Yeni kanun tasarısı ile ÖTV sistemi değişiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kafam da deli sorular iyice b*ka sarmış. Ulan parayı bulursak 1,4 a4 alma hayallerimiz vardı ya da passat falan neyse bu da suya düştü. Bende gider 1,2 a3 alırım neyse Allah'tan VAG 'ı banlamamışlar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Mert Gülay gibi vurgun yapıp Japonya'ya mı kaçalım ne yapalım, bi sevdamız var o da yuva yıkacak kadar ciddi bi hal almaya başladı. Memlekette BRZ için bile ortalama bir memurun 13 yıl çalışması gerekiyor daha ne diyim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
B segment araçların hemen hemen hepsi boş haliyle bile 850 kg üzerinde, onu geçtim bazı a segment araçlar bile 1000 kg civarında. Zaten bu kopyaladığınız alanda bahsedilen şey, istiap haddi kapasitesi yani yük ve yolcu taşıyan ticariler için düzenlenmiş olan bir bölüm. Dolayısıyla da bahsettiğiniz segment araçlar için vergi değişimi olmayacaktır. Eski düzende vergi alımı devam edecektir. Bu vergi değişikliği anladığım kadarıyla 1.6 motora sahip olsa bile premium olarak tabir ettiğimiz araçlardan daha fazla vergi alınabilmesinin önünü açmak için yapılmış.
Aynen öyle. Standart bineklerin istiap haddi çoğunlukla 450-500 kg civarı oluyor. (80kg x 5 veya 4kişi + 50-100kg arası bagaj)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve Cenk
Bir kere devlet her türlü alacağını daha fazla alacak o kesin. Ancak gözüme çarpan bazı durumları sıralayayım
1- Yatı olandan vergi alınmaması ne lan?
2- Hibrit ve elektrikli araçlara olumlu anlamda etki edebilir bu düzenleme.
3- Sonunda hacme göre vergi saçmalığı geride kalacak sanırım. Geliş fiyatı üzerinden vergileme çok daha mantıklı. Sırf 1.6 diye B/C sınıfı 50.000lik araç ile E sınıfı 150.000lik aracın aynı vergi diliminden hesaplanması saçmalığın daniskasıydı.
4- Her araç için farklı hesap mı yapılacak anlayamadım.
 
Aga yine ne oldu ben okumak istemiyorum artık böyle haberler, midem bulanıyor artık yav. Kafamda çok güzel hayaller kuruyorum bir anda çöp oluyor. Kafam girsin böyle sisteme. Hayır kimse birşey anlamıyor, bir garip bilgiler, o daha sıkıntı.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Ben tam olarak hiçbir şey anlamadım bu yasa tasarisindan. Anlayan varsa zahmet olmazsa anlatabilir mi?
 
Bence geçmez bile bu onca sevilen sayılan iş adamları varken yalan olur bu.
Ayrıca geçse bile bazı kesim isyan edebilir. Adam %45 vergi ile polo alıyor, 1 hafta sonra arabanın vergisi %10 a düşüyor. Sen olsan bu adamın yeri de isyan etmez misin fazladan verdiğin para için
 
Beyler yanlis anlamadiysam en dusuk vergi dilimi hala %45 uzerinden degerlendiriliyor. Yani vergilendirme degiskenlik gosterecek fakat %45'ten itibaren olacak. 1.0 bir polo %45'in altinda bir otv'ye sahip olmayacak yani. Duzenlemenin bu kismi sadece daha vergisiz fiyati daha pahali otomobiller icin yapilmis.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...