Haberler

Kia hibrit konusunda ısrarcı




Kia, önümüzdeki  beş yılda daha çevre dostu bir marka olabilme arzusuyla  10.2 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. Yakın zamanda adı telaffuz edilen  Niro Hibrit Crossover modeli ise bu yatırımdaki buz dağının sadece görünen yüzü.  Koreli üretici, 2020 yılına kadar benzer ürün gamının miktarını iki mislinden daha fazlasına çıkarmayı istiyor. Toplamda  11 modele ulaşmayı amaçlayan otomobil devi,  bu hedefine yeni geliştirilecek hibrit, şarj edilebilir hibrit, tümüyle elektrikli ve hatta hidrojen yakıt pilli araçlarla ulaşmayı planlıyor.

Çevreci  otomobil açılımı, şarj edilebilen lityum polimer batarya içeren hibrit Optima ile başlayıp, Niro Crossover modeli ile devam edecek. Çekilen casus fotoğraflar da, diğer Koreli üretici Hyundai ve Kia’nın kendilerini hibrit bir yatırıma adadığını destekler nitelikte.  Çeşitli dedikoduların da sonucunda tahminen 2017 yılında bu araçlar bayilerde boy gösterebilir. Kia’nın çevre dostu araç departmanı başkan yardımcısı Ki-Sang Lee, konu ile ilgili olarak: “Gelecekte fosil yakıt  fiyatlarının artacağının öngörülmesiyle birlikte,  global pazar talepleri artık elektrikli araçları işaret ediyor” yorumunda bulundu.

Aynı zamanda Kia, yakıt hücresi teknolojisine de uzak değil. 2009 yılında bu konuda çeşitli girişimlerde bulunan otomobil üreticisi, artık emeklerinin meyvesini 2020 yılında seri olarak üretilecek bir model ile almak istiyor. Bahsi geçen modelde mevcut ünitelerin %15 daha hafif ve %5 daha verimli olması, bununla birlikte gerekli ayarlamalar ile tahmini menzilin yaklaşık 800 km’lere ulaşacağı planlanıyor. Ayrıca yıllık 1000 adet üretim hedefi de şirketin olmazsa olmazlarından.

Üreticinin çevreci  ideallerinin son halkasında ise araçlarının 2015 yılındaki ortalama yakıt ekonomisi değerini  bir önceki yıla göre %25 arttırmak var. Eğer işler yolunda giderse, Kia motor ailesindeki çoğu ürüne veda edecek ve araçlarında %5 oranında bir ağırlık kazancı sağlamış olacak.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu