Haberler

Tuzak ve elektronik radar uygulamasına son




İçişleri Bakanı Soylu, “Tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı’nda yola çıkan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Güvenlik mensuplarının 24 saat görev bilinci içinde çalışacaklarını vurgulayan Soylu, “Hem sevdiklerinize kavuşabilmek hem çocuklarınızla birlikte daha güzel bir hayatı temin edebilmek için yüz binlerce broşür bastırdık, her gün dağıtıyoruz. Trafik kurallarına uymalıyız. İnanın ki üzücü haber duymak istemiyoruz. Bunun için yaklaşık 282 bin 525 arkadaşımız güvenlik teşkilatımızın mensubu bayramda görev yapacak. Bunların 166 bin 325’i polis, 115 bin 200’ü jandarma diğerleri ise Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubudur.” değerlendirmesinde bulundu.

Bayramın huzur ve güven içinde geçmesini temin etmek için çalışacaklarını belirten Soylu, şunları kaydetti:

“Sizin de bildiğiniz gibi son günlerde gazetelerde ve televizyonlarda, özellikle yol güzergahlarında 2013’te ‘daha az kaza olsun, denetimi elektronik yapalım’ diye konulan bir kanunun belki de yanlış yorumlanmasıyla vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir. Bunun bilinci içerisindeyiz. Yani radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir cezayla karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza bir açıklığı getirmek istiyoruz. Evet, hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış, bugün de Maliye Bakanlığıyla bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz arasında 10 gün içerisinde yürürlüğe girecek bir protokol imzalanmıştır. Çok açık; öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir, bunu çok net bir şekilde söylemek istiyorum.”

Bakan Soylu, trafik kontrollerinde ve ceza uygulamalarında vatandaşı düşünen yeni bir anlayışla düzenlemeler yaptıklarına işaret etti.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. 110 km li giderken 10 metre de 50 km ye düşmemiz bekleniyor sonra foto çeken bir makine. Bu akla mantığa uygun mu şimdi bu sadece soymak için değil de nedir ilk önce vatandaşı tavuk yerine koymayın adam gibi limit koyun adam gibi radar köşe saklanmış yerden 20 cm yükseklikte limit levhası 10 metre sonra bir flaş… Sövsem ona da ceza yazıp para alırsınız

  2. 82 km'lik yolda 95-100 gitsen basıyorlar cezayı.. Ama trafiğe çıkıyorsun gözleri kör eden farlar, kabağı kıskandıracak düzlükte lastikler, hurda olması gerekirken cayır cuyur basan külüstürler, 40 derece sıcaklıkta kış lastiği kullananlar, egzozla oynayıp günün her saati kulakların zarını delenler vs. hala trafikte cirit atıyor. Bunların bir çoğu sanki benim yaptığım +10-15 kmh'lik hızlardan daha az tehlikeliymiş gibi benden az ceza yiyor ya da hiç yemiyor.

  3. Yolların adam gibi tasarlanmamasından dolayı cezasını yıllarca vatandaş çekti. Şehirler arası yapılan yol neden ilçe içinden geçer diye düşünen oldu mu bilmiyorum. Bayramdan önce Yunansitan'a gidip geldim, meşhur A2 otobanında kullandım, 250-300km boyunca ne bir ışık ne bir göbek, ne de ilçe içinden geçme diye birşey var, sabitle hızı 110'a 3 saat git… Burda TEM'e çıkıyorsun bi bakmışın evlerin dükkanların içinden geçiyorsun, hız sınırı 70 oluyor, 50'ye düşüyor, 110'a çıkıyor vs…

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu