FeaturedHaberler

Citroen C4 Cactus, makyajlı yüzüyle ortaya çıktı!




2014 yılında yollara çıkan Citroen C4 Cactus, 3 yılın ardından ilk makyaj operasyonunu geçirdi. Yenilenen sevimli Fransız, ilginç stilini markanın yeni teknolojileri ile birleştiriyor.

Citroen C4 Cactus, yenilenen yüzüyle karşımızda!

B segmenti otomobilin üzerinde yapılan en büyük kozmetik yenilik ön bölümde gerçekleştirilmiş. Ön tamponu yenilenen otomobilin kaputuna sahte bir hava alığı eklenmiş. Yan alanda çok daha küçük şekilde göze çarpan Airbump, görünüm bakımından kalsa da işlevselliğini kaybetmiş görünüyor. Ayrıca arka tarafta yeni yatay stoplar ve tampon yapısı dikkat çekiyor.

İç mekana geçtiğimizde ise görünüm bakımından büyük bir yenilik göremiyoruz. Otomatik şanzımanlı araçlarda konsoldan kumanda edilen vites seçimi, topuz şekline geri dönmüş. Bunun dışında Android Auto, Apple CarPlay ve MirrorLink bağlantısı içeren bir navigasyon sistemi aracın multimedya ekranına eklenmiş. Hız sınırı tanıma, şerit takip uyarısı, geri görüş kamerası, yorgunluk uyarısı, dikkat alarmı, kör nokta takibi, park yardımı, aktif frenleme, yokuş kalkış ve anahtarsız giriş/çalıştırma destekleri aracın sürücü destek sistemleri arasında bulunuyor.

C4 Cactus’un motor seçenekleri de genişledi!

Citroen C4 Cactus’un kaputunun altında ise toplamda 5 farklı motor seçeneği yer alıyor. Başlangıçta 3 silindirli 1.2 Puretech motor ile gelecek otomobilin 82, 110 ve 130 beygir olmak üzere 3 farklı benzinli motor seçeneği bulunacak. Bu motorlara önümüzdeki yılın sonunda 100 ve 120 beygir gücünde 1.6 litrelik BlueHDi dizel motor seçenekleri eklenecek. Şanzıman tarafında ise 5 ileri manuel, 6 ileri otomatik ve EAT6 tam otomatik seçenekleri bulunuyor.

C4 Cactus ile beraber, daha önce C5 Aircross’ta da kullanılan PHC süspansiyon opsiyonel olarak satın alınabilecek. Hydractive süspansiyonların daha ilerisi olarak görülen PHC, sürüş konforunu üst seviyeye taşıyor. Yeni Citroen C4 Cactus önümüzdeki yılın başında showroomlardaki yerini alacakken, makyajlanan aracın fiyatı henüz belli değil.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu