Haberler

Japonlardan hidrojen ortaklığı




Gücünü hidrojenden alan otomobiller, geleneksel içten yanmalı motorlu araçların kullanım kolaylığı ve elektrikli araçların çevreye olan saygısını tek çatı altında birleştirmesiyle taşımacılığın geleceği olarak görülüyor. Ancak hayali gerçekleştirmenin yolu, hidrojeni güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde pompalara aktaracak altyapıdan geçiyor. 3 Japon kahraman Toyota, Honda ve Nissan güçlerini birleştirerek bu konudaki ilk somut adımı attı.

Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co. Ltd. ve Honda Motor Co. Ltd. hidrojen dolum istasyonlarının hızlı bir şekilde yayılmasını ve yasal sorumlulukların bu yıl içinde belirlenmesini istiyor. FCV‘lerin popülerleşmesinin yolunun yakıt dolum işleminin normal benzinli bir araçta olduğu kadar kolay yapılmasından geçtiğini düşünen üreticiler, yakıt olarak hidrojen kullanan araçların deposunun 5 dakikadan kısa bir sürede doldurulabileceğinin altını çiziyor. Örneğin Toyota’nın 483 km’lik (300 mil) menzile sahip Mirai modelinin deposu 3 dakika içinde doldurulabiliyor.

Tahmin edildiği üzere bu proje devletin de desteği ve duyarlılığı sayesinde ilk olarak Japonya’da uygulanmaya başlanacak. Aynı zamanda otomobil devi üçlünün, hidrojen istasyonlarının işletme maliyetlerinin bir kısmını karşılaması da planda yer alıyor.

Japonya’dan sonraki ilk hedef, Amerika Birleşik Devletleri olacak. ABD’de şu anda yalnızca Los Angeles Hidrojen Araştırma Merkezi’nde yasal olarak hidrojen dolum işlemi yapılıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu