Haberler

Hint Renault’su hacim büyütüyor: Kwid 1.0




Renault’nun Nissan’la beraber Hindistan’da geliştirdiği Kwid, pazardaki birinci yaşını yeni motoruyla kutluyor. Küçük şehir otomobili boyutlarındaki bu crossover daha önce 0.8 litrelik SCe motoruyla Hintlilere sunulurken artık 1.0 SCe motor da Kwid’i yürüten ünitelerden biri olacak.

Mayıs 2015’te piyasaya tanıtıldığında uluslararası bir otomobil olacağı ve Türkiye’ye de gelebileceği söylenen küçük şehirli ne yazık ki dünyaya açılamadı ve ülkemizde de satılmıyor. Ancak bu onun başarısız olduğu anlamına gelmiyor, zira Kwid Hindistan’da oldukça tutuluyor ve satış rakamları Fransız üreticiyi oldukça memnun ediyor. Kwid, Hindistan’da en çok satan 10 otomobil arasında bulunuyor.

Kwid 1.0

2016-renault-kwid-10-sce-goes-official-in-india-develops-67-hp-110522_1

Kwid, yeni motoruyla 67 HP güce kavuşmuş oluyor ki bu rakam eski motorda 53 HP idi. Ayrıca yeni motorla beraber Kwid’in ton başına güç oranına bakıldığında 96 HP/ton gibi bütün rakiplerden üstün bir oran ortaya çıkıyor.

Hacme ya da beygir gücüne göre tork takibi yapanlara hemen bu veriyi de verelim, 0.8 SCe’de 72 Nm ve 1.0 SCe’de 91 Nm tork bulunuyor. Bu motorlarla Kwid, 0’dan 100 km/h hıza sırasıyla 16 ve 16.4 saniyede çıkıyor.

Bagaj kısmında 300 litrelik bir taşıma kapasitesi sunan otomobilin yerden yüksekliği de daha az güçlü olanla aynı: 180mm.

2016-renault-kwid-10-sce-goes-official-in-india-develops-67-hp_7

RXT ve RXT Opt olmak üzere iki donanım seviyesi bulunan modelde üst seviyede elektrikli cam, navigasyon ve bilgi eğlence sistemi, USB ve AUX girişi standart sunuluyor. Sürücü hava yastığı ve otomatik gerdirmeli emniyet kemeri ise her iki donanımda da opsiyonel. Renault Kwid’in Euro NCAP çarpışma testlerinden “0” puanla ayrıldığını hatırlatalım.

Fiyatları merak edenler için belirtelim, Hindistan’da Kwid 1.0’ın fiyatı 5.699 $(16.755 TL)dan, Kwid 0.8’in fiyatı ise 4.106 $(12.071 TL)dan başlıyor.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu