Bunlar izin alıp koyabildiklerim.seninki başka bir boyut yav, konu açmasaydım keşke, iyice kafam karıştı![]()
Bugünden itibaren açılacakBende anlamış değilim @Berkin
1) Final Cut: kullanımı rahat, yapabilirliği fazla, esnek bir program, şuana kadar nerdeyse tüm işlerimi karşıladı.
2) Vegas: kullanımı final cut'a benzetmeye çalışmışlar fena değil ama final cut kadar rahat değil, efektleri ve fonksiyonları final cuttan bir nebze daha iyi, vidyoyu export etmek sancılı, renk ayarlama ekranı güzel.
3) windows Movie maker: "kes yapıştır başına yazı ekle parçalar arası geçiş efekti olsun" ihtiyacının windowstaki karşılığı.
4) i movie: "kes yapıştır başına yazı ekle parçalar arası geçiş efekti olsun" ihtiyacının mac teki karşılığı.
Adobe premier pro yu yazma ihtiyacı hissetledim. Çok kompleks ihtiyaç doğmadığı sürece sadistliğin alemi yok. Elin alışmıştır, tecrübelisindir kullanırsın ama kes yapıştır renkini açma için final cut daha verimli.
Hepsinden öte ben telefonumda imovie kullanıyorum zatten sj4000 dışında vidyo kameram yok direk çekip editliyorum.
Tercih sıralamam yukardaki gibidir.
Ben yaşamamıştım ama olmuycak diye birşey yok. Dosyayı konvert edip denemelisin bence.bende de sj4000 var, acaba kameranın dosya tipinden dolayı mı imovie de sorum yaşıyorum?
Premier Pro ve After Effect iş görüyor. Tabi yalın olarak çok fazla iş görmezler. Preset ve plug-in araştırmak, satın almak ve pratik yapmak gerek.
Unutmamak gerekir, eğer durumlar müsaitse orjinali alınmalı. Alınamıyorsa, hiç alınmamalı. Yani crack olaylarını doğru bulmuyorum.
Maddi manevi taraflar evet etken, ancak bu durumu spor salonuna gitmekle, evde spor yapmak durumuna benzetebilirim.
Yani siz evde spor yaparsanız bir yere kadar geliştirirsiniz kendinizi, ancak spor salonuna gidip belli bir para öderseniz, spora gitmediğiniz her gün suçlu, kendinizi gitmek zorundaymış gibi hissedersiniz. Belkide daha çok saldırırsınız.
O nedenler her zaman en iyi verim için orjinalden şaşmayın. Bugün premier pro+after effect+photoshop aylık kira bedeli totalde 60-70 TL civarlarında.
ileride bu işi profesyonel yaptığınızda. Yıllık kira bedelini zaten bir projeden çıkarıyorsunuz rahat rahat.
Bknz: Ben![]()
Bu tabi elbette son kullanıcının tasarrufu. Benim yukarıda örneklerle sizlere anlatmak istediğim, nasıl spor salonuna giderken para ödeniyor ve onun hakkını vermek için çok daha saldırıyorsunuz, işte program içinde bir şeyler yapınca, insan o programa aylık şu kadar veriyorum, yerinde durması için değil diyip, kendinizi geliştirmek için sürekli pratik yapıyorsunuz.Bu işten para kazanmadığım, ve çok nadir kullandığım için aylık 60-70₺ bir programa para vermek benim açımdan fazlasıyla gereksiz açıkçası.
Bu tabi elbette son kullanıcının tasarrufu. Benim yukarıda örneklerle sizlere anlatmak istediğim, nasıl spor salonuna giderken para ödeniyor ve onun hakkını vermek için çok daha saldırıyorsunuz, işte program içinde bir şeyler yapınca, insan o programa aylık şu kadar veriyorum, yerinde durması için değil diyip, kendinizi geliştirmek için sürekli pratik yapıyorsunuz.
İlk kira verdiğim günü hatırlıyorum. Açtım programı " ee zoom in nerede dedim " sonrasında araştırıp okuyunca işler şekillenince, öyle kolay olmadığını gördüm. Alıştıktan ve öğrendikten sonra, bu kez çekim trickleri ile nasıl farklılıklar katar tarafına yöneldim.
Bu son söylediklerim işin fantezi kısmı elbette. Sonu olmayan bir derya.
spor salonu örneği benim için geçerli değil, çok para verip gitmediğim zamanlar çok fazla, o yüzden spor salonlarına kaydolmuyorum![]()