"OY VER"

REFERANDUM HANGİ DOĞRULTUDA OY KULLANCAKSINIZ?

• EVET

Kullanılan: 20 21.5%
  • HAYIR

Kullanılan: 73 78.5%

• Kullanılan toplam oy
    93
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eğer başkanlık sistemi adam gibi anayasayla yapılsaydı evet derdim, benim için meclis ve milletvekiline harcanan paralar israf. herifler bizim vekilimiz bizim anayasa avukatımız aslında bizim parasıyla siyaset işimize vekil olarak tuttuğumuz avukatlardır. onların halkın önünde el pençe olması gerekirken bizim milletimiz maaşını ödediği vekil olarak atadığı milletvekili görünce karşısında el pençe oluyor. tbmm kapatılmalı yada biçimi değiştirilmedilir. iş adamlarının mütahitlerin ne işi var sağlık bakanlığında eğitim bakanlığında. her yerde uzman profösörü bulunmalıdır. boşuna israf tbmm şuanki haliyle. ama tabi bir şahsın babasının çiftliği olmasına da hayır. adam gibi dünyanın en demoktarik şeklinde kopyalanıp bu milli servetimizi bu abuk sabuk insanların işgal ettiği sıralara, arabalarına, maaşlarına ve devletten harcadığı bütün masraflara hayır. parti olmasın şahıslar olsun, her bakanlıkta 8-10 tane uzman profösör gayet yeterli anasaya kural kanun için. 400-500 millet vekili ne ya sırf el kaldırıp oy kullanacaklar diye fuzuli masraf. keşke tayyip bey şunun şuradsında artık yaşının 62 oldugunun ve şurda sınırlı siyaset hayatı kaldıgını ve adam akıllı tek adamcı değil demoktarik biçimde başkanlık sistemi yaptırsa da, bizde evet deyip şu tek vasfı bıyık bırakmaktan ibaret olan boş beleş tayfanın ülke sermayesini kurutmasına dur diyebilsek

Son düzenleme:
Sürrealist bakış açısıyla bakarak HDP CHP AB İSRAİL AMERİKA ve İNGİLİZLER gibi TÜRKİYE'nin bütün düşmanları hayır diyolar Türkiyenin iyiliğini istiyo olamazlar. Bu yüzden EVET.

Sürrealist bakış açısıyla bakarak HDP CHP AB İSRAİL AMERİKA ve İNGİLİZLER gibi TÜRKİYE'nin bütün düşmanları hayır diyolar Türkiyenin iyiliğini istiyo olamazlar. Bu yüzden EVET.
Anayasa nın değişen maddeleri açıkça ortadadır. O bunu diyecek diye evet veya o şunu diyecek diye hayır demek yerine maddeleri araştırmanızı, getirilerini götürülerini anlamanın daha doğru bir seçim yapmanıza fayda sağlayacak diye düşünüyorum.

Ayrıca HDP evet derse kesinlikle hayır çıkacağı garanti olurdu. Yani gerçekten hayır çıkmasını isteseler evet demezler miydi?
Veya diğer odaklar ters psikoloji yapıyor (Bu kesinlikle böyledir demiyorum) olamaz mı?

Ayrıca HDP evet derse kesinlikle hayır çıkacağı garanti olurdu. Yani gerçekten hayır çıkmasını isteseler evet demezler miydi?
Veya diğer odaklar ters psikoloji yapıyor (Bu kesinlikle böyledir demiyorum) olamaz mı?
Bu zaten her daim böyle oldu. Çok basit ve eskiden beri oynanan bizans oyunlarından biridir bu psikolojik harekat.
Eleştirdiğimiz şu malum siyasilerin hocası ve yetiştireni olan Erbakan'ın zamanında güzel bir tespiti vardır; ' Siyonizm öyle bir teşkilatlanmadır ki onlara hizmet edeceklere verilen eğitimlerde, sanki düşmanlarıymış gibi davranmalarını isterler. Bize düşman görüneceksiniz ama bizden olacaksınız.'
Erbakan'ın hayatında yaptığı en iyi tespitlerden biriydi. Zaten o da yaptığı ve yetiştirdiği hataların farkına vardı ama geçmiş olsun, iş işten geçti.

dgh5ba9aychg839yy.jpg

Şunu da şuraya bırakayım...

Anayasa nın değişen maddeleri açıkça ortadadır. O bunu diyecek diye evet veya o şunu diyecek diye hayır demek yerine maddeleri araştırmanızı, getirilerini götürülerini anlamanın daha doğru bir seçim yapmanıza fayda sağlayacak diye düşünüyorum.

benim burda yazdığım evet demek için sadece bir sebep. maddelerin hepsini okudum araştırdım. bütün siyasi partilerin başkanlarından da dinledim. bana kalırsa çok yerinde değişimler olucak, sonuçta yılalrdan beri darbe anayasasıyla yönetiliyoruz ve çift başlılık desteklenicek bişey değil zamanında bu yüzden ekonomik krizlere sebeb oldu. hayır'ı destekleyen hdp chp ve ab'nin bu konuda algı operasyonu yaptığını düşünmüyorum niyetlerini apaçık belli ediyolar. yazım hatalarım olmuş olabilir kusura bakmayın.

benim burda yazdığım evet demek için sadece bir sebep. maddelerin hepsini okudum araştırdım. bütün siyasi partilerin başkanlarından da dinledim. bana kalırsa çok yerinde değişimler olucak, sonuçta yılalrdan beri darbe anayasasıyla yönetiliyoruz ve çift başlılık desteklenicek bişey değil zamanında bu yüzden ekonomik krizlere sebeb oldu. hayır'ı destekleyen hdp chp ve ab'nin bu konuda algı operasyonu yaptığını düşünmüyorum niyetlerini apaçık belli ediyolar. yazım hatalarım olmuş olabilir kusura bakmayın.
estağfirullah kardeşim ne kusuru.
araştırdıysan yeterince tabi ki hür iradenle bir seçim yapmak en doğal hakkın.
Çift başlılık desteklenecek bir şey değildir tabi zaten parlamenter sistemde çift başlılığı değil "denetim altında olan bir başbakan" öngörür.
Darbe anayasına gelince, 2010'da referandumla anayasa değişikliği oldu ve 15 Temmuz darbesine zemini hazırlayan en önemli unsurlardan biridir bu.
Ayrıca;
Şunu şuraya bırakıyorum 2;

Teroristler namaz kılıyo işid müslümanlığı savunuyo bu insanlar müslümansa bende müslüman değilim ! Bakış açısının başka hali

ister misiniz fetö işi de ters piskoloji olsun, ohal ayağına fetöyü temizliyoruz diye aslında kemalistleri temizleyip kendi gruplarına yer açıyor olsunlar
Akp o işi gülen'in isteğiyle kumpas davalarına konu olan şekliyle yaptı zaten. Atatürkçü vatansever askerler ordudan temizlenip içeriye tıkıldı, yerlerine 15 temmuzu gerçekleştiren fetöcü askerler atandı. Tabi o zamanlar fetullah terör örgütü değil, saygıdeğer hoca efendi idi bunların nezdinde. Devletten habersiz ordunun içinde bunca rütbeli hain tutulabilir mi ? Böyle bir ihtimale kim inanır ? Van'ın bin nüfuslu bilmem ne köyündeki öğretmenin fetöcü olduğunu bulan hükümet, rütbeli askerlerin fetöcü olduğunu orduya alırken bilmesin. Böyle bir şeye gülerler.
15 Temmuz mevzusu yol arkadaşlarının kavgasıdır. İktidar koltuğunda, ülke üzerindeki söz sahibi olma mevzusunda sen-ben savaşıdır.

Kimin ne oy vereceğinin kimseyi ilgilendireceğini düşünmüyorum. Kimisi evet der, kimisi hayır. Sonrasında çıkacak tartışmalar daha büyüyüp çok farklı yönlere çekilebilir ve devamında forumda çok iyi olan kişilerin dahi arası incir çekirdeğini doldurmayacak şu sebepten dolayı açılabilir.
Bana kalırsa referandumun en büyük yanlış tarafı zamanlamasıdır. Zaten millet tartışmalar içerisindeyken, kurdaki ve ekonomideki dalgalanmalar yaşanırken yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yapılacaksa daha ileriki bir tarihin daha doğru olduğu kanaatindeyim.
Fetö olayına gelince devletlerin böyle topluluklara yanaşmaması gerektiğinin tarihte çokça örneği varken hükümetlerin nasıl böyle bir gaflete düşüldüğü akıl alacak bir mesele değil. Sadece bu hükümetle olan bir oluşumda değil zaten. Bir albayın bile yetişmesi neredeyse 30 yıl alırken bu kadar rütbelinin son 15-16 yıl içerisinde yerleşmesi imkansızdır. Yani bu işin çok daha eskilere dayandığı çok açık bir gerçektir. Veya 15 temmuz sabahı o kadar kişinin açığa çıkarılmasıda bir gecede sihirli değnekle olmuş bir olay değildir. Bu isimler birkaç yıllık bir süreçte çıkkarılan listedeki kişilerdir. Aralarında masum çok sayıda insan var. Zamanında Bülent Arınç: 'Kalkınmayı sağladık ancak adaleti sağlayamadık.' gibisinden bir laf söylemiştir, zaten bu parti döneminde en eksik olan iki şeyden biri adalet diğeri eğitim sistemidir.
Bir başka mesele ise hangi partinin hangi oyu atacağı konusunda. Şu an partiler ağızlarından ne çıktıysa onları vereceklerine adım gibi eminim. Ve neden verecekleride gün gibi aşikardır. Sadece MHP'de bir kutuplaşma var. Ancak bu kutuplaşmanın referandumun sonucuna direk etki edeceğini zannetmiyorum. Evette çıksa hayırda çıksa önümüzde az ya da çok kötü yollar gözüküyor ancak aşılamayacak sorunlar olduğunu zannetmiyorum. Milletimiz için hayırlısı neyse o olsun diyorum.

Yeni sistem freni olmayan kamyona benziyor. Bütün yetkiyi bir adama devretmek ülkenin tapusunu tek bir kişiye devretmektir. Her insan 18 madde'yi açıp okuması gerekli yoksa sandığa gidip sadece evet- hayır oyu kullanmanın bir faydası yok.

evet çıksa nolur hayır çıksa nolur. bu adam zaten 62 yasında. 4-5 yıl daha eli ayağı tutar sonra zaten sistem olmadıgı icin kurtlar pasta savaşına girip dağılır. konu bence bambaşka. insanımız çok pisleşti artık. berbat bir millet olduk. devlet olmuş kuru sıkı boş atar, millet olmuş düzenbaz sahtelar. bugün helikopter düşmüş adamın 20 metre önünde pilot canlı canlı yanıyor, doblolu çomar almış eline kamera eveeet şimdi pilot yanıyor ihihiihi yapıyor. insanlık ölmüş. bugün 50 liralık işlem için 4-5 tane yer gezdim herkes adam kazımlama peşinde 500 lira diyen mi ararsın 650-800 arası birşey çıkar mı diyeni. malesef esnaf poka şarmış. zaten o yüzden insanlar fazla para verip marketlere avm lere gidiyor itle çakalla uğraşmamak için. bunlarda ağlıyor küçük esnaf bitti. taksicilere girmiyorum bile. kurumsalın tillahı şirketler bile 3-5 ekleyin faturalara iptal telefonlarını açmayın, kapatın, hattı kesin iptal ettiremesinler diye direktif veriyor.

gelde bu milleti sev sonra.

Hayko Cepkin den esinlenerek yeni sistemi forum da modelleyip anlatmak istiyorum;
Herkesin öncelikle bu foruma mecbur olduğunu düşünün diğer forumlarda var tabi ama üye olmak pahalı çoğumuzun durumu elvermiyor durumu olanların da çoğu nun arkadaşları burda olduğu için gitmek istemiyor.
Forumbaşkanı olarak Sinan abiyi seçtik(aslında tüm yayınlar Sinan abinin elinde olduğu için diğer adayları göremedik çok fazla zaten )
Ayrıca 600 tanede editör seçtik ama çoğu Sinan abinin aday gösterdiği isimler.
Sinan abi de alfisti sabahtan akşama kadar alfa Romeo haberleri paylaşıyor. Ayda üç kere guiletta testi geliyor. Antika Alfalar bile test ediliyor ama başka marka yok. Vag cı editörler -:)- artık isyan ediyor yeter alfa alfa biraz Audi test gelsin diye. Bu arada volvo cular editör bile olamamış :) neyse vagcılar toplanıyor Sinan abiyi forum kuralları mahkemesine sevkediyor. Ama forum kurallarını zaten Sinan abi kararnameyle değiştirebiliyor. Ayrıca forum kuralları mahkemesinin üyelerinin büyük çoğunluğunu Sinan abi seçmiş. Hadi diyelim ki mahkeme üyeleride dedi ki biraz başka araçları görelim içimiz daraldı alfa dan bu sefer Sinan abi tüm editörleri görevden atıp yeniden seçtirebiliyor.
(Bu modellemede kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür bilmeden kırdığım varsa şimdiden özür dilerim)

herkes hak ettiğini yaşar. gün gelecek yünanistandan beter olacağız. almanlar ona fon sağlıyor ama bize sağlayan da olmaz. açlıktan önce tırnaklarını kemirsin bu millet sonrada birbirine gircek. akılsız başın cezasını bugüne kadar çekmeyen görmedim tarihte bu millette elbet çeker. osmanlı devrinde de değiliz ki ona buna salça olalım. bonba gibin birşey atarlar artık herkeste var. ne kaddafiler ne saddamlar yok oldu, illa bunları da kaçacak delik arayacak hale düşürür allah. bademin sonu - the final chapter

Referandum demişken, aramızda var mı bilmiyorum ama ben gurbetçilerin oy kullanmasına karşıyım. Sırf referandum değil diğer seçimlerde de.
Türkiye'de yerleşik olmayan kişiler oy kullanmamalı.
Adam 30 yıl önce yürümüş gitmiş Avrupa'ya, Amerika'ya tatilden tatile geliyor belki onda da gelmediği yıllar oluyor ama oy veriyor, ne alaka?
Katılıyorum. Adam orada doblo parasına 3.30 a biniyor gelip oy kullanıp afedersin bizim hayatımızı. Olayı siyasi açıdan minimuma indirmek istiyorum o yüzden sadece şunu söyleyeceğim. Kuvvetler ayrılığı hayati önem taşır. Kim olursa olsun güç tek bir kişinin elinde olursa o ülke gün yüzü göremez. Kaldı ki yıllardır gücün kimde olduğunu biliyoruz. Her geçen gün güzel memleketimi orta doğu denen b.k çukuruna doğru sürükleyen kişilere ve sisteme HAYIR!!!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılıyorum. Adam orada doblo parasına 3.30 a biniyor gelip oy kullanıp afedersin bizim hayatımızı. Olayı siyasi açıdan minimuma indirmek istiyorum o yüzden sadece şunu söyleyeceğim. Kuvvetler ayrılığı hayati önem taşır. Kim olursa olsun güç tek bir kişinin elinde olursa o ülke gün yüzü göremez. Kaldı ki yıllardır gücün kimde olduğunu biliyoruz. Her geçen gün güzel memleketimi orta doğu denen b.k çukuruna doğru sürükleyen kişilere ve sisteme HAYIR!!!
Sansür uygulayarak olsa da küfür ve hakaret etmek forumda yasaktır.

https://www.otopark.com/forum/threads/forum-kuralları.48/

Forum kurallarını okumayı ihmal etmeyelim.

Saygı çerçevesinde yürütürsek sevinirim, böylece konu kilitlenmemiş olur, herkes özgürce görüşünü paylaşmış olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...