Yeni İnsignia Fiyatları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Astra da da aynı durum var herhalde belli boydaki insanlar kullansın demişler hani meteroloji 1.60 boy altı dışarı çıkmasın dedi ya onun gibi :D
ahahaahasdşlkfjafsds. Gözlüklerim var oradan da elesinler isterlerse :D
Astra'da da kemer yükseklik ayarı yok. Aynı bayide bu orta donanımlı olan, üst donanımında var demişti. İçini de genel olarak beğenmediğim için çok üstünde durmamıştım.
net yalan nasıl 1 79 ben 1 60 mıyım ?
Kaptan bir dur allasen boyum standart boy işte sen de gördün.

ahahaahasdşlkfjafsds. Gözlüklerim var oradan da elesinler isterlerse :D
Astra'da da kemer yükseklik ayarı yok. Aynı bayide bu orta donanımlı olan, üst donanımında var demişti. İçini de genel olarak beğenmediğim için çok üstünde durmamıştım.

Kaptan bir dur allasen boyum standart boy işte sen de gördün.
Vallahi yalan benim 1 77 olmam lazim farkimiz muazzam

Bugün yolumun üstüydü, zamanım da vardı. Yeni Insignia'ya bakayım dedim. Hatırladığım kadarıyla oturup incelediğim aracın fiyatı 167.000TL civarlarıydı. Excellence donanım otm. şanzımanlıydı. İçi şık deri kaplamaydı. Dışarıdan da çok hoş gözüküyordu. İlk intiba "vay be" dedirten cinstendi. Nitekim hafta içi olmasına rağmen arabanın çevresinde 5-6 farklı müşteri vardı. Biriyle de hafiften sohbetim oldu, 2015 Insignia kullanıcısıymış. Her neyse, bu olumlu ilk izlenimle direksiyonuna bir geçeyim bakayım dedim. (GEÇEMEDİ)
Evet, bombalar burada başlıyor :D
Yarım lobumla bindikten sonra manuel direksiyon ayar kolunu açtıktan sonra direksiyonu en üste kaldırdım, sonra da ittim ileriye. Daha sonra kendime göre ideal sürüş pozisyonunu bulurum diye. Eee, çok da fazla kalkmadı ama bayağı ileri gitti. Neyse, koltuk aslında biraz önde olmakla birlikte açıları bana göre gibiydi. Gerektiği kadar geriye ittim, ama bacaklarım hala direksiyonu kumanda edebilir durumdaydı :D Rahatsız edeceği bir pozisyona getirip elektrikli ayarlarında koltuğun ön desteğini de en aşağı indirdim. O güzel koltuğun bütün konforu büyüsü kaçtı o pozisyona getirince zaten. Özenerek TV karşısına alınmış gibi olan koltuk, bir anda misafirlikte zorunluluktan oturulmuş boş yere dönüşüverdi. Bu ilk hayal kırıklığı oldu. Sonrasında iç mekan güzel, malzemeler kaliteli duruyor filan. Evet diyorsun Alman malı D sınıfı araba dedirtiyor. Başarılı duruyor. Ses sistemi de başarılıydı, ekranın dokunmatiği iyiydi. Neyse, sonra bir görüş açılarına bakayım dedim. Aynaları ayarlayacağım. Orta dikiz aynasına bir el attım, en yukarıda ayarlı. Eee... ama ben hala arka koltuğun oturma minderini görüyorum ?! Evet en büyük bombalardan biri buydu. Boyum 1.79, sürücü koltuğu en alçağa aldım, geçici olarak koltuğun arkasını da yatırdım biraz, ama ne yaparsam yapayım dikiz aynasının ayar aralığı o kadar kötü ayarlanmış ki, çaresizce arkaya bakmak için röntgencilik yapar gibi eğilmem gerekiyor :D Test sürüşünden vazgeçtiğim an bunu farkettiğim an oldu. Neyse, koltuk sırtlığını düzelttim, arkaya geçeyim dedim. Hem ön tarafı bir de arkadan görürüm, hemde arka yaşam alanını deneyimlemiş olurum. Arkaya geçip oturdum. İlk olarak dikkat ettiğim noktadan geçer not aldı: Koltuk sırt döşemeleri arka kapıya kadar uzatılıyor, çamurluk hizasında çıplak yer hiç kalmıyor. Bu iyi tarafı. Sonrasında arka havalandırma kanalları ve arka koltuk ısıtmalarının orada TR standartlarına uyumlu olmayan 220V çıkışı var. Ancak dönüştürücüyle kullanılabilir. Şakacı Opel. :) Arkadaki iyi şeyler de bu kadardı. Başım tavanda, boynum eğik oturdum. E ne farkı kaldı Mercedes CLA'dan? Diz mesafesi de önde bana ayarlı olan sırtı dik koltukla sınırdaydı. Aha böyle:
Ekli dosyayı görüntüle 8437
Ayaklarım da ön koltuğun altına doğru girmiyordu, orası da dolu. Gayet rahatsız bir ortam. Son bomba ise emniyet kemeri yükseklik ayarı. Böyle bir arabada elektrikli cam, merkezi kilit varsa bu donanım da olmalı.
Ekli dosyayı görüntüle 8438
Orada toplanmış müşterilere arabanın güzel cicili bicili özelliklerini pazarlayarak kafaları abluka altına alan aktif bir satış elemanı vardı. Pardon dedim, "Bu yeni Insignia'ların emniyet kemeri yükseklik ayarı olan bir donanım paketi var mı?" diye sordum. Adam mavi ekran verdi, bütün müşteriler de bir anda durdu. Herkes nasıl yani, yok mu diyerek eğilip baktılar. Eleman cevap veremedi, bilemiyorum filan dedi. Bana şoka girmiş şekilde bakan bir adama dedim ki "Benim 2001 model baz donanım abs'siz tek airbag'li arabamda bu dönanım var. Çok da önem verdiğim bir donanımdır, ondan sordum." Kimseden cevabını alamadım. Showroom'da gezdim. Maalesef oradaki hiçbir Insignia'da yoktu. Haydi eyvallah deyip çıktım.

Şimdi benim 4 metreden kısa, tabure kılıklı koltuklara sahip arabamın arka diz ve baş mesafesi, aynı markanın 2017'de çıkmış D sınıfı modelinden daha iyiyse, direksiyon ısıtması olan arabada bir emniyet kemeri ayarından bile kaçınılmışsa, içerideki dikiz aynası orta boylu bir insana 2.20 boyundaymış gibi muamele yapıyorsa... Forum kuralları içerisinde diyebileceklerim bu kadar :D

Bayağı detaylı incelemesini yapıp ayrı bir inceleme yazısı yazmaya niyetliydim ama iç mekanı önce benim gariban arabaya yetişsin, ondan sonra dönüp bakarım deyip vazgeçtim. :D
... ve arabama atlayıp bagajdan gelen gıcır gıcır içme suyu şişelerinin sesleri eşliğinde, buz gibi iç mekanıyla eve doğru yola koyuldum. :)

Verdiğim her şansta daha da büyüyen nefretimsin Opel :D

Ha kemer yükseklik ayarı var ha yok anlamayan o kadar adam var ki.. En yakın arkadaşım 2 yıldır kullandığı arabasının turbo motorlu değil atmosferik olduğunu 3 ay önce kanka beni ışıklarda durmadan tokatlıyolar araba mı ağır?!?!?! demesiyle anladım.Olayı düzgün bir dille açıklayıverdim.Toplumumuzun kendimi de dahil ederek söylüyorum algıları balık gibi maalesef

Son düzenleme:
Ha kemer yükseklik ayarı var ha yok anlamayan o kadar adam var ki.. En yakın arkadaşım 2 yıldır kullandığı arabasının turbo motorlu değil atmosferik olduğunu 3 ay önce kanka beni ışıklarda durmadan tokatlıyolar araba mı ağır?!?!?! demesiyle anladım.Olayı düzgün bir dille açıklayıverdim.Toplumumuzun kendimi de dahil ederek söylüyorum algıları balık gibi maalesef
150k fiyata araba satarken "anlamaz bunlar" yaklaşımını mı benimsiyorlar :D

Yorumlardan sonra tedirgin oldum. Acaba buradan birisini alıp da mı gitsem Opel bayisine :D
Her bayi nasılsa öyledir hocam çok korkacak bir şey yok :). Aslında bayiler stok eritmeye çalışıyor ondan dolayı böyle davrandıklarını düşünüyorum. Mesela bir kaç gün önce 308 test sürüşü için gittim ve 308 makyajlılarının ne zaman geleceğini sordum ve test sürüşe çıktığım 2 adam 308 makyajlanmadı ki diye diretip durdular. Bide ısrarla allure donanım 308 olmadığı söylediler doğru mu yalan mı bilmiyorum onu bende eyvallah dedim çıktım. Bir sene önce çok ciddi şekilde yeni c4 picasso düşünüyorduk adam ısrarla bize otomatik park sisteminin işe yaramadığını o donanımı almayın işe yaramıyor deyip durdu büyük olasılık stokta o donanımsız vardı onu satmaya çalıştı bir düşünsenize bir markanın satıcısı size kendi sunduğu teknolojiyi kötülüyor ki aynısını kodiaq içinde yaptı ama o biraz samimiyettendi :) Anlatacağım bir kaç şey daha da varda neyse uzatmayayım anladınız konuyu :) yani şimdi gelip size 1.4t astra önerirlerse şaşırmayın :D

@berkertekin hocamın bir kaç önermeyeceği opel bayisi var ona kulak verin derim :)

Her bayi nasılsa öyledir hocam çok korkacak bir şey yok :). Aslında bayiler stok eritmeye çalışıyor ondan dolayı böyle davrandıklarını düşünüyorum. Mesela bir kaç gün önce 308 test sürüşü için gittim ve 308 makyajlılarının ne zaman geleceğini sordum ve test sürüşe çıktığım 2 adam 308 makyajlanmadı ki diye diretip durdular. Bide ısrarla allure donanım 308 olmadığı söylediler doğru mu yalan mı bilmiyorum onu bende eyvallah dedim çıktım. Bir sene önce çok ciddi şekilde yeni c4 picasso düşünüyorduk adam ısrarla bize otomatik park sisteminin işe yaramadığını o donanımı almayın işe yaramıyor deyip durdu büyük olasılık stokta o donanımsız vardı onu satmaya çalıştı bir düşünsenize bir markanın satıcısı size kendi sunduğu teknolojiyi kötülüyor ki aynısını kodiaq içinde yaptı ama o biraz samimiyettendi :) Anlatacağım bir kaç şey daha da varda neyse uzatmayayım anladınız konuyu :) yani şimdi gelip size 1.4t astra önerirlerse şaşırmayın :D

@berkertekin hocamın bir kaç önermeyeceği opel bayisi var ona kulak verin derim :)
Yanlız ciddili işe yaramıyor :confused::confused: adam size iyilik etmeye çalışmış bence :rolleyes:.

@berkay4408 Allure donanım 308'de vardı, makyajla kalkmadıysa (ki allure yok diyenler makyajı bile inkar etmiş) hâlâ var.

Yaptığı işi bilmeyende, elindeki malı satmak için yalan söyleyende vardır.

Zaten bugün kaç kere 1.6T dediğimi hatırlamıyorum. Diyalog aynen şu şekilde;

+ Merhabalar, Opel Astra 1.6T için bilgi almak istiyordum.
- Astra 1.4T 150 beygir olanı mı diyorsunuz?
+ Hayır, hayır. Opel Astra 1.6T 200 beygir Opc Line olan. 2017 model.
- Hmm anladım..O malesef showroom da yok.

Zaten bugün kaç kere 1.6T dediğimi hatırlamıyorum. Diyalog aynen şu şekilde;

+ Merhabalar, Opel Astra 1.6T için bilgi almak istiyordum.
- Astra 1.4T 150 beygir olanı mı diyorsunuz?
+ Hayır, hayır. Opel Astra 1.6T 200 beygir Opc Line olan. 2017 model.
- Hmm anladım..O malesef showroom da yok.
Abi sen direk izmir genel müdürlüğü arasana en nihayi çözüm orda bence. Ara bi konuş bakalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...