Türkiye'deki Otomobil kültüründe sevmediğiniz şeyler

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunahki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yunahki

Yunus K.
Panpa
913
28
Marka
BMW
Benim;
Plakalığa isim yazılması
Varex dedikleri vanalı egzosları alıp orda burda ses çıkartmaları
Air denen gereksiz şey
Dip basık denen şey
 
  • Beğeni
Tepkiler: Ali Karaer
abartılı spoyler, tampon ekleri, alakasız marşpiyeller... incecik lastikli ve basılmamış araçta çok komik duruyorlar..

cam karartıp, amerikan park takıp birde açık hava filtresi takınca aracın fiyatının 3 4 bin arttırılması...

aracın rutin ve mecburi bakımlarının yapılmasının aracı satarken fiyata eklenmesi, alıcıya bir lütuf gibi sunulması..

özellikle bir japon otomobil markasının (isim vermiyorum sevenlerini rencide etmek istemem anlayan anlayacaktır) 90 lardaki apaçilikleri yeniden canlandırmış olmaları... nedir onlar; sokak aralarından son gaz geçmeler, son ses anlaşılmayan müzikler, gecenin bir yarısı yırtarcasına egzos sesleri, otobanda tampona yapışmalar, şehir içinde kural tanımamazlık... sanırım bu artık bu markaya bir "kültür" olarak yapıştı.

90 larda basık şahinler vardı sevmemekle beraber saygı duyuyorum ama tek sevdiğim yanları akşam saatlerinde Cengiz Kurtoğlu nun son sesde "gitttiğiiiin yerlerdeeee garip kaldıysan, geri döööööönnn" diyerek şarkı söylemesiydi.. bir grubun buna özeneceklerini, çakma taklitcilik yapacaklarını kim tahmin edebilirki ?
 
Kisinin aldigi otomobilin dunyanin en iyi arabasi olduguna inanmasi. Arabaya laf geldigi zamanda kendisine hakaret edilmis gibi algilanmasi. Ben en iyi arabayi sectim bu fiyata daha iyisi yok kafasindan dogan arabasina laf ettirmeme cabalari . halbuki alinan arabalari yurtdisinda super sweet 16 partilerinde evin kizina veriyorlar haberleri yok.

0 100 gazcilari. Haram beygir turboculari. Atmosferik motorlari cag disi gorup kendileri sanayiden cikmayan yeni yetmeler.

Sanziman seviciler. İki saniye cabukluk ugruna sicaklik uyarisi alan "erken gelenler ".

Dizelciler vs lgpciler vs benzinciler. Asla sonu gelmeyecek zevkler hic girmiyorum.

Marka severler. Markanin cikardigi her segment aracini begenmezse markaya ihanet edecegini dusunen dar gorusluler.

Yazilim severler. Tum muhendislerin optimum calisma prensibini yok sayip cok kacip az yakacagini sanan sonunda da motoru dagitan doyumsuzlar.

Dpf kat iptali vs iptal edip yazilimla siyah duman atmayi marifet sanan apaciler.

Sacma sapan bagiran bir egzos takip hicbir yere gidemeyen ricerlar.

Rolls daki air suspansiyonun aynisi deyip sacma sapan arabayi pistiranlar. Soguk pres yapip yolda ziplayarak gidenler. Cakma hre jant takimiyla aracina ekstra ucuz goruntu verenler.

Sonradan xenon takip yagmurda pert goruntu ekstrasi ile 10000k yazan 10 liralik cin ampullerle kor etmeye calisan insanlar kesinlikle birbirine esit.

Arkada super speed armasini yapistirip ( benzetme ) 1.6 110 bg tdi motora sahip kuccuk fren diskli on arka tamponu degistirmeyi modifiye sanan genelde sonradan para gormus krolar.
 
Son düzenleme:
Bence heves kaçırma bu kültürde en sevmediğim olay


aynen bide o örgütlenmiş kişiler var.. neden dizel aldınki ? kaç km yapıyosun sanki.. benzinli arabamı aldın ? nasıl yetişicen ona sen ... 2003 model mi ? keşke 2 bin daha koyup 2004 ünü alsaydın.. ve sohbetlerin sonu hep doblo ya bağlanır...

kendilerinin hayalleri sömürüldüğü için onlarda başkalarının hayallerini sömürüyorlar.
 
aynen bide o örgütlenmiş kişiler var.. neden dizel aldınki ? kaç km yapıyosun sanki.. benzinli arabamı aldın ? nasıl yetişicen ona sen ... 2003 model mi ? keşke 2 bin daha koyup 2004 ünü alsaydın.. ve sohbetlerin sonu hep doblo ya bağlanır...

kendilerinin hayalleri sömürüldüğü için onlarda başkalarının hayallerini sömürüyorlar.

Hayda , Doblo Dedin Üzdü :D


Bende bir kaç tane yazayım ;

1- Çakal Hondacılar
2- Çakal Hondacılar
3- Çakal Hondacılar

Tamam buraya kadar belli bir grubu özetlemiş oldum , devam edeyim :D

4- Çakma Xenon Takıp Gözlerimizi Öldürenler
5- Arka Sislerini Yarın Yokmuş Gibi Açanlar ( Ki DÖVE DÖVE öldüresim geliyor saygılar :D yapıyorsanız beni bulun plakam 06HA5260-Adana)

Ağalar ben sinirlendim size kolay gelsin
 
Benimki biraz trafik kütürü ama yine de otomobil kültürü sayılır :D
-Araç fiyatları
-Kötü yollar
-Trafik sıkışıklığı
-Trafikte herkesin haklı olması ve herkesin çok iyi şoför olduğunu sanması
-Kurallara uymama. Genel olarak saygısızlık.
-Yaya geçitlerinde yayaya yol verilmemesi. Aynı zamanda yayaların zırt pırt her aradan çıkması.
 
Siz yazmışsınız ama bende bir örneğini vereyim;
1 sene önce accentimi almıştım evin önüne park ettim,mutluyum tabi.Apartmanın kapısından girdim,babamın arkadaşı yakaladı beni,arabayı görmüş
neyse bi ton soru sordu işte fiyat-model vs.
hee dedi hayırlı olsun ama niye efsane kasa corolla almadın.??!!
Kafamda bir sürü soru birikti? efsane kasa ne alaka-fiyat benzerliği bile yok-biri dizel biri benzin-biri 95 model biri 2005?
sonra toplayıp ne özelliği var onun? dedim.
E bozulmuyo dedi.
Bende; ya ben bozulursam? demiştim.
Sonrasında babama,senin oğlan çok küstah demiş.hAhAha
 
''Aracımız güvenlik pakettir''
Al-Satçılar... Araba değiştirirken temiz de olsa al-satçılar yüzünden güvenememek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sailor
Çok yol yapan dizel alsın diyip çok yol yapmış dizelden uzak durun diyenler

Aradığım kan buymuş :D 2011 2.0 dizel sahibi olarak 250 binde aracımı satamıyorum örneğin , neden diyorum km yüksek diyorlar , bakımlarını zamanından önce yaptırdım turbosuna kadar sıfır diyorum , olsun dizel araç km yüksek korkulur diyorlar , yani anlamıyorum araçlar kapının önünde yatması için mi alınıyor , nasıl bir zihniyet nasıl bir kafa ben daha erişemedim :D "daha yazacağım çok şey var devam ederse toprak kardeşim bende ederim :D "
 
kendi içimize göre bir kültür barındırıyor gibi görünebiliriz ama uzakdoğu,avrupa ve amerika kıtası ile kıyaslayacak olursak kesinlikle otomobil kültür özürlüsüyüz diye düşünüyorum. Demek istediğim bir aracı alıp modifiye etmek değil. 1 cümle ile anlatacak olursam bence ''kuş serisi bir kültür değildir.'' mesela... Anadol dibine kadar bir kültürdür fakat tarihin tozlu sayfalarında yerini erken buldu malesef.
 
Son düzenleme:
Aradığım kan buymuş :D 2011 2.0 dizel sahibi olarak 250 binde aracımı satamıyorum örneğin , neden diyorum km yüksek diyorlar , bakımlarını zamanından önce yaptırdım turbosuna kadar sıfır diyorum , olsun dizel araç km yüksek korkulur diyorlar , yani anlamıyorum araçlar kapının önünde yatması için mi alınıyor , nasıl bir zihniyet nasıl bir kafa ben daha erişemedim :D "daha yazacağım çok şey var devam ederse toprak kardeşim bende ederim :D "
Km düşürenler yaranır bunlara :D çok kurcalamamak lazım
kendi içimize göre bir kültür barındırıyor gibi görünebiliriz ama uzakdoğu,avrupa ve amerika kıtası ile kıyaslayacak olursak kesinlikle otomobil kültür özürlüsüyüz diye düşünüyorum. Demek istediğim bir aracı alıp modifiye etmek değil. 1 cümle ile anlatacak olursam bence ''kuş serisi bir kültür değildir.'' mesela...
Kuş serisinin bence bi kültürü var ama kültür dediğimiz onun kendi döneminde yapılan nostaljik şeylerdir bence kuş serisi için. Yay kesmek egzoz takmak falan bu kültürden değil
 
Düz yol gazcıları virajda sol şeritte 110 la dönerken frene asılıp çizgiyi kaybettirmeleri o an ne yapacağını bilememek buradan sevgilerimle geçin sağ yapmayın öyle şeyler.
Sol şerit işgalcileri beni benden alıyorlar (en son yazdığımda baltalı adamı koruyor oldu adım bakalım simdi ne olacak) geçin abi sağa veya geldiğimi göre göre atlama sola.
Tırlardan seken taşlar her çıt sesinde ayrı içim acıyor brandayi örterlerse günah oluyor galiba.
Daha eski araba ile yeni şeker çocuk arabasına sapladığımda yediremeyip yetişmeye çalışan ve trafiği tehlikeye atanlar sakin olun biraz yani olmuyorsa olmuyor.
Arka sis ve çakma zenonlar sizlere sövgülerimle..
Arabaya yay kesip veya dattirik coil takıp cam filmi replika jant yapınca aracı modifiyeli olduğunu ve aşırı güzel göründüğünü düşünenler maalesef benimle diğilsiniz.
Liste uzun aklıma geldikçe yazarım.

Not:
En çok S İ N Y A L S İ Z L E R D E N bıktım.
 
Km düşürenler yaranır bunlara :D çok kurcalamamak lazım

Kuş serisinin bence bi kültürü var ama kültür dediğimiz onun kendi döneminde yapılan nostaljik şeylerdir bence kuş serisi için. Yay kesmek egzoz takmak falan bu kültürden değil
Dostum nostalji her ne kadar evrensel bir terim olsa da kültür daha çok bir ülkeye,yöreye ait bir kavram olarak canlanıyor benim aklımda. kuş serisi nostaljik olabilir belki. Fakat bizim kültürümüzün ürünü değil tamamıyla yerli değil... Kuş serisinin ise tek avantajı rakiplerinden ucuz olması.Kazandığı tüm nostaljik lakapları da ucuzluğundan dolayı almıştır. Kendi üretildiği yıldaki araçlar ile kıyaslayacak olursak evrensel anlamda nostaljikliği de kalmıyor. 1.jenerasyon civic, 1.jenerasyon scirocco ve ondan 2 yıl sonra çıkan mk1 golf. Hakaret olur derim. Milliyetçilik duyguları yersiz kabaran arkadaşlar bu yorumlarımı beğenmez gibime geliyor fakat bizim orada bir laf ederler buna.