Haberler

Jaguar XFL Çin için geliyor




Jaguar, XF modelini Çin pazarı için biraz genişletti. Uzunluğu 140 mm artan modelin, arka tarafta ayak koyma yeri 157 mm ve diz mesafesi 116 mm artmış oldu. Modelin Çin’e özel olarak büyümesinin nedeni, şoförle seyahat etmeyi seven çok sayıda Çinli işadamı.

Dış tasarımda öyle aman aman bir değişim görünmezken, iç kısımda InControl Touch Pro denen, Jaguar Land Rover Group’un son teknoloji 10.2 inç ekranlı dokunmatik bilgi-eğlence sistemine yer verilmiş. Gösterge paneli ise tamamen dijital tercih edilmiş. 12.3 inç ekranda 3D Navigasyon desteği de sunuluyor.

Asıl mevzu ise arka bölümde… Ön koltuk kafalıklarının arkasına gömülmüş iki adet 8 inç’lik ekran, kablosuz kulaklık ve katlanır masa Çinli işadamlarının hizmetine sunulmuş. Modelde sunulan Meridian Surround Ses Sistemi ile 17 adet hoparlörle içeriyi diskoya çevirme imkanı da sağlanmış. Son olarak, masaj destekli, ısıtmalı-soğutmalı, dört yönlü bel ayarlamalı süper rahat arka koltuklarla beraber kişisel perdeler hanımefendi ve beyefendilerin rahatı için esirgenmemiş. Son dedik ama bir de havadaki statik elektriği azaltan ve bakteri yayılmasını engelleyen iyonizerli klima sistemi de XFL’de mevcut. Say say bitmiyor ki…

Teknik detaylara gelirsek; 1850 kg’lık XF, XFL’e dönüşürken 200 kg almış. Motor seçenekleri ise hepsi benzinli ve ZF’in 8 ileri otomatik şanzımanıyla dört tekeri döndüren 3 alternatiften oluşuyor.

Dingil açıklığı artırılmış XF, Jaguar’ın Changshu, Çin’deki tesisinde geliştirdiği ilk model. Tesis, Jaguar’ın yerel partneri Chery ile beraber yapılmıştı. Buradan çıkacak XFL’lerin bu yılın ikinci yarısında pazara sunulması bekleniyor.

 

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu