tata Smurf (Sirin Baba) Dikkat +300 beygir icerir.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan inzfatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sizin daha seviyeli bir insan olduğunuzu düşündüğüm için size cevap yazmak isterim :) baktığım testlerin çoğunluğunda x drive sizin attığınız videodaki gibi arazi konusunda quattrodan daha iyi bir sistem gibi duruyor. 4*4 sistemler ya yol tutuş için ya da arazi için kalibre ediliyor. daha çok yarış konusunda uzmanlaşmış quattro, evo, sti gibi modellerden x drive biraz geriden geliyor testlere baktığımız zaman. fakat arazi için uzmanlaşmış toyota, nissan, mercedes gibi marka modellerden geriden gelmesi dolayısıyla x drivenin iddiası zayıf yorumunda bulundum. yani herhangi bir dalda kesin bir üstünlüğü yok görüldüğü kadarıyla
Ben yeni M modellerine bu sistemi getireceklerini de düşünerek xdrive'ın bayağı iyileştirileceğini düşünüyorum, özellikle yeni M5 ile.
Yalnız şöyle bir durum da var, quattrolar da her arabada iyi değil @inzfatih in dediği gibi. RS3'te milletin ne kadar understeer diye yakındığını herkes biliyor. Yine bu durumdan yola çıkarsak, xdrive'ın hangi kullanım alanlarında üretildiğini düşünerek hiç de fena iş yapmadığını söyleyebiliriz. Evo'ların veya Sti'ların çekiş sistemleriyle karşılaştırılması da bu yönden adil değil, çünkü performans odaklı bir sistem değil.
 
"xDrive can react within a tenth of a second to redistribute up to 100% of the engine power to the front or rear axle."
kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_xDrive
turkcesi 'saniyenin 10da biri kadar bir surede gucun tamamini on yada arka aksa aktarabiliyor'

Ben fazlasiyla memnunum. gene alsam tekrar xdrive 140i alicam. subaru yada evo mekanik ama ici hosuma gitmiyor ayrica avrupada japon arac kullanmak cok mantikli gelmiyor. Almayi dusunene tavsiye ederim.
Daha iyisi var mi var. ama diger bazi konularda eksiklikleri var, ben bmwdeki dinamizmi sevdigim icin gene bmw alirim.

Bilmeyenler icinde belirteyim iki cesit awd sistem var piyasada, biri haldex (asfalt jipi yada hatchbak yada sedanlarda kullanilan elektronik kontrollu) digeri ise torsen (agir araziye dayanir ama agirdir yakiti daha fazla tuketir mekaniktir). Benim aracta haldex kullaniyor , asfalt icin gayet yeterli bir sistem.
Torsen alacak olsam land cruiser falan alirdim herhalde, asfaltta kullanmak icin degmez diye dusunuyorum, hem yakiti artiracak hem de aracin agirligini.

Bu konuda detayli bilgisi olan varsa tartisirken karsilikli ogreniriz, ben izledim o daha iyiydi diyecek varsa muattap olmuyorum, once ya teknik bilgisi olsun yada kullanicisi olsun. merak edip soran varsa elimden geldigince bildigim kadariyla yardimci olmaya calisirim.
 
Ben aslında konuyu awd vs rwd olarak dile getirmiştim ama sonradan xdrive vs diğerleri şekline dönüştü :) Hay şu evo videosunu koymaz olaydım :D

sizin koydugunuz videoda bir sorun yok, ben acikca soyluyorum EVO bu konuda bambaska birsey, ama bazilari anlamak istemiyor sorsan ben kendi arabami ovuyorum, halbuki benim hic Evom olmadi :D
bence baska bir konuda bana dis bilemis burada sahte hesapla sinirini cikariyor. artik engelle tusunun marifetlerini kullaniyorum.
 
Üç premium markanın da ayni segment 4 çeker versiyonunu kullandım. Quattro hep bir kaç adım önde. Diğerlerine kötü demek haksızlık olur fakat listede (4matic-xdrive-quattro) birinci sirayi quattro rahatlıkla alır.

