Haberler

Ufaklık 50’lere döndü




Cenevre Otomobil Fuarı’na yaklaştığımız bu günlerde otomobil üreticileri Cenevre’de tanıtacakları modellerle ilgili detayları bizlere sunmaya devam ediyor. Fiat da bu üreticiler arasına katılarak model gamının en küçük modeli olan 500 modelinin Vintage ’57 adı verilen özel bir versiyonunu tanıttı.

Otomobilin tasarımı, pastel mavisi rengi, beyaz tavanı ve 16 inçlik retro jantlarıyla 1957’de piyasaya sürülen ilk Fiat 500’e göndermede bulunan detaylar içeriyor. İç mekana geçildiğinde ise standart modele göre biraz daha fazla kalite hissi uyandıran bir ortamla karşılaşıyoruz. Fildişi/tütün rengi kombinasyonunda Frau deri koltuklar ve beyaz orta konsol birbirini tamamlıyor. Araçta aynı zamanda Fiat’ın Blue&Me sistemi ve Fiat’ın 50’lerde kullandığı logolar kullanılmış.

Otomobil, Cenevre’de tanıtıldıktan sonra Mart ayı içerisinde satışa sunulacak ve standart 500’de bulunan farklı benzinli ve dizel motor seçenekleriyle satın alınabilecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu