FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Britanya GP’yi patlak lastikle, Lewis Hamilton kazandı!




Formula 1 2020 Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Silverstone pistinde yapılan Britanya GP yarışında, Lewis Hamilton son turda patlayan lastiğine rağmen yarışa devam ederek yarışı kazandı.

Yarışı pole pozisyonundan başlayan Mercedes AMG pilotu Lewis Hamilton, pozisyonunu korumayı başardı. Son turda ise sol ön lastiği patladı. Fakat İngiliz pilot Lewis Hamilton buna rağmen yarışa devam etti ve zafere ulaştı.

Lewis Hamilton kariyerindeki 87. zaferini elde ederek şampiyonadaki liderliğini koruyor. Ayrıca Hamilton, kendi evindeki yarışta 7. kez kazanarak bu rekoru da elde etmeyi başardı.

Silverstone pistinde yapılan Britanya GP yarışında Lewis Hamilton birinci olurken Red Bull Racing pilotu Max Verstappen ikinci oldu. Ferrari pilotu olan Charles Leclerc  ise üçüncü olarak podyuma çıkmayı başardı.

Yarışta Mercedes AMG pilotu Valtteri Bottas’ın da son turlarda lastiği patladı ve yarışı 11. olarak tamamladı.

Yeni Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid e-CVT Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu işin iyice tadı kaçtı. Üç tur avans verip başlamaya kadar gider. Mercedes’i aşağı çekmeden diğer takımları oyuna dahil etmenin bir yolunu bulmaları gerek. Güçleri mi serbest bırakırlar, karda mı yarıştırırlar, 6 tekerlek yasağını mı kaldırırlar bilemiyorum artık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu