Beni hayallerimden soğutma abi

Abim mimarlık son sınıf, babam inşaat teknikeri, dedem inşaat ustası yani anlayacağın hep inşaat işleri içinde büyüdüm. Abimle birlikte büro açmak gibi bir hayalimiz var. Zahmet olmazsa detaylı bir yazını isterim.
Kendi işinizi yapacaksanız, özellikle uygulama ise bir nebze daha iyi. Ben kısaca yazayım.
1- Uykusuz geceler
2- Daha fazla uykusuz geceler.
3- Uykusuz kalıp yaptığın maketin çöpe atılması, parçalanması ve işiteceğin hakaretler.
4- Mimarlık sadece çizim değildir. Bu işin algısı, felsefesi, tarihi bir sürü kapsamı var.
5- Hocalarınla aranı iyi tutmazsan bittin, ciddi anlamda bittin.
6-Üniversite sınavına 1 çalışıyorsan, bu okuldan mezun olmak için 2 çalışacaksın.
7- Maketi, maket malzemesi, kalemi, bilgisayarı, çıktısı ciddi paradır.
8- Abin mimarsa zaten uykusuz gecelerini görürsün.
9- Şantiyede müşterisi ayrı dert, müşterisi ayrı derttir.
10- İş almak için 50 takla atarsın, işi yaparken 500 takla atarsın, paranı almak için 5000 takla atarsın

Türk insanın ödeme ahlakı yok, işler hep birbirini kazıklama üzerine yürüyor.
11-Çok çalışırsın, az kazanırsın.
12- Türkiye'de ciddi anlamda mimarlık yapan kişi/ofis sayısı bana göre 10'u geçmez. Gerisi müteahhitlerin oyuncağı ne yazık ki.
Başka bir sürü sebep sayarım. Ama yine de güzeldir mimarlık hakkını vereyim. Yapılabilecek en güzel mesleklerdendir. Tasarladığın, düşündüğün bir şeyin yapıldığını görmek inanılmaz keyifli bir şey, zehirleyici hatta.