Bende kendi tecrubelerimi paylasayim.
Dci motor;gercekten cok az yakan,saglam ve uzun ömurlu bir motor.bu motorun benim acimdan en guzel yani kendine has bir ıslik sesi var.turbodan gelen inanilmaz guzel.
Tdi:ara patlamalari cok iyi.saglam ve guzel bir motor.tercih meselesi ama ben ara patlamasi olan motorlari pek sevmiyorum.her devirde canli olmasi daha hosuma gidiyor.karıstigi skandalla ,motor kalitesini yorumlamak hic adil olmaz.1.2 tdi motoru disinda diger dizelleri gayet guzel.
Psa (hdi);citroen,peugeot grubu arabalari hic sevemedim ama motor konusunda özellikle 1.6 hdi ler gayet sorunsuz ve guzel.araba konusunda sıkınti olsada motor gayet guzel.
Multijet;sogukken inanilmaz gurultulu bir motor.normal calisma seside rakiplerine gore cok fazla.alt devirleri cok cansiz.ama trigerinin zincirli olmasi,vergi avantajı ve uzun ömurlu olma konusunda cok iyi.rakiplerine gore biraz daha fazla yakar.
Kendi aracim ford un 1.5 tdci motoru.motor ömru hakkinda yorum yapamam yeni bir motor.ama epey sessiz ve az yakan bir motor.
Gunumuzde bir cok dizel motor artik belli bir standartta ve kalitede üretiliyor.birbirinden cok cok ustun ve zayif yanlari bence yok.ama orta sinif arac ve motorlarda dci bence en iyisi.