Tercih ettiginiz yakit firmasi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tyln

Profesör
10 Eki 2016
351
690
1,845
Marka
Renault
Arkadaslar benim yasadigim daha dogrusu tecrube ettigim bir konudan dolayi basligi actim.arabam renault broadway ve onceleri ucuz olan herhangi benzinlikten benzini alip geciyordum taaki araba teklemeye basladigi ve karbirator ile bogaz temiziligi yaptirana kadardi.sonrasinda benzini temiz oldugu icin ve sikinti cikarmadigi icin hep yolumun ustundeki opet subesinden aliyordum.bir sure boyle devam etmisti ama birgun petrol ofisinden doldurdum ve farkettimki petrolofisinin benzini bir depoda ortalama 30-40km daha fazla gitmemi sagladi.zamaninda babam bizim araba petrolofisini iyi yakiyor demistide kulakardi etmistim ama tabi tek seferlik denemem degil yaklasik 4-5 denememde bu sonuca vardim.ayni surus tarzi ayni guzergah vs butun etmenleri hesaba kattim buarada.birde shell denedim ama onda mevsim degismesi ve zamlardan dolayi depoyu dolduramafim ve olcum yapamiyorum.simdi merak ettigim konuya gelecek olursam yakit kaliteleri tabiki farkediyor ama arac firmalarinin yakit cinslerine gore daha iyi yakmasi gibi bir olay varmi.yani opel shell'inkini,renault petrolofisininkini iyi yakiyor ve tam performansini sergiliyor gibi bir olay varmi ve varsa ne derece dogru.hangi firmanin yakiti en kalitelisi.bp'nin benzini hic almiyorum cunku bir kis gunu yakit donmustu veya turkuye petrollerinin yakiti nekadar guvenilir.kadoil,lukoil gibi firmalarda var tabi ama sizin goruslerinizi merak ettigim icin danismak istedim.sorularim pespese oldu galiba ama derdimi anlatabilmisimdir umarim :)
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,224
45,816
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Shell için özellikle v-power serisinde performansı artırdığını söylerler tabii menzil biraz daha düşer, opet için özellikle dizellerde biraz gürültülü çalışmasını sağlar motorun ama performans/menzil konusunda ortalama değer tutturur. Opet'in en büyük özelliği hizmet kalite standartlarını bir çok istasyona yayabilmeyi başarmış olmasıdır. Belki bir shell kadar performanslı olmaz, po kadar menzil sunmaz ama ortalama değerlerle beraber en önemlisi yakıt temizliği konusunda standartı tutturmuş olmalarıdır.
Onun haricinde evet, akaryakıt istasyonlarının yakıt türlerine göre kimisi biraz daha fazla performans, kimisi biraz daha fazla menzil, kimisi de ortalama değerler sunabiliyor.
 

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Valla shell her türlü diğerlerine göre biraz daha çabuk bitiyor ben bunu öğrendim. Opel petrol ofisiyle anlaşmalı depo kapağında po etiketi ve tavsiyesi var. Çoğu opelci totalden memnun sesi azalttığını söylüyor . Gerçekten de öyle totalde daha sessiz çalışıyor motor. Petrol ofisi menzil olarak başarılı fakat performans olarak diğerlerine göre iyi değil. En ideal yakıt opet benim gözümde, menzil olsun performans olsun maşallahı var. Bir de ayda 2 defa ecoforce yakıt alıyorum diğer zamanlar ise ultraforce. Yani arada sadece katkı farkı var eco katkısız diğeri katkılı. E katkıyı da biraz seyreltmiş oluyorum :)
 

kaansoysal

Profesör
19 Eki 2016
415
514
1,645
32
Mersin
Shell ve po'dan başka bir yerde almıyorum menzilin o kadar fark ettiği için değil fakat benim araba başka bir yerden alınca küsüyor alınıyor tekliyor çekmiyor çalışmakta zorlanıyor nazlı biraz benimki heryerin benzinini sevmiyor diğer ihtiyar focusumuz ise garibanım depoya tükürsem yakıyor gıkı çıkmıyor :)
 

gokhanatesoglu

Profesör
27 Eyl 2016
182
161
1,085
Zamlar sonra hangisinde kredi kartı kampanyasi varsa ondan aliyorummm:)menzil olarak pek fark görmesemde performans olarak vpower en iyisi bnce
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Genel olarak BP kullanıyoruz. Hem şirket aracımız da taşıtmatik var hemde kendi hususi aracımızın üreticisi öneriyor. Ayrıca hizmet kalitesi ve benzin kalitesinden de memnunuz. Bu sebeple BP kullanıyoruz.
 

maximaorhan

Dispatcher
8 Eyl 2016
5,510
17,959
5,320
33
34
Yıllardır edindiğim tecrübeye, duyduğum bilgilere, okuduğum yazılara dayanaraktan şunu rahatlıkla söylerim ben;
Opet benden uzak, Allah'a yakın olsun. Mazotu da benzini de lpgsi de.

Shell iyidir. Yıllardır hem benzin hem lpg kullanıyoruz. Shell'den yana bi sıkıntımız olmadı hala çok şükür
 

sinanbahce

Asfalt Kurutucu
17 Eyl 2016
33
21
595
Ben BP Ultimate kullanıyorum. Shell V-Power da denedim ama araba BP Ultimate'la daha iyi yürüyor gibi geliyor bana.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

MertEren

Panpa
8 Eyl 2016
1,216
2,194
3,770
26
İstanbul
Eskiden Shell kullanırdım. Sonra PO'cu oldum. Hem daha uygun hem daha uzun gidiyor. Performansından da memnunum. Hemde yerli sermeye kazansın.
 

Mehmet55

Profesör
8 Eyl 2016
255
361
1,395
Marka
Opel
Hep ayni istasyondan Shell'den aliyorum.
Bi ara PO'dan aliyoduk araba cekisi dusuyordu fazla yakiyordu
Shell'den memnunum uzun suredir.
 

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Bizde de PO boğuyor arabayı, Opet açıyor menzil de artıyor. Herkes böyle Opet'i gömünce bir akrabanın arabasında denedik onda da Opet iyi götürdü.

Ekleme: Yorumum LPG hakkındadır. Opet'in en sevdiğim yanı hangi şehirden alırsak alalım aynı kalitede oluyor yakıt.
 
Son düzenleme:

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Vallahi ben Shell'den aliyorum ama bundan sonra BP ve özellikle TOTAL disinda almayi planlamiyorum, en iyi o ikisi cunku, shell v power guzel yurutuyo arabayi ama acayip duman attiriyor, bu arada bilmeyenler icin, ANKARA YASAMKENT BP de 97 oktan benzin var, bilginize.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım