Haberler

Sinop yapınca böyle yapar




Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun organize ettiği Türkiye Offroad Şampiyonası’nın Sinop OffRoad Kulübü’nün ev sahipliğini yaptığı 3.ayak yarışları, 30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.

Organizasyonun ilk gününde orman etabı tamamlanırken, ikinci günü ise seyirci etabı geçildi. Yarışmanın startını Sinop Valisi Dr.Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Çetinkaya’nın eşi J.Yarbay Temel Çetinkaya, Garnizon Komutanı J.Albay Şefaattin Serten ve eşi birlikte verdi.

Vali Çetinkaya, Sinop adına yarışan Türkiye’nin tek kadın pilotu İlayda Hancı’nın aracına giderek kendisine başarılar diledi. 19 araç ve 38 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda kıyasıya bir mücadele yaşandı. Özel tasarlanan araçlar kendileri için hazırlanan engellerden geçerek zamanla yarıştı. Sinop’un Bostancılı mevkisinde düzenlenen yarışlar toplamda üç etap ve üç turdan oluştu. Mücadele eden yarışçılar su engellerini, rampaları aşmaya çalışması izleyiciden büyük alkış aldı.

Start noktasında açıklama yapan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Sinop’ta göreve başladığımdan beri Sinop Offroad Kulübü ile temas içerisindeyim. Bugüne kadar bu organizasyonları duyuyor ve merakla bekliyordum. Daha önceki görev yaptığım yerlerde bu tür organizasyonlara ne ev sahipliği yaptık, ne de seyirci olarak katıldık. Ben Sinop’a her şey yakışır diyordum ve şu manzaraya baktığımda bu organizasyonunda Sinop’a çok yakışığını görüyorum. Sinop denizi, ormanı, tarihi ve coğrafyası ile ender şehirlerimizden birisi. Böyle bir organizasyona hem ev sahipliği hem de yarışmacı olarak katılmak çok güzel.” dedi.

İki gün süren organizasyon sonunda genel klasmanda Sinop Offroad Kulübü’nden eski başkan Bülent Cevdet Durdu ve Barış Güner birinci, Trakya Offroad Kulübü’nden Onur Alptekin-Tamer Akdağ ikilisi ikinci ve Ankara Offroad Kulübü’nden Yunus Ayhan-Bilal Karamemiş ikilisi üçüncü oldu.

Sınıf 1’de Suzuki Vitara ile Engin Başkurt-Serdar Atabey, Sınıf 2’de Suzuki Vitara ile Onur Alptekin-Tamer Akdağ, Sınıf 3’te Mitsubishi Pajero ile Cevdet Durdu-Barış Güner, Sınıf 4’te Jeep Wrangler ile Mustafa Canca-Mustafa Akcanca ve Sınıf 5’te de Mitsubishi Pajero ile İlyas Sönmez-Dağdan Bereket birincilikleri elde eden ekipler oldular.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu