YGS Mağdurları Buraya :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mburakozgen

Profesör
19 Mar 2017
294
364
1,395
180 k dan 110 k ya çekmiştim. hiç çalışmamıştım hatta lys fen e arkadaşımla gitmiştim güneşin altında beklemesin diye biyolojiyi görmeden çıkmıştım. bunu marifet olduğu için değil çok zor bi durum olmadığı için anlatıyorum. limit türev integral kasın. ünide sınıfta çoğu kişinin yapamadığını görünce ne demek istediğimi anlarsınız. 2. seneyi düşünmeden çalışın 2. seneye kalırsanız en azından lys nin bi bölümü bitmiş olur. 2. sene kurtuluş değil amaaann ben yaparım demeyin. en rahat arkadaşımın ailesi bile biz bunu ilk sene sıkmadık bu sene sıkalım diyerek psikolojik bunalıma soktu. haberiniz olsun :)
 

hilmiugur

Profesör
19 Eki 2016
202
409
1,535
Marka
Hyundai
Tıp okuyan biri olarak söylüyorum; seçeceğiniz okulu iyi araştırın, okulun başarısını ve meslekteki geleceği iyi değerlendirin.

LYS içinse bol bol soru çözün. Ne kadar fazla soru çözerseniz o kadar fazla kalıp görmüş olacaksınız ve sınavlar da kalıplardan ibaret.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
7 Eyl 2016
4,074
3
15,366
5,720
27
Istanbul
Marka
Honda
Çok güzel yazılar var, umarım psikolojinizi tatmin etmiyorsunuzdur. İnsan yapması gerektiği şey kendine zor gelip yapmak istemeyince onu kötüleyip alternatif yollar olduğunu söyler. Bu en çok da ders konusunda böyledir ve bunu ben de yaparım.
Hele makine mühendisliği okuyan biri olarak beynimin algılamadığı derslerde hayata söverim, kendim hariç herşeyi ve herkesi bu zorluğa sebebiyet vermekle suçlarım.

Ben çalışmayı hiç sevmeyen biri olarak motivasyonumu vicdanıma borçluyum. Anne ve babamın verdiği uğraşı düşününce çabalamamam imkansız.

15-16 yıl okuyan hayatının 1/4 ünü eğitime harcayan bir insanın kalan hayatı için çok doğru seçimler yapması lazım. Dersane masrafları, üniversitede 4-5 yıl yurt-ev kira fatura masrafları, yeme içme masrafları. Bu kadar çilenin ardından ayda 1.5-2 bin lira kazanmak hayatımızı trajikomik bir filme dönüştürür heralde.

Maddi üstünlüğü olan meslek seçimine göre bölüm bitirmek veya herhangi bir bölümü bitirip hayallerin peşinden koşmak ikisi de yapılabilir. Ama ikincisi diğerine göre çok daha fazla cesaret, kararlılık gerektirir. Hayaller güzel hedef koymak kolay ama en zoru ayağa kalkıp o hedefe yürümeye başlamak. Yürümeye başladıktan sonra sürekli yaklaşırsın zaten. İşte bu dediğim de mesajımın giriş bölümüyle alakalı
Aslında yazmayı unuttuğum ama inanılmaz güzel bir yere değinilen bir nokta var bu yazıda.

Eğer yazdıklarımızla sadece psikoloji tatmini yaparsanız patlarsınız, aman ha :) Olay kendinize tamamen ne kadar güvendiğiniz ile alakalı. "Sonra yaparım ya" mantığı hele çok tehlikeli. Ben eğitim hayatım boyunca başarısız bir öğrenciydim, halen öyleyim. Ama eğitime harcamadığım vakti gelecekte yapacağım işe hazırlık ve kendimi geliştirmek amacıyla harcadım ve halen harcıyorum.

Çevremde gördüğüm insanların çoğu eğitimde başarısızlar ama gelecekte yapmak istedikleri şey için de uğraşmıyorlar. Eh, vahiy inmeyeceğine göre bir gün durumun farkına varacaksınız ve "Ne yaptım ben ?" diyeceksiniz.
 

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
YGS-5 sıralaması 26K falan gelmiş. Gelecek sene üniversiteden mezun olacak bir öğrenci olarak 4+4 toplamda 8 yıllık bir eğitim hayatı çekemem, o yüzden sonucu pek umursamıyorum.

LYS için tavsiyem konu anlatımına fazla kasmayın soru çözümüne odaklanın. Bir konunun mantığını en iyi çözümünü yaparak öğrenebilirsiniz ezber kafanızdan uçar gider.
 

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
YGS-5 sıralaması 26K falan gelmiş. Gelecek sene üniversiteden mezun olacak bir öğrenci olarak 4+4 toplamda 8 yıllık bir eğitim hayatı çekemem, o yüzden sonucu pek umursamıyorum.

LYS için tavsiyem konu anlatımına fazla kasmayın soru çözümüne odaklanın. Bir konunun mantığını en iyi çözümünü yaparak öğrenebilirsiniz ezber kafanızdan uçar gider.
Katılıyorum ve üniversitede de öyle. Geçmiş yılların çıkmış vize final soruları olmasa onları çözmesek şu an hala 2. Sınıftaydım :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,927
2
24,241
5,320
İzmir
Marka
Toyota
Çok düşünün doğru karar verin arkadaşlar.Kendinizi herkesten daha çok tanıyorsunuz.Hayallerinizi bir sene daha çalışmak istemiyorum diyip törpülemeyin.Ben ilk sene ygs/lys de odtü/itü tutturabiliyordum.Ama kendimi mühendisliğe ait hissetmediğim için bir daha hazırlandım.Şuan çok şükür tıp okuyorum ve mutluyum.Kıssadan hisse '' KEEP THE DREAM ALIVE'' ( Evet ygs belirleyici bir sınav değil 30.000 den 3500 e çekmiş biri olarak abi-kardeş tavsiyesi)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım