Haberler

Pininfarina tasarım stüdyosu satılıyor




90’lı ve 2000’li yıllara damgasını vuran otomobil tasarımlarının yaratıcısı olan İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina satılıyor.

Bir süredir maddi sıkıntı içinde bulunan ve 2012’de üretimi bırakıp sadece tasarıma odaklanan Pininfarina, Hintli otomobil markası Mahindra’ya satılıyor. Daha önce Tata ve bazı Fransız alıcıların ilgilendiği marka yaklaşık 87 milyon euroluk borcu dolayısıyla zor günler geçiriyordu. Anlaşmanın birkaç hafta içinde tamamlanacağı belirtilirken, İtalyan markanın ne kadara satıldığı ile ilgili bir bilgi verilmedi.

Bu yılın ilk yarısında net borcu 52.7 milyon euro olan Pininfarina’nın şirket devrinden sonra Mahindra ile birleşmesi bekleniyor. Efsane markanın iflasın eşiğine gelme sebebinin altında son yıllarda otomobil markalarının kendi tasarım stüdyolarını oluşturması yattığı söyleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Otomobil firmalarının tasarım stüdyolarıda yaratıcılıktan ölüyor…banttan inen arabalara bakın hepsi aynı.Başka bir firma ile is biriliği yapmak mı korkutuyor otomobil firmalarını

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu