güncel i30 sahibi olarak aracın malzeme kalitesinin o kadar da kötü olmadığını söyleyebilirim. ford focusu çok beğeniyordum o konuda kalitesi açısından. golfe de baktım da o kadarda abartılacak kalitede değil. kullanışlı olabilir ama benim eski aracım 2003 tourandı golf ün içine oturunca hiç bir fark göremedim

olumsuz yönde değil tarafsız yorumluyorum. yani iç malzeme kalitesinde golf-focus kadar kaliteli güncel i30.
tamam multimedya ekranı olmayabilir, direksiyon derisi dayanıksız olabilir ama yerin dibine gömülecek kadar da dandik değil. işçiliği de öyle keskin hatlı bir araba için mükemmele yakın bana göre.
yeni i30u da ben nedense çok beğendim. daha oturaklı bir hale gelmiş. içi zaten çok genişti daha da genişlemiş. yol tutuşunda eksiklik yoktu ama direksiyondan bir şey anlamak pek mümkün olmadığı için huzursuz edebiliyordu. yenisinde bunun geliştirildiğini düşünüyorum.
yakıt konusunda şu an dizel manuel aracım kış lastiği ve soğuk hava şartlarında şehir içi 7 lt yakıyor. bence fazla değil