Takipçilerin Yaz Tatili planları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yok aynı yerde yaşamadığım için tam bilmiyorum. hergün görme şansım olmuyor görünce de kullanmıyorum ki öyle park halinde görüyorum :) en son bindiğimde 250km full şehiriçi klima açık ortalaması 7.2 idi. babam ile konuştum 6.5 7 arası yakıyor dedi. tatile giderken bunu alacağım. kendi aracım ile gitmeyeceğim:D uzun yolda 5.5 6 zorlayacağım bakalım.

O göstergeye inanma, Hiç doğru göstermiyorlar. Pompada ölçüm yap. Km sıfırlayıp, bir dehaki dolumda böl çarp çıkan sonuc bizimdir. :)

Valla köprüyü kullandık bile. Parasını ucu ucuna hak ediyor bide şirket aracı kullanıyoruz ondan dolayı köprü parası bize yazılmıyor. 100 kilometreden az yolumuz kaldı.

Geşmiş olsun ne diyim :). Antalya otobanı boyunca sizi sürekli uyaran tabelalar var. Antalyaya 500 km kaldı, 300 kladı şeklinde. Dimdirek antalyaya iniyorsunuz. Km artmıyordu.

Son düzenleme:
Geşmiş olsun ne diyim :). Antalya otobanı boyunca sizi sürekli uyaran tabelalar var. Antalyaya 500 km kaldı, 300 kladı şeklinde. Dimdirek antalyaya iniyorsunuz. Km artmıyordu.
Biz direk Antalyaya gitmedik havalimanı tarafından Belek yoluna geçtik ondan dolayı Burdur yolunu kullandık.

Ben 2 haftalık tatilimde, eşyalarımı nasıl dizeceğimi bilemiyorum. Arabanın bagajına bebek arabasını , arka koltuğa bebek pusetini koyunca, pek bir alan kalmıyor. Bavul yerine poşetleme tekniği kullanarak bagajın koltukların her yerini eşya sıkıştırmayı düşünüyorum :) Bakalım sonuc nasıl olcak.
Bebek arabası; yazlık baston araba alın, yatay bir biçimde yer kaplamaz. bavulları arka koltuk ayak yerlerine koyun, koltukla bi seviye olsun gece yolculuğu için çocuklara yatak. :) Böylece 500- 600 lt eşyayı doldurursunuz.

çok iyi bunun aynısından hanımın abisinde var. benim arabaya bebek arabası koyunca yer kalmıyor dedim. bagaj kapağını açtı ve istersen 20 tane koy dedi :) Türk milletine uygun araçlar

Arabayi 370 km kullanacagim ve otobandan gidecegim icin arabayi full benzinde kullanip yakitini olcmeyi planliyorum. Bakalim benzinde ne kadar yakiyor.

Beyler iyi aksamlar, varsa bi dal tavsiyenizi alirim :P
Muhtemel rota kabaca bu olacak: Pristine, Uskup, Tiran, Podgorico, Pristine
Bu bolgede daha once giden gelen gezen goren varsa, her turlu oneriye acigim, simdiden tesekkurler.
Simdilik sadece ucak bileti ve arabayi kiraladim. Otel, restoran, yemek, eglence yerleri, dogal guzellikler vs vs. (klise sitelerden biktim gercek P2P deneyimlerden yararlanmak istiyorum.
Screen Shot 2017-05-18 at 19.25.03.png

Dün öğlen saatlerinde 4 günlük tatilden eve döndük. Dönüş rotamız aşağıda oldugi gibi sadece tek farklılık navigasyon feribot kullan dedi ama biz osmangazi köprüsünü kullanmayı tercih ettik. Bagaja rahat rahat sığdık hatta arkalarda yer bile kaldı. 7 saat 40 dakika + 1.30 saat(mola-benzin-yıkama) içerisinde istanbula vardık. Yakıt tüketimi olarak makina yaktı hemde baya fazla yaktı. Antalya-Isparta yolu hem bol virajlı hem bol kamyonlu hemde biraz yoğun olunca bol bol sollama yaptım ve dip gaz ara hızlanmalar yaptık zaten bu yolunu büyük çoğunluğunu sport modda kat ettik. Afyon-Kütahya arası dümdüz olduğu için orda da yapıştırdık 170'den aşağıya çok nadir düştük. Bursa otobanı ve köprü yolunda da baya bi bastık hatta bir ara 210'lara çıktık. Gebze civarında sağlam trafiğe denk geldik orda da biraz yaktı. E hal böyle olunca yakması bana biraz normal gibi geldi. Sizce yakıtı bu aksiyonlara göre nasıl? Birde shell'den benzin alırken arabadan inmeseydim adam mazotu yapistiriyodu dedim emmi dur bu benzinli adam kıza süreliğine bi şok yaşadı ve bana hayatında ilk defa tasitmatik kullanan benzinli Passat gördüğünü söyledi. Benzin olarak Nitro+ koydurdum 36 litresi 200TL tuttu. Gidiş gelis bu tatilde tam 2 depo (1 depo=65litre) benzin harcadık. Bu arada 98 Oktan benzinin ülkemize gelmeme sebebini öğrendim. Devlet 98 Oktan için firmalardan ek vergi almak istiyormuş ve alıyormuş bundan dolayı gelmiyor/gelemiyormuş. Bunu duyunca nedense beni bir gülme tuttu valla ne diyim haram zıkkım olsun....

(:D:D diyecek söz bulamadım)

(kafadan kaya kaya önce ön çaprazdan bariyer sonrada sürüne sürüne durmuş geçmiş olsun allahtan manevi bir kayip yoktu yer bozüyük-bursa otobanı)

(osmangazi köprüsü otobanında navigasyon kafayı yerken :D)

(Belek tarafından yola çıkarken saat 10'dan önce evde olamayız gibi gözüküyordu ama saat 9'da evdeydik :).)

Son düzenleme:
Bursa'da oturuyorum. Aslında gezmeyi çok severim ama arabayı aldığımdan beri, ocağıma incir ağacı diktiği için pek gezemiyoruz (ironik). Neyse; dün ağustosun 21-26 sı için Özdere de bir otele rezervasyon yaptırdım. Öncesinde hanımın memleketi olan Diyarbakır'a Konya'da 1-2 gün kalarak Antep ve Adıyaman'ı gezerek gitmeyi düşünüyoruz kayınçolar ile, bakalım. Özdere sonrasında ise 1-2 gün İzmir de eski günleri yadederiz. Bayram da ise İstanbul boşalırsa, İstanbul turu düşünüyorum. herkese iyi tatiller.

Şimdi, canım sıkıldıkca hesap yapıyorum. Gene bir hesap daha yaptım.
Eşim ile Annem 120 kilo, Babam ile ben 150 kiloyuz. Etti sana 280 kilo
Bebeğim, bebeğin arabası ve puseti toplam 20 kilo, Etti sana 300 kilo

Araba ruhsat ağırlığı 1119 kilo.
Arabanın brütü ise 1470 kilo.
İkisi arasındaki yük farkı 352 kilo.
Bizim yükümüz düşünce geriye 52 kilo kalıyor. Bu da bizim bagaj için düşündüğümüz ağırlık.
Yani 5 kişinin bavulu için 52 kilo kapasite kalıyor. Eşim ile ben tek bavul yaparız da kızımın kendine ait bir küçük bavulu var. Anne baba bir bavul, Ben eşim bir bavul, Kızım arabası, puseti, küçük bavulu. 210 litre bagaja sığdırıcaz artık.

hw114963-tr.png

hw114977.jpg

Gunaydin beyler, bir sure yazamadim. Cok yogun bir donemdi, tatildemiyim? calisiyormuyum karisti walla :D
Basra dan doner donmez ayagimin tozuyla esimin ailesiyle birlikte (6 yetiskin 3 cocuk :D) Begrad a uctuk. 2 valizimizin hasar gordugunu farkettik ve ilgili ofise geidip rapor tutturduk, TR ye donunce takip edip gerekeni yaptircaz...
Hava alaninda Rentalcars tan kiraladigim Dizel Manuel Mercedes Vito yu teslim almak isterken, elime Renault Trafic anahtari tutusturdular :D Siniri gececegimiz icin 36 EUR karsiligi yesil sigorta yaptirdim (daha dogrusu varmis zaten ama benden de parasini aldi ..... !
Neyse boyle soyler olabiliyor, siki bir kontrolden hemen sonra dolusup Bosna Hersek e dogru yola ciktik.
Aman deyim !!! 280km lik cok berbat bir yol, ilk 50-60km otoban (duble yol) haric butun yollar gidisli gelisli. Aslinda siniri gecene kadar cok sikinti yok. Ama yerlesim yerlerinin biri bitip digeri basliyor, yollar cok dar, bi kamyonun arkasina takiliyorsunuz 10-15 dk gecmeye firsat bulamiyorsunuz bazen.
Ne zaman ki Bosna sinirini gectiniz, gecmis olsun. Az once saydiklarima bir de datca virajlarini ekleyin ama bitmek bilmeyeninden.
Bosna da 2 gece bu daire de konakladik, muhtesemdi. Konaklamak isteyenlere direk ev sahibinin numarasini paylasabilirim, indirimli olur :D
https://www.booking.com/hotel/ba/ap...IBeagCAw;sid=cde16006beeb48a36bf8bee26e4e065f
upload_2017-8-10_9-21-18.png