Aracınız çok güzel bence kimseye bir şey kanıtlamak veya inandirmak zorunda değilsiniz herkesin düşüncesi kendisine.. @inzfatih

Ben bunun hakkında bir örnek vermek istiyorum. Türkiye'de premium C segmenti bir araba alcak olsanız 3 seçeneğiniz var.
BMW 1
AUDİ A3
Mercedes A

Benim fikrim;
en yakışıklısı Mercedes A
en kalitelisi Audi A3
Ama alıcak olsam BMW 1 kasayı tercih ederdim.

Yani anlatmak istediğim evet bazı konularda Audi Mercedes bir kaç adım önde gelebiliyorken BMW öyle bir sevda ki görmezden gelebiliyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Üç premium markanın da ayni segment 4 çeker versiyonunu kullandım. Quattro hep bir kaç adım önde. Diğerlerine kötü demek haksızlık olur fakat listede (4matic-xdrive-quattro) birinci sirayi quattro rahatlıkla alır.

Aracınız çok güzel bence kimseye bir şey kanıtlamak veya inandirmak zorunda değilsiniz herkesin düşüncesi kendisine.. @inzfatih

Ben bunun hakkında bir örnek vermek istiyorum. Türkiye'de premium C segmenti bir araba alcak olsanız 3 seçeneğiniz var.
BMW 1
AUDİ A3
Mercedes A

Benim fikrim;
en yakışıklısı Mercedes A
en kalitelisi Audi A3
Ama alıcak olsam BMW 1 kasayı tercih ederdim.

Yani anlatmak istediğim evet bazı konularda Audi Mercedes bir kaç adım önde gelebiliyorken BMW öyle bir sevda ki görmezden gelebiliyorsunuz.

ic mekan kalitesinde bence Audi A3 ondedir mesela
Quattro dediginiz zamanda butun quattrolar ayni degil , Audi A3 2.0 tdi'da bulunan quattro ile RS3 deki quattro farkli, RS3'deki quattro bmw 135i de ki xdrive'dan daha iyi.

Hangi modeli kullandiginizla da alakali bir durum.
taraf olunamayacak bir konu varki tedarikci firmalar, arastirip gorebilirsiniz, her quattronun ayni olmadigini da gorursunuz hangi modellerde ayni sistemin farkli isimlerde kullanildigini da, simdi quattro reklamlarinda videolarinda kullanilan RS versiyonu torsen kullanir ve suphesiz su goturmez bir gercek var ki xdrive'dan daha iyi.

tartisacak birsey yok aslinda, quattrolarin hepsini geneller konusursak arazide cok iddali modeller var, xdrive hicbir zaman arazide iddali olmadi.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
öyle ama alıcak olsam F30 alırım. O yüzden çok takılmamak lazım.

arac tercihi tamamen zevk meselesi, ben 1 serisini hicbir C segmentine degismem mesela.. araba sadece cekis sisteminden ibaret degilki, gostergesiyle, koltugulyla, oturus pozisyonuyla, servis ve satis sonrasi hizmetlerde hissettirdikleriyle, opsiyonlariyla herseyiyle tercihi etkiliyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: ardaserin
Ya o araba alinir mi, arabaya o kadar para verilir mi , onu alana kadar D segmeni E segmenti sunu alsaydin, daha buyuk olan bunu alsaydin, cakma SUV olan sunu alsaydin diyen bircok arabadan anlamayan varki, ilk basta millete laf anlatmaya calisiyordum sonra vazgectim.. nedense olabildigince buyuk araba almaya calisan insanlar var heryerde, amerikadan tut turkiyeye avrupaya heryerde ayni zihniyet.
Onlar E segmenti alsınlar. Işıkta yan yana gelince neden onu aldığını anlarlar.
 
her aracin kendi alicisi var, bu aracinda arka diz mesafesi olsun bagaji olsun baya sorunlu, benim icin sorun olmuyor ama kimileri icin vazgecme sebebi olabilir.
 
Üstad neden rs3 değilde m135

RS3 ic mekanda daha iyi ama bmwnin ZF8 hosuma gittigi icin ben tercihimi 135i den yana kullandim, daha once de eski kasa 135i vardi ve hicbir sikayetim yoktu, onun da etkisi var. Simdi gene C segmenti arac alicak olursam 140i alicam.

RS3 daha kotu arac degil ama tercih meselesi. ikisnin de birbirinden iyi oldugu yerler var.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Kim?