En iyi Dizel Motor ? :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yunuscelik29

Yunus Çelik
Profesör
1,376
26
Marka
Volkswagen
Facebook'da bir şahıs(çocuk) babası egea dizel almış EN İYİ dizel motor fiatta diye savunuyor,bende en iyisi bana göre;
1)dci
2)tdi

Sizce en iyisini kim yapıyor ? Mümkünse orta segmentlerden olursa iyi olur ama tabii premium'a gelirsek sanırım dünyanın en iyi 2.0 lt dizel motoru mercedes yapmıştı yanlış biliyorsam affola.

Bence bu motordan ne beklediğinize bağlı. Örneğin, CRDİ performansli ama diğer dizellere göre daha çok yakiyor, DCİ ise performans açısından daha kötü ama daha az yakıyor.
Ben de HDİ veya CRDİ diyorum.

Emisyon skandalından patlayan bi motora iyi diyemem açıkçası, bana göre dci ve yeni nesil cdti.

şuanda performans/yakıt olarak en iyisi 1.6 cdti görünüyor yakıt olarakta 1.5 tdci ve 1.5 dci cidden harikalar yaratıyor bu 3 ü arasında kalırdım ben.

1) 1.6 DCİ 1.5 değil çünkü çok gürültülü
2) 1.6 CDTI
3) 1.6 CRDI Genel olarak bence böyle

Bende kendi tecrubelerimi paylasayim.

Dci motor;gercekten cok az yakan,saglam ve uzun ömurlu bir motor.bu motorun benim acimdan en guzel yani kendine has bir ıslik sesi var.turbodan gelen inanilmaz guzel.

Tdi:ara patlamalari cok iyi.saglam ve guzel bir motor.tercih meselesi ama ben ara patlamasi olan motorlari pek sevmiyorum.her devirde canli olmasi daha hosuma gidiyor.karıstigi skandalla ,motor kalitesini yorumlamak hic adil olmaz.1.2 tdi motoru disinda diger dizelleri gayet guzel.

Psa (hdi);citroen,peugeot grubu arabalari hic sevemedim ama motor konusunda özellikle 1.6 hdi ler gayet sorunsuz ve guzel.araba konusunda sıkınti olsada motor gayet guzel.

Multijet;sogukken inanilmaz gurultulu bir motor.normal calisma seside rakiplerine gore cok fazla.alt devirleri cok cansiz.ama trigerinin zincirli olmasi,vergi avantajı ve uzun ömurlu olma konusunda cok iyi.rakiplerine gore biraz daha fazla yakar.

Kendi aracim ford un 1.5 tdci motoru.motor ömru hakkinda yorum yapamam yeni bir motor.ama epey sessiz ve az yakan bir motor.

Gunumuzde bir cok dizel motor artik belli bir standartta ve kalitede üretiliyor.birbirinden cok cok ustun ve zayif yanlari bence yok.ama orta sinif arac ve motorlarda dci bence en iyisi.

1.6 liginde kutuk gibide olsa esnek olmasada dar bi devir araliginfa en torklu motor m-jet yada JTDM. Sikistirma orani sagolsun

Honda'nın DTEC'i bence en iyisi. Çok az yakıyor iyi de gidiyor. Onun dışında DCİ da iyidir.

005.JPG

DCI-HDI(1.6 litreye kadar). TDI yazanlara soruyorum 1.6 tdi hangi rakibinden daha iyi?

Kimse 1.7dti söylememiş ;)
Isuzu kamyonetlerle gıda toptancılığı yapıyoruz kardeş. Burası yeri değil :D

Ben HDI ve Multijet derim. Kendilerini kanıtlarlarsa yeni 1.6cdti ve 1.5tdci motorlar bunların önüne geçebilir. 1.6dci motoru şu anda hiç bunların arasına sokmuyorum çünkü 1.5dci ile aralarında fahiş bulduğum fiyat farkı oluyor. 1.6TDI iyidir hoştur ama modern dizellere göre güçsüz kalıyor.

Multijet motorlar en iyi dizellerdir. Alfa ve Fiat bol kullanır. O kadar dizel kullandım multijetin verdiği turbo ve tork hiç birinde yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...