Haberler

Rallikros Mücadelesi Nefes Kesti




Intercity İstanbul Park pisti, 11-12 Ekim tarihlerinde FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda sezonunun 11. yarışına ev sahipliği yaptı. 12 ayaktan oluşan ve bu yıl ilk kez FIA Dünya Şampiyonası statüsünde koşulmaya başlanan organizasyonun İstanbul’daki Türkiye ayağı nefes kesen renkli görüntülere sahne oldu.

Petter Solberg’in dünya şampiyonluğunu ilan ederek geldiği yarışın Supercar kategorisinde Andreas Bakkerud zafere ulaştı. 4 eleme yarışı ve yarı finallerin ardından 6 pilotun yükselebildiği final yarışında büyük çekişme sonunda, Doğum gününü bu haftasonu kutlayan Andreas Bakkerud sezonda ikinci birinciliğini elde etmiş oldu. Genç Peugeot pilotu Timmy Hansen’un ikinci sırada bitirdiği Supercar kategorisinde ikincilik mücadelesi veren Topi Heikkinen ise üçüncü olarak podyumu tamamladı.

Avitaş Motorsport tarafından Türkiye’de üretilen Control4 yarış otomobillerine açık RXLites kategorisinde ise Sebastien Eriksson birinciliği elde ederken, Kevin Hansen üçüncü ve Janis Baumanis üçüncü sırada finişe ulaştılar. Bu kategoride ülkemizi temsil eden iki sporcumuzYiğit Timur ve Fatih Kara seyircinin yoğun ilgi ve desteği altında iki gün boyunca başarılı bir performans sergilediler. Tok Sport ve Avitaş desteğinde mücadele eden Timur yarı finali ilk sırada tamamlayarak finale çıkmaya hak kazanırken, takım arkadaşı Fatih Kara yarı finalde rakipleri ile yaşadığı temas sonucu dördüncülüğe gerileyerek final hakkını yitirdi. Final yarışında rakipleri ile yaşadığı temaslar sonucu aracı büyük hasar alan Yiğit Timur, son turda yavaşlamak zorunda kalarak podyuma uzak kaldı.

TOSFED Başkanı Metin Çeker, organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada; Türkiye olarak ev ilk kez sahipliği yaptıkları Dünya Rallikros Şampiyonası organizasyonundan başarıyla ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Hem organizasyon, hem de pistin seyirci, sporcu ve otoritelerden büyük beğeni toplandığını ve övgüler aldıklarını açıklayan Çeker, organizasyonda emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti. Ayrıca TokSport ve Avitaş desteğinde Türk bayrağı ile mücadele eden sporcularımız Yiğit Timur ve Fatih Kara’yı da tebrik eden başkan Metin Çeker, organizasyonun ilk gününde meydana gelen küçük bir kaza sonrası yaralanan gözetmen Onursal Tuncel’e de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası 28-29 Kasım’da Arjantin’de yapılacak yarışlarla sona erecek.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu