Haberler

Koenigsegg dört kapılı bir modelin sinyallerini verdi




Koenigsegg ve SUV birleşimindeki ilk düşünce bile herkesin tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Hayal gücünüzü kullanarak bu aracın ne kadar vahşi bir SUV olabileceğini düşünebilirsiniz. Şirketin patronunun sözlerinden yola çıkarak böyle bir SUV yerine bir dört kapılı sedanın ortaya çıkması muhtemel.

Cenevre Motor Show’da TopGear.com’a konuşan Christian Von Koenigegg, tercihen SUV değil bir sedana yöneleceklerini söylüyor.

“Bir SUV için karbon fiber şasi yapılırsa o şasi çok streç olurdu. Teknik olarak büyük bir sorun yok fakat petek kalınlığını ve karbon kafes yapısını korumak istiyorum. Merkezinde büyük eşikleri, kocaman koltukları ve büyük bir rüzgar tüneline sahip vahşi bir SUV olabilirdi. Fakat SUVler bence temelde kusurlu. Biz onları satabiliriz ama ben istemiyorum.”

Yukarıda okuduğunuz sözler Christian Von Koenigsegg’in SUV konusunda söyledikleri. Hatta o kadar net bir şekilde SUV olmayacağını dile getiriyor ki yakın gelecekte böyle bir ihtimal çok uzak.

Christian-von-Koenigsegg

Bildiğiniz üzeri Koenigsegg araçlarında karbonfiber şasi kullanıyor. Bir SUV’ye karbonfiber şasi üretmek için o karbonfiberi sıkıştırmak gerekmekte. Bu nedenle şirket bir risk almak istemiyor olabilir ya da karbonfibere o istedikleri tasarımı o darlık nedeniyle veremiyor olabilirler.

Koenigsegg-Regera-and-One1

Christian; “Bizim tasarım atölyemizde çok tasarım var. Oldukça uzun süredir bir proje üzerinde çalışıyoruz. Supercar kategorisinde gelenekselliğin dışında iyi bir yanıt arıyoruz. Bir sonraki şey sizlere sürpriz olacak.” diyerek TG’nin SUV soru defterini kapattı.

regera-megacar_airstrip1-1500x1000

Ayrıca Von Koenigsegg yakın gelecekte dört kapılı bir Koenigsegg ile karşılaşacağımızın sinyallerini bizlere verdi. Biraz konu hakkında düşündük de sedan bir yer uçağı bu kategorideki tüm markaları çok zorlayacaktır. Aston Martin, Porsche, Maserati, Rolls Royce ve Bentley gibi lüks sedan üreticilerinin işi çok zor olacaktır.

maxresdefault

Hypercar kategorisinin en büyüklerinden biri olan Koenigsegg hızlı ve lüks sedan kategorisine de girerse bu kategoride en iyi olabilir. Zira Bugatti, hypercar kategorisinde gördüğü popülerite sayesinde bizce zirvedeki yerini uzun bir zaman koruyacak.

Cenevre Motor Fuarı’nda Koenigsegg standında parıldayan Regera’nın Bugatti’nin yeni gözdesi Chiron’dan daha çok güç ürettiği gerçeğini de sizlere hatırlatalım.

Kaynak: TopGear

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. bugatti’nin zirvede olduğu fln yok bence 🙂
    sadece koenigsegg’in rekor kırmadığı yıllarda rekor kırıp
    malum reklam ve para gücüyle bunu sürekli karşımıza çıkarttığı için onu öyle görüyoruz
    agera daha yenilenmeden veyron vitesse’yi çıkarttı 1200hp olarak
    agera sanki bir şahin-megane kapışması gibi uzuyor 🙂
    sürekli denendi
    bugattinin düzlükte kırdığı rekoru oval pistte kırması da yol tutuşunun da ne kadar ileri olduğunun göstergesi

    firma sahibi idealist ve dünya büyüklerinden etkilenmemiş olunca gerisi hikaye bence
    koenigsegg kesinlikle zirveyi bırakmaz bu zamana kadar hep en üst çıtayı koyup milletin yetişmesini beklerken diğer çıtayı hazırladı 😀

    1. Ben böyle araçların pistlerde de başarılı olmalarını isterim.. Fakat kendilerinin yarı gücünde ki arabalara pistlerde tokat manyağı oluyorsalar, oturur düşünürüm. Zira otomobilin tümü için pist önemli bir gösterge. Ve bu tür hormonlu araçlar düz yolda hız yapmaktan öteye geçemiyor. Koenigsegg bu durumu son zamanlarda biraz olsun kırdı tabii.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu