Haberler

Yeni Tiguan CC tasarımı ile şaşırttı




Volkswagen Tiguan CC’ nin lansmanı 2016 öncesinde planlanmıştı. Geçtiğimiz Ağustos ayında Volkswagen Avustralya müdürü John White yeni jenerasyon Tiguan’ ın görünümü için ‘’olağanüstü’’ ifadesini kullandı ve görüldüğünden daha şık bir modelinin Cross Coupe ve Cross Blue Coupe konseptleri ile olacağından bahsetti. Range Rover Evoque’ ye benzeyen alçaltılmış tavan çizgisi ile üretimdeki versiyonundan daha şık bir tasarıma sahip.

Ayrıca CC versiyonu ile normal beş koltuklu olacak modelin yeni jenerasyon Tiguan, Çin pazarı için dingil mesafesinin uzatılarak yedi koltuklu bir variant modeli bekleniyor. Bütünü ile yeniden tasarlanan 2016 Tiguan MQB platformu üzerinde olacak ayrıca 4 silindirli motoru ile dizel ve benzinli seçenekleri bulunacak. Resmi tanıtımı 2015’in ikinci yarısında bekleniyor. Çin için üretilecek olan yedi koltuklu variant ise 2016’da tam olarak ne zaman tanıtılacağı şuan bilinmiyor.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. volkswagen “olağanüstü” dediği bu tasarımlarla duraklama devrine girer. Duster dan tek farkı daha pahalı

    1. vw satış rekoru krıyor gozunu toyotanın tahtına dıkmıs o sade tasarımlı arabalarla , bu tasarımla yoluna devam eder sen de bakakalırsın öyle…

  2. Bence vw CC ailesini genişletmeli. Polonun bile cc modeli çıkabilir. Yalnız şu fiyat politikasından vazgeçmeliler. Gerçekten lüks sınıfa hitap ediyor suan sattıkları araçların fiyatları.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu