Haberler

Hırvat hamlesi: Rimac Concept_One




Pagani ve Koenigsegg gibi özel üretim spor otomobiller yapmak için kurulan Hırvatistan menşeli Rimac markası, ilk üretimi olan Concept_One modeliyle yüzleri güldürüyor.

2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nın yıldızlarından olan Rimac Concept_One, geçtiğimiz ay Amerika’da düzenlenen Monterey etkinliğinde ilk sahibine teslim edildi.

Markanın CEO’su Mate Rimac tarafından iç mekanı ve merkezi bilgi-eğlence sistemi tanıtılan otomobil, aynı Tesla’da olduğu gibi ön ve arkaya yerleştirilmiş birer tane elektrik motoruna sahip. Şimdiye kadar üretilen otomobillerden farklı olarak kullanıcısına tüm motor gücünü istediği aksa iletmesini sağlayan Concept_One, bu sayede hem dört çeker hem önden çeker hem de arkadan çeker olarak kullanılabiliyor.

Toplamda 1088 BG güç ve 1600 Nm tork sunarak efsanevi bir performans sunacağı belirtilen Concept_One, 0-100 km/sa hızlanmasını 2.6 sn’de tamamlarken maksimum 355 km’lik hıza çıkabilior.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Verilen bilgi biraz yanlış. Tesla’daki gibi değil. Tesla’da sonunda “D” ibaresi olanlarda 1 önde 1 arkada 2 motor var. Concept_One da ise her tekerlete 1 olmak üzere toplam 4 motor var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu