Yabancıların Türkiye'de araç satın alması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Renard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Renard

Panpa
1,534
38
Marka
BMW
Konuyla ilgili vakit darlığından henüz google'da bir araştırmaya gitmedim. Öncelikle buradan sormak istedim belki konu hakkında bilgisi olan birileri vardır.

Türk vatandaşı olmayan ama Türkiye'de ikamet eden,ikamet izni ve çalışma izi olan bir yabancı; yabancıdan yabancıya satılan bir aracı satın alabilir mi? Yoksa Türk vatandaşlarının tabi olduğu kurallara bağlı olarak vergisini ödeyerek mi araç almak zorunda?

Konuyla alakalı bilgisi ya da tecrübesi olanlarının yorumlarını bekliyorum.

Belirttiğin kriterlerde bir kişi yabancıdan yabancıya araç alabilir. Vergi ödemesine gerek yok.
teşekkürler. zannediyorum aşağıdakiler hariç başka bir şart yok.
-oturma izni
-çalışma izni
-yabancılara özgü vergi numarası
-türk vatandaşı olmaması

bunları karşıladıkları takdirde 0km bile alabiliyorlarmış.

teşekkürler. zannediyorum aşağıdakiler hariç başka bir şart yok.
-oturma izni
-çalışma izni
-yabancılara özgü vergi numarası
-türk vatandaşı olmaması

bunları karşıladıkları takdirde 0km bile alabiliyorlarmış.
Aynen öyle Ma plaka onlara tahsis diye biliyorum. Daha önceden araştırmıştım bu konuyu. @Cenk 'in de belirttiği gibi Türkiye ' de Türk'e yaşamak zor :) Adamlar senin ülkene bedavaya gelip bedava yaşıyorlar :)

merhaba
Ben sizden bunu sormak istiyorum ki eğer bir yabancı vergisiz araba alırsa yurt dışına giderken onu kendisine götüre bilir mi?

Tabi ki alabilir. Çifte vatandaş olan bir Türk'te alabilir.
Bildiğim kadarıyla çifte vatandaşlar alamıyor.
Malum sitedeki ilanlarda yabancı plakalı arabalarını satanlar genelde o notu düşüyor "çifte vatandaşlar alamaz" diye.

Üstte paylaşılan taxfree sitesinde de "sadece yabancılar veya Türk vatandaşlığından çıkmış gurbetçiler" şeklinde bir ifade var.

Bir tane McLaren vardı 34 MC 101 plakalı, o makina baya güzeldi. Geçici misafir plakaları bunlar. MA-Z'ye kadar geçerli.