KAPALI W246 B180 CDI vs Astra K CDTI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
29
Marka
Yok
Yarın Golf'ün satışını hayırlısı ile veriyorum. Satınca almak istediğim arabaları belirledim dersem yeri olur. Başlıkta belirttiğim iki araç arasında karar verme aşamasındayım(ilanları aşağıya atacağım). Seçtiğim araçların ikisini kendim için değil, aile kullanımı için düşünüyorum. O yüzden abiiii Golf satılıp bu arabalar alınır mı demeyin lütfen. Ayrıca aldığım arabadan tek beklentim az yakması ve otomatik olması, zaten evde performanslı ve iyi yürüyen bir bmw 1 imiz var, o benim o konudaki ihtiyacımı karşılıyor.

Şimdi, B180 CDI bildiğiniz üzere 1.5 dizel 109 hp 250 torkluk Renault motoruna sahip. Renault'un motorları hakkında bugüne kadar hiç bir şikayet duymadım. Eğer bu konuda detaylı bilginiz varsa benimle paylaşmanız beni mutlu eder :) Bu motorun realitede şehir içi koşullarında bu arabada yakıt tüketimi sizce ne olur? Şanzımana gelirsek, A-B-CLA-GLA'da mercedes çift kavramalı bir şanzıman kullanmakta, tam modeline ulaşamamış olsam da K7A350/KX7A350 kodlamasına sahip. Islak mı kuru mu kavramam net bilgi bulamadım. Ayrıca kulağıma bu şanzıman hakkında kötü bir yorum gelmedi sorun anlamında. Sadece downshiftleri biraz kötüymüş o da zaten benim umrumda değil. Yeter ki sorun çıkarmasın. Bu aracı niye düşünüyosun derseniz, mercedes olması, gepgeniş olması ve 2. el fiyatının uygun olmasından dolayı tercih ediyorum. Başka bir sebebi yok. Alacağım araç 2014 model, baz paket, 70 bin km de, sağ arka çamurluk boyalı, yaklaşık 300 liralık bir trameri var. Anladığım kadarıyla da uzun dönem kiralama aracı, böyle bir aracı alan kişi zaten haşin kullanmamıştır. Zaten ekspertize sokup alırım arabayı. Araç Intercity tarafından satılık. Aracımız:

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...benz-b-180-cdi-style-otomatik-520543698/detay

şanzıman: https://mercedes.7zap.com/tr/jp/ga/suv/k7a350/k7a350/d55/724004/fg/0/0/27/0/

https://mercedes.7zap.com/tr/eu/ga/suv/k7x350/k7x350/d55/724011/fg/0/0/27/0/

Astra K 1.6 CDTI 136 hp A/T olan ünite zaten belli, hem motoru hem de şanzımanı ile sorunsuz. Test ettim beğendim zaten arabayı. Almak istediğim araç 2016 model, 9 bin km de, tramer kaydı yok, ön kaput değişmiş, sağ arka kapı ve çamurluk boyalı. Uzun dönem kiralama aracı ve hatta ünlü diyebilirim(benim deli bir arkadaşım plakayı görünce hatırladı :D :D)
6.30 dan sonrasını izleyin :D Neyse, konuyu saptırmayayım. Çok yakın arkadaşımın babası Opel'de satış sonrası bölge müdürü ve şu an aracın satıldığı bayide staj yapıyor zaten. Bana inebilecekleri maksimum fiyatı söyleyecek, 84-86 arası bir rakam telafuz ederse ciddi düşünürüm ama 86001 TL vermem. Çünkü geçenlerde 22 binde tıpatıp astra sadece kaput değişmiş(buz düşmüş ve tramer 2400 tl) 85 bin liraya satıldı. Bu arabanın km si daha düşük ama km 13 bin az, ona istinaden bu aracın ederinin bu olduğunu düşünüyorum. Bakımlar için herhangi bir sorun olmasına karşın yetkili serviste bakımları yapılacak, eğer ileride bir sıkıntı çekersem arkadaşım bana elinden geldiğince yardımcı olabilsin diye. Aracımızda bu:

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-cdti-136-hp-dynamic-otomatik-501114741/detay

Sizin bu konudaki bilgileriniz, fikirleriniz nedir merak ediyorum.

Fazlasiyla yeterli, tesekkurler :)

O zaman arkadaslar son kararimi acikliyorum:

Eger 84-86 araligina Astra’yi verir de annem para eklemezse Astra aliyorum, yok 87 den gram inmeyiz ve de annem para eklemezse B180. Arac hakkinda gerekli bilgileride ogrenmis oldum zaten. Gerci daha gidip B yi incelemedim. Belkide diri degil araba. O araba olmazsa B den vazgecerim gibi duruyor. Belki Mini nin 5 kapili 1.5 dizellerine de yonelebilirim.

buna katilmiyorum, Mercedes uzun bir suredir bu segmentte boy gosteriyor, bmw icin bunu bende soylerim zaten test edip begenmedigim ender BMW modellerindendir.

Ayrıca on kaputun değişmesi bence gercekten cok onemli, kesinlikle boyle bir arac almam şahsen !
Vallahi hocam en boş b serisi dizel 180'den başlıyor, en dolu dizel otomatik Grand C max 175'e alınıyor. En dolu b serisi 200 küsür bin liraları buluyor. Yer yer iç mekandaki malzeme kalitesi hariç B serisinin Grand C max'den daha iyi olduğunu, en azından aradaki fiyat farkı kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Hele hele kullanışlılık, iç mekan hacmi, donanımları falan düşünüldüğünde Citroen Picasso modelinin B serisini direkt tokatlayabileceğine bile inanıyorum. Sadece altyapısal olarak bazı noktalarda eksik kalacaktır ki artık o da sürücünün beğenisine ve ihtiyacına kalmış bir şey. Hal böyle olunca Mpv segmentinde ne B serisinin ne 2 serisinin arada istenen fiyat farkı dikkate alındığında diğer normal markaların ürettiği Mpv modellerinden daha üstün olduğunu düşünmüyorum. En azından C segment normal markalar ve C segment premium markalar arasındaki o üretim ve kalite farkının, Mpv segmentinin normal ve premium modelleri için geçerli olmadığına inanıyorum.

Son düzenleme:
Ben de oyumu B serisinden yana kullanıyorum ama sebebi eldeki 2 ilandan kaynaklı. Kaputu değişmiş, boyası da olan bir araç, ayrıca dayak da yemiş :P o yüzden astra'yı eledim. Sonradan satılmak istendiğinde zor olacaktır diye düşünüyorum

Ben de oyumu B serisinden yana kullanıyorum ama sebebi eldeki 2 ilandan kaynaklı. Kaputu değişmiş, boyası da olan bir araç, ayrıca dayak da yemiş :P o yüzden astra'yı eledim. Sonradan satılmak istendiğinde zor olacaktır diye düşünüyorum

Aslinda 90 civarina cikinca citir hasarli Astra lar var ama hasarli araba almayi seviyorum, ucuz aldigim surece elbette...

Vallahi hocam en boş b serisi dizel 180'den başlıyor, en dolu dizel otomatik Grand C max 175'e alınıyor. En dolu b serisi 200 küsür bin liraları buluyor. Yer yer iç mekandaki malzeme kalitesi hariç B serisinin Grand C max'den daha iyi olduğunu, en azından aradaki fiyat farkı kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Hele hele kullanışlılık, iç mekan hacmi, donanımları falan düşünüldüğünde Citroen Picasso modelinin B serisini direkt tokatlayabileceğine bile inanıyorum. Sadece altyapısal olarak bazı noktalarda eksik kalacaktır ki artık o da sürücünün beğenisine ve ihtiyacına kalmış bir şey. Hal böyle olunca Mpv segmentinde ne B serisinin ne 2 serisinin arada istenen fiyat farkı dikkate alındığında diğer normal markaların ürettiği Mpv modellerinden daha üstün olduğunu düşünmüyorum. En azından C segment normal markalar ve C segment premium markalar arasındaki o üretim ve kalite farkının, Mpv segmentinin normal ve premium modelleri için geçerli olmadığına inanıyorum.

Bu segmentte bende C-Max ve o Picassolar arasında kalırım.... birde Scenic ... liste kabardı :)
Ama o Picasso gerçekten hoş ... o altyapısal eksiklikler belki o tasarım ve özgünlük için görmezden gelinebilir.

Bu segmentte bende C-Max ve o Picassolar arasında kalırım.... birde Scenic ... liste kabardı :)
Ama o Picasso gerçekten hoş ... o altyapısal eksiklikler belki o tasarım ve özgünlük için görmezden gelinebilir.
Picasso'lar son nesilleriyle birlikte Peugeot'nun şu güzel olan emp2 platformunu kullanıyormuş. Yani citroen'in o c4'te falan kullandığı berbat altyapı yok. Bir tek etg6 şanzıman can sıkıcı bulunabilir ama onun haricinde bütüne bakıldığında mpv segmenti için çok iyi. Keza scenic de çok güzel bir makine.

Hiç bir şey olmadı, illa gidip 200 küsür bin liralara çıkıp mpv alacaksam gider 1.6 160 hp dci üniteli + 4 control özellikli Renault Espace alırım. Dediğim gibi bu ligin premium modelleri kötü otomobil değil ama bu ligin normal markalarının ürettiği araçlardan aradaki fiyat farkı kadar bir kalitesi yok bence.

C4 deki şasi ayarı gayet güzel. Kopma meyillin de hiç değil ama hala süspansiyon sorunları var ki yeni kasasında da bu sorunlar var. Bu arada eat6 ya geçildi. İlk çıkanlarda etg6 vardı
O zaman bir sorunu kalmamış demektir. Emp2 platformu + eat6 şanzımanla oldukça iyi duruma gelmiştir. Arka tarafın sıkıntısı da hemen hemen çoğu pug - citroen modelinde var. Ama emp2 platformuyla beraber zannetmiyorum ki bir c4 altyapısı kadar vuruntu yapsın.

Ferahlık konusuna gelince zaten adres Picasso neredeyse 10 yıldır kullanıyorum daha ferah bir arabaya binmedim hala.
Ferah + özgün + kullanışlı + oyuncakları bol + motoru zaten iyi + eat6 gibi güzel bir tam otomatik şanzımana sahip + emp2 gibi güzel bir platforma geçmiş + yalıtımı da iyi seviyedeymiş daha ne olsun.. Zaten bu aile aracı. Toplayacaksın aileni orta şeritten 100-140 arası mis gibi yapacaksın yolculuğunu.

Arkadaslar, b180 satilmis, onun yerine su an baska araba var, makyajsiz kasa, 43 binde, 2 parca degisen 2 parca boya var, bakimlar yetkili servisde yapilmis, hasarlar intercity de, hasar kaydi yok, sol on camurluk ve sol on kapi degisen, sol arka kapi ve sag arka kapi boyali, iyi bir ekspertiz firmasina goturdukten sonra bunu ciddi olarak dusunuyorum. Detayli temizligi yapilip teslim edilecek, fiyat tek, pazarlik yok. İstanbul Park’a surekli gittigimi belirterek indirim isteyecegim :D İlan da bu:

http://intercity2.com/arac/103540/mercedes-b-2014-dizel-otomatik

Astra K'ya showroom'da bindim, B180'in ise içinde yolculuk ettim. Bir yolcu gözünden şunu söyleyebilirim ; B180 inişi binişi rahat ve çok daha ferah bir otomobil..Ayrıca otomobil 36 küsür bindeydi, trim sesi vb.. yoktu..

Astra K'ya showroom'da bindim, B180'in ise içinde yolculuk ettim. Bir yolcu gözünden şunu söyleyebilirim ; B180 inişi binişi rahat ve çok daha ferah bir otomobil..Ayrıca otomobil 36 küsür bindeydi, trim sesi vb.. yoktu..
Yalnız şu iniş biniş rahatlığı, biraz daha yüksek bir araç aslında güzel şeyler..
"Madem gitmeyecek" (2.0 dizel almadıktan sonra) diyip, böyle bir araç almakta bazen mantıksız gelmiyor.

Arkadaslar, b180 satilmis, onun yerine su an baska araba var, makyajsiz kasa, 43 binde, 2 parca degisen 2 parca boya var, bakimlar yetkili servisde yapilmis, hasarlar intercity de, hasar kaydi yok, sol on camurluk ve sol on kapi degisen, sol arka kapi ve sag arka kapi boyali, iyi bir ekspertiz firmasina goturdukten sonra bunu ciddi olarak dusunuyorum. Detayli temizligi yapilip teslim edilecek, fiyat tek, pazarlik yok. İstanbul Park’a surekli gittigimi belirterek indirim isteyecegim :D İlan da bu:

http://intercity2.com/arac/103540/mercedes-b-2014-dizel-otomatik
Hocam dunku araca sirf makyajli kasa diye eyw dedim (sunroof ve bej deri olanlari 120 bin tl leri geciyordu cunku), ama makyazsiz (benim kasadadan) istiyorsan bunu alma lutfen. Sunroof lu ve bej deri dosemeli al, bunun gunduz ledleri bile yok !!!

Yilda kac km yapmayi planliyorsunuz bilmiyorum ama ben yine de asagidaki benzinli araci oneririm, inanin aracin calisip calismadigini bile farkedemiyordum. Gosterdiginiz aracin uzerine 10 bin verin bunu alin derim (hem degisensiz, hem yeni kasa, hem daha az km li, sunroof lu, deri koltuklu, daha genis ekranli vs vs)
Boyalı Parçalar: Sağ Arka Kapı ve Sağ Arka Çamurluk
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...180-urban-20000km-cam-tavanli-523786075/detay

Hocam dunku araca sirf makyajli kasa diye eyw dedim (sunroof ve bej deri olanlari 120 bin tl leri geciyordu cunku), ama makyazsiz (benim kasadadan) istiyorsan bunu alma lutfen. Sunroof lu ve bej deri dosemeli al, bunun gunduz ledleri bile yok !!!

Yilda kac km yapmayi planliyorsunuz bilmiyorum ama ben yine de asagidaki benzinli araci oneririm, inanin aracin calisip calismadigini bile farkedemiyordum. Gosterdiginiz aracin uzerine 10 bin verin bunu alin derim (hem degisensiz, hem yeni kasa, hem daha az km li, sunroof lu, deri koltuklu, daha genis ekranli vs vs)
Boyalı Parçalar: Sağ Arka Kapı ve Sağ Arka Çamurluk
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...180-urban-20000km-cam-tavanli-523786075/detay

Araç gerçekten güzelmiş fakat emin olun İstanbul'a gitme şansım yok. Makyalı ile makyajsız arasındaki farkları anlatabilir misiniz rica etsem? Benim gözüme tek çarpan fark gündüz farının led olmaması.

Yalnız şu iniş biniş rahatlığı, biraz daha yüksek bir araç aslında güzel şeyler..
"Madem gitmeyecek" (2.0 dizel almadıktan sonra) diyip, böyle bir araç almakta bazen mantıksız gelmiyor.

Bindiğim araç arkadaşımın ablasının aracıydı..2 çocuğu var ve rahat ediyor o araçla. Başka beklenti yoksa aile aracı olarak gayet mantıklı :)

Arkadaşlar, bu arada biraz önce Golf'ün satışını verdim.
Hayirli olsun
Araç gerçekten güzelmiş fakat emin olun İstanbul'a gitme şansım yok. Makyalı ile makyajsız arasındaki farkları anlatabilir misiniz rica etsem? Benim gözüme tek çarpan fark gündüz farının led olmaması.
1- on panjur degisik (A serisi gibi), daha hircin ve sportif bir goruntusu var
Screen Shot 2018-02-05 at 18.20.38.png
Sis lambalari asagida
Screen Shot 2018-02-05 at 18.20.57.png
gunduz ledleri
Screen Shot 2018-02-05 at 18.21.11.png
daha sportif panjur ve yeni far grubu
2- Arka tarafta hissedilir bir degisiklik yok.
3- Direksiyon komple yeni, Kadranlarda ufak farklar var, daha genis ve daha iyi cozunurluklu orta ekran. torpidoda krom butonlar
Screen Shot 2018-02-05 at 18.25.50.png
Screen Shot 2018-02-05 at 18.26.19.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...