Haberler

Porsche Panamera Hybrid Wagon göz kamaştırıyor




Porsche Panamera serisine, yeni Panamera Hybrid Wagon ekleniyor. Model, Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo olarak adlandırılacak.

Otomobil, Los Angeles Otomobil Fuarı‘ndaki en uzun isimli otomobiller arasında. Plug-in hibrit olan otomobilde 4 litrelik bir V8, 14.1 kilovatlık lityum iyon batarya ve 136 beygirlik bir elektrik motoru bulunuyor. Otomobil böylelikle toplamda 680 HP güç ve 850 Nm tork üretebiliyor.

Bu veriler bir plug-in hibrit için oldukça etkileyici. Dört çeker sistemine sahip olan otomobil 3.4 saniyede sıfırdan yüz km/s hıza çıkmayı başarıyor. Otomobilin son hızı ise 310 km/s.

Az yakıyor, çok kaçıyor!

Etkileyici veriler yalnızca bunlarla kalmıyor. Panamra S E-Hybrid 100 kilometrede yalnızca 3 litre yakıt sarf ediyor ve yalnızca elektrik ile 49 km yol kat edebiliyor. Tabii ki bu kadar yol gidebilmek için pillerin tam dolu olması gerekiyor. Pillerin dolması ile 2.4 ile 6 saat arasında gerçekleşiyor.

Aracın aktarma organları Panamera Turbo S E-Hybrid aynı olsa da Sport Turismo’nun asıl avantajı arka koltukların katlanmasıyla elde edilen 1295 litrelik devasa bagaj hacmi. Otomobilde ayrıca “4+1 koltuk yapılandırması” bulunuyor ki bu da arka koltukta üç kişinin seyahat edebilmesi demek.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo gelecek baharda bayilerde satışa sunulacak ve fiyatı 188.400 $‘dan başlayacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu