Ne konu bakımından diyorsun

O zaman ufak bir çeviri yapalım

Hyundai i20 dışında Hyundai i10 ve Kia Picanto’da da kullanılıyor bu motor. Kasım 2010’dan bu yana Güney Kore’de ve Hindistan’da bulunan tesislerde üretiliyor.İlk olarak Hyundai triger kayışı yerine zincir kullanmış. Subap kapağı ve emme manifoldu vb organlar hafiflik için plastikten üretiliyor. Şanzıman ile beraber dahi motorun ağırlığı 82 kg seviyesinde kalıyormuş.
İlk olarak --->D-CVVT (Dual Continuous Variable Valve Timing) yani İkili Sürekli değişken subap zamanlaması olarak adlandırılan sistem subapların açık kalma süresini kontrol ederek gücü ve verimliliği artırmak üzere çalışıyormuş. D-CVVT kısaltmasının önündeki D harfi yani “dual” (ikili) ifadesi ise sitemin hem emme subaplarına hem de egzos subaplarına hükmettiği anlamına geliyor mesela. Sistemin varlığı ile bu küçük karınca motor 84 HP üretiyor (D-CVVT’siz versiyon ise 75 HP gücünde)
İkincisi, motorda krank milinin silindir bloğuna göre konumu değiştirilmiş ve yatay olarak kaydırılmış.
Üçüncü olarak, silindir içerisinde sürtünme kaynaklı enerji kayıplarını önleyecek 2 geliştirme yapılmış ayrıca : piston duvarları Molibden DiSülfür (MoS2) idenen (ilginç) yüksek sıcaklıklarda da özelliğini kaybetmeyen sürtünme azaltıcı bir madde ile kaplanmış. Sıkıştırma oranı ise 10.5:1 e düşürülerek pistonun silindir içerisinde kat ettiği mesafe (ve buna bağlı olarak her bir devirdeki sürtünme direnci) azaltılmış.Dökme demir yerine tamamen alüminyum alaşım kullanımı, piston hareketini kolaylaştırmak için yapılmış bir şey ayrıca.Motor hakkında ufak olarak bunları derleyebilirim
Not:Bu motor sizin hitler motor dediğiniz VW motorunun biraz daha hafifleştirilmiş olanı