Türkiye'de Yaşamak için Aylık ne kadar lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynen öyle şehirden şehire çok fark eder. Misal ben Ordu'luyum 3 bin yeter 5-6 bine çok rahat yaşarsın. Kıyas yapmak isterseniz ev kiraları normalde 300-500 arası ortalamanın üstü 600-700 civarı çok çok lüks olsa 900-1000 lira olur.

4 kişilik bir aile için, İstanbul özelinde, 15binTL sınırına kadar çok büyük bir değişiklik hissetmiyorsunuz oturduğunuz muhit dışında.

Çünkü eve giren para arttıkça, aynı ihtiyaçları daha kaliteli şekilde elde etmek için daha fazla para harcıyorsun. 15binTL'den sonrası ise iyi bir ev almak, ev varsa lüks ihtiyaçlarını gidermek için yeterli.

Benim gecen sene 1900 tl ortalama masrafım vardı aylık. 10000 bin diyorsunuz, 8000 diyorsunuz. Ben ayda 2200 km yol gezen adamım. Ecuk insaf ya .. Tatilimide eksiksiz yapmışım.
sen 4 kişik bir aile değilsin. ben 4 kişilk aile deyince okula giden çocuklar hayal ettim. ve çalışan eş. 8000tl alsanız borcunuz da olmasa geçinirsiniz ama kredi falan varsa patates.

sen 4 kişik bir aile değilsin. ben 4 kişilk aile deyince okula giden çocuklar hayal ettim. ve çalışan eş. 8000tl alsanız borcunuz da olmasa geçinirsiniz ama kredi falan varsa patates.

Bende işte bilmediğimden 4 kişilik sordum, yanlış anlaşılma olmasın :) Şimdi 3 kişiyiz, ama henuz aylık maliyet çıkartacak kadar data çıkmadı elime.

Asgari ücret yeter artar bile :D

hahahahrte.jpg

600 lira benzin, arabanın masrafı 400, ev kirası 600, her ay harcanan paralar 400 (değişir), çocuklara ve hanıma harçlık 600, kendine harçlık 400, kredi ve banka borçları da 1000-2000 TL olmak üzere rahat bir yaşam için 4 kisinin en az 4000 TL geliri olmalı.

ve size şimdi tek kişi için insan gibi bir yaşamın meblağsını yazıyorum:D

-kira aidat 1000tl
-faturalar 150tl
-spor salonu 100tl
-araba kasko mtv trafik sigortası bakım yıllık maliyet 308 tl aylık
-benzin 400tl
harçlık (yeme içme alkol sıçma falan all included) 1500tl

ahanda 3458tl. yani istanbulda insanca tek kişi yaşamanın ortalama maliyeti bu

Son düzenleme:
Benim yazayım ozaman
Kredi kartı 1900 tl Yıllık ortalaması (benzin mutfak tatil vs)
Ev kirası 600 tl
Kredi borçları 850 tl

3350 tl .

Benim gecen sene 1900 tl ortalama masrafım vardı aylık. 10000 bin diyorsunuz, 8000 diyorsunuz. Ben ayda 2200 km yol gezen adamım. Ecuk insaf ya .. Tatilimide eksiksiz yapmışım.
abı tatıl var tatıl var. bızım eve standartların dusmemesı ıcın 6 bın cıvarı gırmesı gerekıyor. yoksa 3 mılyarada yasarız ama rahat olmaz ıstanbulda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...