Haberler

Hedef: Elektrikli Q6




E-tron quattro konseptinden sonra Audi tamamen elektrikle çalışacak Q6 üretimine 2018’de Brüksel’de başlıyor.

Belçika gazetesi De Morgen’in 2015 haberi doğrulandı. Audi 2018’de üretime başlıyor aynı zamanda bu araca uygun pil üretimi de gerçekleştirecek. Zaman ne gösterir bilinmez ancak gelecekte Q5 ve Q7 modellerinde de elektrik gücüne ağırlık verilmesi muhtemel. Yeni Q6 (isim henüz kesinleşmiş değil) modelinin ise Q5 ile Q7 arasında bir boyutta olması bekleniyor.

Belçika’da bu yeni modeli üretebilmek için fabrikada gerekli düzenlemeler yapan VW, A1 Supermini montajını İspanya’daki Martorell fabrikasına taşıma kararı aldı. Bu düzenlemenin sonucunda İspanya’da üretilen Q3 modelinin ise Macaristan’a taşınması muhtemel.

3 eş zamanlı çalışan elektrik motoruna sahip olacak olan Q6, bataryası sayesinde 500 km menzile sahip olacak. Audi hızlı şarj özelliği ve süresini açıklamadı ancak önceki e-tron quattro konsept aracının 50 dakikadan az zamanda şarj olması fikir verici nitelikte.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu