Yıllık Araç Kiralama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevaplar için teşekkürler, ben baya aydınlandım.
Yani işi bırakıp torbacılık yapmaya başlarsam;
  • yakalanıp mal varlığıma el konulma gibi bi durum sözkonusu olursa el konacak bi malım olmayacak
  • araba kiralık olduğu için polisten kaçarken sürtme çarpma vs. konularda kafam rahat olacak
  • sürekli değiştireceğim için plakam da akıllarda kalmayacak
  • bir iki yüklü iş yaptığımda arabanın kira masrafını peşin ödeyebileceğim için sonraki kazançlarım cebime kalacak
  • mobil torbacılık sektörüne kendi çapımda bir kurumsallık katmış olacağım.
Nerden baksan çok kârlı. Teşekkürler otopark.com

drd filo yüz yüze görüşmeni tavsiye ederim. Uzun dönem kiralamada başarılılar.

Bu uzun süre araç kiralama olayına bende bir ara takılmıştım ama kafamı bozan tek konu şu ki; ayda 2000 liradan 12 aylık araç kiralasam bana yıllığı 24 bin liraya denk geliyor. Sıfır araba fiyatları, kredi faizleri düşünüldüğünde bu fiyat çok cazip gibi gözükebilir ama 12 ayın sonunda aracı teslim etmem gerektiğinde yakıtı saymazsak cebimden çıkan bir 24 bin lira olmuş olacak. Yani 2 yıl bu şekilde bireysel olarak araç kiralasam 50 bin liraya yakın para çıkacak cebimden. Tamam, kasko, sigorta, bakım, lastik, olası kaza ve arızalar, kredi faizi v.b maliyetlerin hepsinden kurtuluyorum ama işin sonunda cebimden çıkan paranın karşılığında hiç bir şeye sahip olamamış oluyorum. Bu çok canımı sıkıyor.

Ayrıca bu işin de sonu yok. Geçici görevle 6 ay - 1 yıllığına falan başka bir ile gidersin, aracın da yoktur ama araca ihtiyacın vardır, o zaman belki kiralama yoluna gidersin. Ama öbür türlü bunun sonu yok. Araba dediğin her daim bitmeyen bir ihtiyaç. Kaç yıl boyunca bireysel olarak uzun dönem kiralaması yapabileceğim ki ? 1-3-5 ? Netice itibariyle sabit ikametgahı ve hayatı olanların bireysel araç kiralama hususunda ekstra bir mazereti, durumu yoksa karşılığında ' borcun altına girdim ama sonunda benim oldu ' gibisinden diyebileceği bir mal da olmayacak elinde.

Son düzenleme:
@Cenk ben de ülkemizde ikinci elde değer kaybının fazla olmaması sebebiyle gereksiz gördüm. Şimdi 100bin TL'ye aldığım arabayı 2 sene sonra 60bin TL ve altına ancak satabileceğimi bilsem kesinlikle araba kiralardım. Çünkü bu şirketler sözleşmen bitip yenilediğinde tekrar sıfır km araç temin ediyorlar.

@Cenk ben de ülkemizde ikinci elde değer kaybının fazla olmaması sebebiyle gereksiz gördüm. Şimdi 100bin TL'ye aldığım arabayı 2 sene sonra 60bin TL ve altına ancak satabileceğimi bilsem kesinlikle araba kiralardım. Çünkü bu şirketler sözleşmen bitip yenilediğinde tekrar sıfır km araç temin ediyorlar.
Öyle tabii. Ama 2.el değeri yüksek. Hatta absürd şekilde yıllar geçtiktçe 2.el değeri artıyor. Hal böyle olunca bireysel uzun dönemli araç kiralama pek mantıklı olmuyor. Birikim yapacağın parayı gömüyorsun, krediyle araç alabilecek olsan o parayı da gömmüş oluyorsun, kıyıda köşede paran varsa onu da harcamış oluyorsun, işin sonunda da elinde hiç bir araba olmuyor. O yüzden beni psikolojik olarak da yıpratıyor bu durum :)

İstanbulda yaşayan birinin bence bu kiralık araba işine hiç bulaşmasına gerek yok. heryere cok hızlı şekilde toplu taşımayla ulaşılabilir. Ama gelişmiş iller dışında sallıyorum köy yerinde şark görevi yapmaya giden biri Merkezde ev tutar ve birazdan açıklayacağım kombinasyonda da araç kiralar onun için çok mantıklı olur. Çünkü anadoluda genelde yol mesafeleri uzun ve boş olur, toplu taşıma belirli saat aralıklarında gelir ve koşullar zor olur. araç sallıyorum fiat egea olsun. aylık 500 den yıllık 6bin TL yapar. işte bu dedigim kombinasyonda verdiğimiz paraya değer. ama diğer türlü aylık 2000 verip yıllığına 24bin TL vericem yıl sonunda elde var sıfır. Giden 24bin TL.

İstanbulda yaşayan birinin bence bu kiralık araba işine hiç bulaşmasına gerek yok. heryere cok hızlı şekilde toplu taşımayla ulaşılabilir. Ama gelişmiş iller dışında sallıyorum köy yerinde şark görevi yapmaya giden biri Merkezde ev tutar ve birazdan açıklayacağım kombinasyonda da araç kiralar onun için çok mantıklı olur. Çünkü anadoluda genelde yol mesafeleri uzun ve boş olur, toplu taşıma belirli saat aralıklarında gelir ve koşullar zor olur. araç sallıyorum fiat egea olsun. aylık 500 den yıllık 6bin TL yapar. işte bu dedigim kombinasyonda verdiğimiz paraya değer. ama diğer türlü aylık 2000 verip yıllığına 24bin TL vericem yıl sonunda elde var sıfır. Giden 24bin TL.
İstanbulda yer bulursaniz tasimada tabiki olur.(metrobusten bahsetmiyorum o zaten kotu ) sanirim su an en kolayi metro kullanmak. Onun harici mecbur araba kullaniyorum aralardan kaca kaca gidebilmek icin.

Bence bu işin matematiği şöyle: Mevcut aracınızın tüm masraflarını 12 aya böldüğünüzde görünen aylık maliyet kiralama bedeline yakınsa araç sahibi olmaktansa kiralayıp hiç bir masrafına bulaşmamak hiç de mantıksız değil. Yalnız ben o hesabı yaptığımda bütün yıllık masraf (vergiler, bakım, trafik sig., kasko, yakıt, otoparklara verdiğim paralar vs.vs.) 12 aya bölündüğünde 500 TL civarı bir aylık masrafı görünüyor arabanın. Yılda 6 bin km den fazla yapmam çok zor. En dandik arabanın aylık kiralama bedeli 1000 liradan fazla olduğuna göre hiç de mantıklı bir seçenek değil benim için.

Evet bu çok mantıklı. Eğer Kars'ta yaşadığım süre içerisinde böyle bir imkan olsaydı kesinlikle yapardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...