FeaturedHaberler

1965 model Ford Mustang, otonom testinde çuvalladı!




Otonom (sürücüsüz) araçlar, geleceğin en fazla dikkat çeken teknolojileri arasında yer alıyor. Pek çok markanın çalışmalarına başladığı teknolojinin uygulandığı 1965 model bir Ford Mustang, hiç olmayacak bir yerde hata yaptı!

Otonom Ford Mustang, gösteri sürüşünde başarısız oldu!

Cranfield Üniversitesi’nin Siemens ile ortaklaşa modernize ettiği 1965 model Ford Mustang, otonom teknolojiler ile donatıldı. Bu yıl 25. kez düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde görücüye çıkan araç, büyük bir talihsizlik yaşadı. Gösteri sürüşüne normal sayılabilecek bir şekilde başlayan Mustang, bir süre ilerledikten sonra kontrolsüz davranmaya başladı. Sorunun yaşanma anları ve sürücünün direksiyona müdahale etmesi ise canlı yayına yansıdı.

Yetkililer, yaşanan sorunun direksiyon sistemindeki bir hatadan dolayı kaynaklandığını açıkladı. Ancak sürücüsüz Mustang, üzerine eklenen sensörler haricinde elektrikli direksiyon sistemine de kavuşmuştu. Bu durumda yapılan çalışmanın büyük ölçüde başarısız olarak sonuçlandığını söylemek yanlış olmaz.

Ford Mustang’in Goodwood’daki gösteri sürüşünü aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ne diyeceğimi bilemiyorum, bırakın artık şu otonom geliştirmeleri, 65 Mustang dayanamamış Goodwork gibi bir festivalde aşağılanmayı.Yarış çizgilerindeki saklı 1-0'lar, Siemens yazısı, yazık yahu…Buysa teknolojiye direnmek, ben direniyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu