Ne dedin yahu adamlaraZaten en sonunda genel merkezi aradım, patladım. Ne var ne yok döktüm içimi. Opel Türkiye Başkanı ararsa hiç şaşırmam. Hiç bu politikayla zor satarsınız dedim.

Ne dedin yahu adamlaraZaten en sonunda genel merkezi aradım, patladım. Ne var ne yok döktüm içimi. Opel Türkiye Başkanı ararsa hiç şaşırmam. Hiç bu politikayla zor satarsınız dedim.
Valla araba alacağım, test aracınız yok. E peki nasıl satacaksınız, koskoca Opel Türkiye showroomlara test aracı koyamıyor mu gücünüz mü yok, bu kadar ekonominin dar olduğu zamanda bu kadar para vereceğim fakat araç nasıl bilemeyeceğim, nasıl olacak o, farzedin ki aracı aldım, memnun kalmadım. Gitti paralar dedim. Zaten ürün gamınız bir elin parmağını geçmiyor, test aracı nasıl olmaz, en üst kim varsa dinletin bu kaydı dedim.Ne dedin yahu adamlara.
İyi demişsin valla peki karşı taraf ne dedi?Valla araba alacağım, test aracınız yok. E peki nasıl satacaksınız, koskoca Opel Türkiye showroomlara test aracı koyamıyor mu gücünüz mü yok, bu kadar ekonominin dar olduğu zamanda bu kadar para vereceğim fakat araç nasıl bilemeyeceğim, nasıl olacak o, farzedin ki aracı aldım, memnun kalmadım. Gitti paralar dedim. Zaten ürün gamınız bir elin parmağını geçmiyor, test aracı nasıl olmaz, en üst kim varsa dinletin bu kaydı dedim.
Abi şöyle bir şey var kim test sürüşü yapıp araba alıyor ki. Test sürüşüne çıkmak istiyorum deyince tipini ..... diye bakan tipler var zaten. Bu ülkede araba almakta yürütmekte zor iş cidden. Sizin düşüncenize de %1500 katılıyorum ama maalesef gerçekler.Valla araba alacağım, test aracınız yok. E peki nasıl satacaksınız, koskoca Opel Türkiye showroomlara test aracı koyamıyor mu gücünüz mü yok, bu kadar ekonominin dar olduğu zamanda bu kadar para vereceğim fakat araç nasıl bilemeyeceğim, nasıl olacak o, farzedin ki aracı aldım, memnun kalmadım. Gitti paralar dedim. Zaten ürün gamınız bir elin parmağını geçmiyor, test aracı nasıl olmaz, en üst kim varsa dinletin bu kaydı dedim.
@berkay4408 Allure donanım 308'de vardı, makyajla kalkmadıysa (ki allure yok diyenler makyajı bile inkar etmiş) hâlâ var.
Yaptığı işi bilmeyende, elindeki malı satmak için yalan söyleyende vardır.
Valla haklısınız beyefendi, çok haklısınız dedi. Başka bir şey diyemedi. Bolca klavye sesi duydum. Kız şikayetimi yazdıİyi demişsin valla peki karşı taraf ne dedi?
Bu yaptığım konuşma 5 gün oldu sizin bilginiz ne kadar güncel ona göre suç atalım belki sizin bildiğiniz allure satıldı![]()
Hocam ne olursa olsun bir araç çıkarıyorsan piyasaya onu pazarlaman gerekir. Ve bu araç öyle Porsche falan da değil. Aracın haşatı çıkar mı? Çıkabilir ama zaten bu aracı kim teste çıkaracak ki? Burada amaç alabilecek kitleye en iyi hizmeti vermek. Mesela şuan büyük bir ihtimal alamayacağım bu aracı. Bak en yakın örnek bir müşteri kaybetti bile. E peki bu zarar değil mi şimdi Opel için?Abi şöyle bir şey var kim test sürüşü yapıp araba alıyor ki. Test sürüşüne çıkmak istiyorum deyince tipini ..... diye bakan tipler var zaten. Bu ülkede araba almakta yürütmekte zor iş cidden. Sizin düşüncenize de %1500 katılıyorum ama maalesef gerçekler.
İnşallah test arabası çıkarırlar senden de dinlemiş oluruz 1.6T'yiValla haklısınız beyefendi, çok haklısınız dedi. Başka bir şey diyemedi. Bolca klavye sesi duydum. Kız şikayetimi yazdıMuhakkak dinletin kim var kim yoksa dedim. Aradığımda şikayetim var deyince sanırım servisleri, galerileri falan şikayet edeceğim sandı. Direk Opel Türkiyeye sarınca şaşırdı
![]()
Bence sert tepki göstermişsin. Bayi tüm motor seçenekleri için test aracı tutmaz hele hele satılan Astra'ların büyük kısmı dizelken 200 hp 1.6 T motoru hiç tutmaz. Bunu yapmak için anca Stutgart'ta Mercedes, Münih'te BMW 'nin devasa satış merkezlerine gitmek lazım. Burası Türkiye, beklentileri yüksek tutmayın.Valla araba alacağım, test aracınız yok. E peki nasıl satacaksınız, koskoca Opel Türkiye showroomlara test aracı koyamıyor mu gücünüz mü yok, bu kadar ekonominin dar olduğu zamanda bu kadar para vereceğim fakat araç nasıl bilemeyeceğim, nasıl olacak o, farzedin ki aracı aldım, memnun kalmadım. Gitti paralar dedim. Zaten ürün gamınız bir elin parmağını geçmiyor, test aracı nasıl olmaz, en üst kim varsa dinletin bu kaydı dedim.
Allure donanım diye var hala stoklarda yok dedi. Bide ben 1.2 benzinliyi sormuştum belki de ona odaklandılar 1.6 dizel olabilir.Yakın zamanda bakmadım ama 2017 model allure 308 vardı.
http://kampanya.peugeot.com.tr/fiyat-listesi/
Hâlen fiyat listesinde hem benzinli hem dizel allure donanım gözüküyor.
Hocam ne olursa olsun bir araç çıkarıyorsan piyasaya onu pazarlaman gerekir. Ve bu araç öyle Porsche falan da değil. Aracın haşatı çıkar mı? Çıkabilir ama zaten bu aracı kim teste çıkaracak ki? Burada amaç alabilecek kitleye en iyi hizmeti vermek. Mesela şuan büyük bir ihtimal alamayacağım bu aracı. Bak en yakın örnek bir müşteri kaybetti bile. E peki bu zarar değil mi şimdi Opel için?
Bence sert tepki göstermişsin. Bayi tüm motor seçenekleri için test aracı tutmaz hele hele satılan Astra'ların büyük kısmı dizelken 200 hp 1.6 T motoru hiç tutmaz. Bunu yapmak için anca Stutgart'ta Mercedes, Münih'te BMW 'nin devasa satış merkezlerine gitmek lazım. Burası Türkiye, beklentileri yüksek tutmayın.
Hocam aslında sert çıkış o anlık duygularla oldu. Telefonu kapadıktan sonra acaba fazla mı sert oldu dedim kendime. Fakat aracı test edemeden alıp sonra pişmanlık yaşayacağıma biraz sert yapayım daha iyi. Yoksa dediklerinizde haklısınız. Hak veriyorum.Bence sert tepki göstermişsin. Bayi tüm motor seçenekleri için test aracı tutmaz hele hele satılan Astra'ların büyük kısmı dizelken 200 hp 1.6 T motoru hiç tutmaz. Bunu yapmak için anca Stutgart'ta Mercedes, Münih'te BMW 'nin devasa satış merkezlerine gitmek lazım. Burası Türkiye, beklentileri yüksek tutmayın.
Bunlar olmadığı için otopark gibi siteler var zaten keşke bayiye gitsek arabaları uzun uzun test edebilsek (son zamanlarda 40-50km yakın kullanabiliyorum hoş oluyor o markalara teşekkür ederimTest araci getiren distributorun katlandigi maliyet oraniyla bireysel tuketicinin test etmeden aldigi ve sonra pisman oldugu otomobilin kendisine getirdigi maliyet orani ayni degil. Tabii ki her opel bayisinde 200'luk motorlu araci test araci olarak getiremezler. Ama en azindan buyuksehirlerde premium bayilik verdiklerinde olmali bu tarz modeller. 3-4 bayiye verilen 3-4 test aracinin maliyeti distributor firma icin devede kulak kalir. Pahasi bu kadar yuksek olan ve ' begenmezseniz 15 gun icinde iade ' gibi kurallari olmayan bir ticaret icin tester modellerin olmamasi dusunulemez, dusunulmemeli.
Oyle tabii otomobil yayinciligi sayesinde en azindan fikir sahibi oluyoruz ama nihai karar son kullanicinin begenisiyle verilecegi icin en azindan premium bayilerde test araclari bulundurulmali. Urunun fiyati bu durumu mecburi kiliyor.Bunlar olmadığı için otopark gibi siteler var zaten keşke bayiye gitsek arabaları uzun uzun test edebilsek (son zamanlarda 40-50km yakın kullanabiliyorum hoş oluyor o markalara teşekkür ederim)
Şu işi buradaki forumdakiler yapsa neler neler olur ben 200bg lik astra nın geldiğine bile şükrediyorumOyle tabii otomobil yayinciligi sayesinde en azindan fikir sahibi oluyoruz ama nihai karar son kullanicinin begenisiyle verilecegi icin en azindan premium bayilerde test araclari bulundurulmali. Urunun fiyati bu durumu mecburi kiliyor.
Bu abim bir Malatya ya gelebilir mi vw de golf seatta leondan başka test sürüşü yapacak araba yoktaOtomobil satma işi çok komplike bir olay bana göre. Ha bazı mallar/ürünler var, onlar zaten kendini satıyor. Bazı mallar var sen müşterinin kulağından tutup bu malı satmak zorundasın, yapacak bir şey yok. Aşağıda hesabını eklediğim adam Renault Türkiye CEO'su Berk Çağdaş. Bu sene VW'den transfer edildi ve ilk yılında Renault VW'yi geçerek ilk sıraya oturdu. Adam hafta içi bir sabah uçağa binerek Anadolu'nun bilmem ne şehrindeki bayiye baskına gidiyormuşDüşünsenize bir bayide çalışıyorsunuz ve bir anda CEO'nuz karşınızda. Keşke buna gerek olmasa ama bazen Türkiye'de insanların kafasına vurmadan iş yaptıramıyorsunuz. Biz mesela kimi ustayla/firmayla çalışıyoruz veya teklif alıyoruz kimi işin küçüğü büyüğü olmaz derken kimi fiyat teklifi isteğinize cevap bile vermiyor.
Bu adamın paylaşımının altına eski bir bayi çalışanı da yorum yapmış. Durum o kadar da tozpembe değil görüldüğü gibi. Tuzu kuru markalar hariç pek çok markada (Premium bir markada çalışan bayan bir satış temsilcisinin sırtı yere gelmez mesela, çünkü paralı abaza çok memlekette) durumun böyle olduğuna eminim. Hasbelkader girilmiş bir iş, kota stresi, ev stresi, bir sürü bilmiş müşteri....SAtış temsilcileri hakkındaki çoğu eleştiriye katılsam da biraz empati yapayım dedim![]()