Dun itibariyle Belgrad a geri donduk (ayni yol uzerinden!!!) burada da 3 gece asagidaki ev de konakladiktan sonra Istanbula donus :D
https://www.airbnb.com.tr/rooms/18742610
Screen Shot 2017-08-10 at 09.20.03.png

Bu arada Bosna Hersek hakkinda birkac tavsiyede bulunup bilgi vermek istedim;
- Bekledigimden daha kucuk bir sehir Saraybosna, Sehiricini neredeyse yarim gunde yuruyerek gezip bitirebiliyorsunuz
- Etrafta gorulmesi gereken yerler de; 15 dk uzaklikta Yasam tuneli, 15 dakika daha ilerde bosnanin icindan gecen akarsunun kaynagina gidebilirsiniz. Bilindik yerlerinden biri de Mostar koprusu fakat cocuklarla gidis-donus 5 saati goze alamadik :D
Sehirde yapilmasi gerekenler;
- Bosnak boregi (ASDZ)
- Bosnak koftesi (Galatasaray: eski GS li Tarik Hodzic in mekani)
- Turk yemegi ariyorsaniz: Konyali (nehrin hemen kenarinda) Paca corbasi cok iyi :D
Gezilecek yerler ise:
- Alija Izzetbegovicin mezari
- Osmanli zamaninda yapilmis su sebili
- Haci Husrev bey cami
- Sonsuzluk atesi
- Latin koprusu: 1. dunya savasinin baslamasinin ilk kivilcimi olan olayin gerceklestigi kopru
- Katedral
- City Hall binasi
- Bascarsi vs vs

Bu arada Bosna Hersek hakkinda birkac tavsiyede bulunup bilgi vermek istedim;
- Bekledigimden daha kucuk bir sehir Saraybosna, Sehiricini neredeyse yarim gunde yuruyerek gezip bitirebiliyorsunuz
- Etrafta gorulmesi gereken yerler de; 15 dk uzaklikta Yasam tuneli, 15 dakika daha ilerde bosnanin icindan gecen akarsunun kaynagina gidebilirsiniz. Bilindik yerlerinden biri de Mostar koprusu fakat cocuklarla gidis-donus 5 saati goze alamadik :D
Sehirde yapilmasi gerekenler;
- Bosnak boregi (ASDZ)
- Bosnak koftesi (Galatasaray: eski GS li Tarik Hodzic in mekani)
- Turk yemegi ariyorsaniz: Konyali (nehrin hemen kenarinda) Paca corbasi cok iyi :D
Gezilecek yerler ise:
- Alija Izzetbegovicin mezari
- Osmanli zamaninda yapilmis su sebili
- Haci Husrev bey cami
- Sonsuzluk atesi
- Latin koprusu: 1. dunya savasinin baslamasinin ilk kivilcimi olan olayin gerceklestigi kopru
- Katedral
- City Hall binasi
- Bascarsi vs vs

Resimler paylaşabilirmisin :)

Aracimiz hakkinda da bir kac yorum yapmadan edemicem: Renault Trafic 1.6 dci 125 hp
Aslinda kafilemiz (6 yetiskin 3 cocuk) icin cok uygun genis bir arac, fakat twin turbo olmasina ragmen 125 hp 1.6 lt motor bayaa uzuyor adami, malum dedigim gibi yollar duble olmayinca, ****************** ****************** makasta kaliyor insan, Trafic te bu durumlarda oldukca yetersiz maalesef.
Toplam 15 saat civarinda 600 kusur km yol yaptim simdilik, yakiti fena degil bence, 7.8 lt./100km
Bu arada ECO mode da kullaniyorum ve arabada start-stop ta var. Konfor ve suspanyion olarak beni cok uzmedi, koltugu 4-5 saatten sonra rahatsizlik vermeye basladi ki o kadar olur bence.
3 sira koltuk ve 3 bolgeli klima mevcut, havalarda sicak oldugundan klima devamli faaldi, onun da 1.6 bir arabada performasa ve yakita olan etkisini goz ardi etmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...