yakıt katkıları ve enjektör temizleyiciler (işe yarıyor!)

ali_tremonti

Panpa
1,616
27
Selam Millet!!! Uzun zamandır yoktum birileri demiş öldü. Şifremi unuttuydum :D :D ....

son 2aydır haftada bir mersin hatay toplamda yaklaşık 500 küsür km yol yapıyorum dönüşü yaklaşık 850-900 kg yük ile yapıyorum ( Araç 2013 doblo 1.6 m-jet) git gel 105-110 sabit tam yarım depo mazot yakıyordum ortalamam 5,2 yada 5,5 falan oluyordu. Bizim araç 137bin km de ve bu zamana kadar depoya opetin ultraforce undan başka mazot girmedi yine yola çıkmadan önce adını hatırlamadığım yakıt katkılarını gördüm enjektör temizleyici 20tl idi dedim atalım zaten uzun yola gidiyoruz temizler belki diye bu sefer giderken hızı sabitlemeden 125-130-140 gezerek gittim ara sıra sellektör atanlarla ufak şakalaşmalı bi şekilde :D gittim arabayı yükleyip dönüşü 125 sabit döndüm, hafif gazlamalı yüklü şekilde nisbeten tempolu bi şekilde döndüm ve farkı geri dönünce anladım o tempoya rağmen araç önceki seferler le aynı yakmıştı ortalamam 5,3 tü. Demekki bizim enjektörleri b*k götürüyormuş :D temizleyici katkı da gereğini yapabilmiş. sonraki depoda bu sefer mazot katkısı kullanacam. Bu tip katkıları kullanmaktan çekinen varsa korkmayın kullanın abi.

ve tekrar buralardayım :) iyi forumlar

Selam Millet!!! Uzun zamandır yoktum birileri demiş öldü. Şifremi unuttuydum :D :D ....

son 2aydır haftada bir mersin hatay toplamda yaklaşık 500 küsür km yol yapıyorum dönüşü yaklaşık 850-900 kg yük ile yapıyorum ( Araç 2013 doblo 1.6 m-jet) git gel 105-110 sabit tam yarım depo mazot yakıyordum ortalamam 5,2 yada 5,5 falan oluyordu. Bizim araç 137bin km de ve bu zamana kadar depoya opetin ultraforce undan başka mazot girmedi yine yola çıkmadan önce adını hatırlamadığım yakıt katkılarını gördüm enjektör temizleyici 20tl idi dedim atalım zaten uzun yola gidiyoruz temizler belki diye bu sefer giderken hızı sabitlemeden 125-130-140 gezerek gittim ara sıra sellektör atanlarla ufak şakalaşmalı bi şekilde :D gittim arabayı yükleyip dönüşü 125 sabit döndüm, hafif gazlamalı yüklü şekilde nisbeten tempolu bi şekilde döndüm ve farkı geri dönünce anladım o tempoya rağmen araç önceki seferler le aynı yakmıştı ortalamam 5,3 tü. Demekki bizim enjektörleri b*k götürüyormuş :D temizleyici katkı da gereğini yapabilmiş. sonraki depoda bu sefer mazot katkısı kullanacam. Bu tip katkıları kullanmaktan çekinen varsa korkmayın kullanın abi.

ve tekrar buralardayım :) iyi forumlar
Bu tip şeyleri kullanmaktan korkan varsa korkmasın demek için biraz erken değil mi?
5.5 maks değerden 5.3 e düşmüş. Hava şartlarının farklılığı bile etkiler onu. Bir de koyduğun katkıların fiyatı var. Yine zarar yine zarar

Bu tip şeyleri kullanmaktan korkan varsa korkmasın demek için biraz erken değil mi?
5.5 maks değerden 5.3 e düşmüş. Hava şartlarının farklılığı bile etkiler onu. Bir de koyduğun katkıların fiyatı var. Yine zarar yine zarar
sakin kullanımda 5.5 yakarken tempolu 5.3 yaktı yani sonraki seferde muhtemelen 4 leri görürüm yine sakin de. maliyete gelirsek en pahalısı galiba motul ün 40tl

Hesabını sen yap. Bir depoda 0.2. 0.5 litre arası oynarsa, katkı parasını amorti ediyor mu
Mazot katkısının ben de bir işe yaradığını düşünmüyorum şirket araçlarına kullanmıştık bir katkısını görmediğimiz gibi daha az km yaptılar. Hatta amaç yakıt tasarrufu ise Euro değil normal dizel alın daha çok km yapıyor Kalın olduğu için deniyor. Lakin enjektör temizleyici motor temizleyici vs gibi her depo değil de yılda 1 kullanılan ürünler tasarruf sağlarlar

bi 2.0 ımız yokki 1.6yla sürekli dipgaz sürünüyoz :D şaKa bi yana mübalağa yapıyorum 6 cı viteste 900 kilo yükle erzin yokuşunu 140 la tırmanabiliyorum :D

Pozantıyı 150 tırmanıyorum ama sonra düşünüyorum bu yağ sıcaklığı nereye kadar bize eyvallah diyecek diye 110 devam ediyorum :D

Şu gördüklerine 340 tl bayıldım :) işe yarıyor mu bilemem. Mercedes iyice nanayı yemişti. Mercedes cihazı olan bi yere bağlattım, 3. enjektörüm ve şanzıman çok fazla arızaya düşmüş. Mazot filtremi bi söktük, galiba 30-40 bin kmdir değişmemiş. Orijinal filtre ile değiştirdik. Demin de depo boşken motul diesel system clean atıp shell vpower ile fulledim. Üstüne sapasağlam 50 km gazladım(ort 9.1 litre :D), epey temizlenmiştir. Bu depo bitince dpf clean yaparım. Arabanın şimdiden şikayet ettiğim bir sürü sorunu düzeldi diyebilirim. Artık arabadan memnunum, tavsiye ederim. Benimki bozukmuş :D

Enjektör ve motor içi kurum temizleyici kaliteli ürünler işe yarıyor diyebilirim. Motorun nefes aldığını, daha pürüzsüz ve hafif bir hisle çalıştığını görebiliyorsun belli kullanım sonrasında. Ama yazılım yaptırmış gibi bir performans artışı yahut 7 litre yaktığın yerde 5 litre yakma gibi mucizevi, bariz farklar beklememek gerekiyor. Performans artışı ve tüketim düşüklüğü gibi şeyler sadece motor içi temizliğin dolaylı sonuçları. Nasıl ki bakımlarda filtre ve yağ değişimi daha uzun motor ömrü amacı taşıyorsa bu ürünlerde de amaç bu.

Ben 2008 320d de kullandım, uzun yolda. Katlıyı boş depoya atıp fulledim ve %80 ini uzun yolda harcamışımdır o yakıtın. Tüketime pek dikkat etmedim ama açık açık performans artışı oluyor. Hatta bittikten sonra lan bidaha mı atsam falan diye düşünmüştüm :d
Stp ydi markası.

Doğrudur, ben 1.3 cdti astraya liqui moly yakıt katkısı koyup uzun yolda yarım litrelere varan yakıt tasarrufu sağladım. Gaz tepkisinde ve performansta gözle görülür bir artış oldu. Fakat üzerinde almanca 3-4 bin km etkisini gösterir yazısı vardı, setan sayısını ideal değerlere çektiği ve yakıt yolları ile enjektörleri koruyucu-yağlayıcı özelliği olduğundan bahsediyordu. Bi daha bulamadım kendisini.

Doğrudur, ben 1.3 cdti astraya liqui moly yakıt katkısı koyup uzun yolda yarım litrelere varan yakıt tasarrufu sağladım. Gaz tepkisinde ve performansta gözle görülür bir artış oldu. Fakat üzerinde almanca 3-4 bin km etkisini gösterir yazısı vardı, setan sayısını ideal değerlere çektiği ve yakıt yolları ile enjektörleri koruyucu-yağlayıcı özelliği olduğundan bahsediyordu. Bi daha bulamadım kendisini.
https://www.liquimolyturkey.com/?gc...JiKTfKNO5wdfBE-cfaoaIhRYEE60XpQ8aAmCeEALw_wcB

Super diesel additiv olması lazım 39.99 fiyatı olan
Diesel systempflege buldum ama teneke kutunun dışındaki resimler yenilenmiş
benim kullandığım buydu;
DIZEL-SISTEM-TEMIZLEYICI--250-ML-7dd2.jpg

şimdi şu şekilde satılıyormuş;

liqui-moly-systempflege-diesel-common-rail-yakit-katkisi-54436.jpg

millet aynı yolu bugün de yaptım 105-110 sabit gidiş 4,8 dönüşte 5,0 yaktım neredeyse fabrika verileri :D her seferinde yarım depo yediğim yolu yarım deponun biraz üstünde bitirmeyi başardım :D