Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abiler kardeşler selamlar. @CenkGs abi focusla ilgili izlenimim sw olmadıkca 1.80 üstü almasın :D 1300km yol yaptım son 400 km kaş kalkan yolu ortalama yakıt 5 :D
O yükle süpermiş o tüketim be. Valla helal olsun. Valla babam son arabası olarak düşünmüyor değil Focus'u. Ama 1.6 atmosferik olması şartıyla :)

abiler kardeşler selamlar. @CenkGs abi focusla ilgili izlenimim sw olmadıkca 1.80 üstü almasın :D 1300km yol yaptım son 400 km kaş kalkan yolu ortalama yakıt 5 :D
Biz 3 kişilik ve boy ortalaması maksimum 1.73 olan bir aile olarak sıkıntı yaşamıyoruz. Zaten ona göre seçim yaptık diyebilirim. Ama dediğim gibi 1.80 o araçta limit yani :D Ort tüketim de gayet iyiymiş, devirli kullanmamak kaydıyla hıza dikkat etmeksizin uzun yolda 4,5 litreye kadar düşebilme potansiyeli var 1.6 tdci motorun 3 kişi ve full bagaj haliyle bile. Tutumluluk potansiyeli gayet iyi yani. Çekişi de yeterli. Boy ortalamasını bilerek almak gerek aracı :D

Bu özel yapım mı yoksa normal seri üretim mi bilen varmı?
20170815_135549-1.jpg
20170815_135607-1.jpg

Biz 3 kişilik ve boy ortalaması maksimum 1.73 olan bir aile olarak sıkıntı yaşamıyoruz. Zaten ona göre seçim yaptık diyebilirim. Ama dediğim gibi 1.80 o araçta limit yani :D Ort tüketim de gayet iyiymiş, devirli kullanmamak kaydıyla hıza dikkat etmeksizin uzun yolda 4,5 litreye kadar düşebilme potansiyeli var 1.6 tdci motorun 3 kişi ve full bagaj haliyle bile. Tutumluluk potansiyeli gayet iyi yani. Çekişi de yeterli. Boy ortalamasını bilerek almak gerek aracı :D
esasen marmarise kadar ort. 4.6 idi fakat gece fenalaşıp ben ambulansla babamlarda arabayla muğla-marmaris git gel yapınca 5 e cıktı, focusun keşke 1.6 atmo sw si olsa direkt almak isterdik ailecek gayet beğendik :D birde bagaj kapağının menteşelrini tasarlayan mühendisler neyin kafasını yaşamış merak ettim o_O

esasen marmarise kadar ort. 4.6 idi fakat gece fenalaşıp ben ambulansla babamlarda arabayla muğla-marmaris git gel yapınca 5 e cıktı, focusun keşke 1.6 atmo sw si olsa direkt almak isterdik ailecek gayet beğendik :D birde bagaj kapağının menteşelrini tasarlayan mühendisler neyin kafasını yaşamış merak ettim o_O
Çok geçmiş olsun hocam inşaallah ciddi bir şey yoktur ?? Bagaj kapağı menteşesi derken anlayamadım hocam

Çok geçmiş olsun hocam inşaallah ciddi bir şey yoktur ?? Bagaj kapağı menteşesi derken anlayamadım hocam
yok abi çok şükür tansiyon sıkıntısı yaşadım bulunduğumuz beldede sağlık merkezi yoktu mecbur ambulans yönlendirdiler, bagaj kapağını şaseye bağlayan profillerden bahsediyorum bagajın sağ ve sol yan taraflarınıo resmen kullanamıyoruz. fakat 120 ile giderken sıfır antalya asfaltta sessizce yol gitmek ve bu sırada 4.5 lt yakmak güzel bişi :D

Son düzenleme:
yok abi çok şükür tansiyon sıkıntısı yaşadım bulunduğumuz beldede sağlık merkezi yoktu mecbur ambulans yönlendirdiler, bagaj kapağını şaseye bağlayan profillerden bahsediyorum bagajın sağ ve sol yan taraflarınıo resmen kullanamıyoruz
Tekrar geçmiş olsun hocam.. Şu bagaj kapağındaki sağ ve sol U şekline benzer demirleri mi diyorsun ?

evet abi tam olarak o kapak açıkken yüklüyoruz kapanmıyor o demirler yüzünden hoop baştan yükle
Aynen ilk tatile çıktığımızda o sıkıntıyı ben de yaşadım. Onların gireceği kısım kadar boşluk bırakmayı öğrendim tabii daha sonra. D segment otomobillerde o demirler için içine girebildiği ayrı bir bölme yapılı oluyor. Onun sayesinde kapatıp açarken sıkıntı olmuyor ama focus'ta yok. Bir de arka camın geliş açısı ve bittiği yerin uzun olmasından dolayı bagaj ağzının girişi dar, dolayısıyla o demirde fazla kıvrımlı. Bundan dolayı kapatırken sorun oluyor. Yapılması gereken o demirin içine girebileceği bir alan oluşturmaktı ama tabii o yok maalesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...