Arabaniz icin butcenizin birikiminizin maasinizin ne kadarini ayirirsiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inzfatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gelir yada birikiminizin %kacini araba satin almak icin ve arabanin masraflari icin harcarsiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    72
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendim için örnek vereyim, şu an ailemle yaşıyorum ve yakında mezun olacağım, çalışmaya bilmiyorum nasıl bir maaşla başlarım ve nasıl devam eder. Öncelikle fikrim köşeye biraz peşinat atmak sonra elimizdeki F20 yi satıp 20-30 kredi çekip Evo X almayı düşünüyorum. Bu ödemeleri yaparken hayatımdan kısmamam gerekli. Siz eğer evli ve çocuklu iseniz evinize karşı sorumluluklarınız var, eğer köşeye rahatça para koyabiliyorsanız mevcut gelirinizle kredi çekip araba almanızda bir sakınca yok derim. Kredi hesaplamalarında düz mantık bakmak yanlış, işte 30 çektim 3 yılda 40 ödedim, yav kardeşim senin 30 bin liranın 3 yıllık enflasyonla eşiti 36-37 bin lira, bırak bankada biraz kazansın, millet bankaya 10 lira kazandırdığını düşünüyor ama realitede 3-4 lira falan. Bunları iyice değerlendirin, eğer hayat standartlarınızı düşürecekse araba işine girmeyin derim ya da aylık faiz ile birlikte biriktirip sonra alın.

Arkadaş bu ülkeye noluyor :D beylikdüzünde evler 600 bin olmuş. Hani devletin rant uğruna ordan kovduğu memurların düşük gelirli halkın taşınması için sonradan 'yaratılan' istanbul. Arabalar apayrı herkeste bir kriz beklentisi işsiz kalacam korkusu. Bu meseleler silsilesinin içinde olanlardan biri de benim. Ben bazı konularda kendimi ekonomik olarak sıkmaktan felan değil de bunları düşünmekten yoruldum yahu. Arabaya gelince arttırdığım parayı kenara atarım birikir aklıma bi şey gelirse sorun çıkarırsa nakit olarak hallediyorum. Bu yüzden aylık bi şey diyemem ama senelik bazda %20 ye denk geliyor.
SON DAKİKA: Reisler reisi makyajlı kasa Maybach a geçmiş. Bunu kıskanan Trump a bi tur sürmesi için verecekmiş. GÜÇLÜ TÜRKİYE <3

İşte aslında bunlar lüks değil. Sadece gelişemeyen ülkelerde lüks.
Bence çok kızmamak lazım. Bende önceden böyle düşünüyordum ama olaya şöyle bakmaya başladım;
Bu adam ASLA iyi bi arabaya binemeyecek, ASLA çocuklarının bahçesinde oynayabileceği bi eve sahip olamayacak, büyük ihtimalle 2 hafta hesap kitap yapmadan kırk yılın başı şöyle güzel bi kıyafeti tak diye parayı masaya vurup eşinin doğum gününde alamayacak. Hadi aldı diyelim kadın onu sadece önemli günlerde giyecek olabildiğince uzun süre eskimeden giyebilmek için. Hatta ilk giydiğinde belki de çocuklarının rıskını düşünerek vicdanı sızlayacak 'bunu almamalıydı' diye. Bu adamın gündelik yaşamında kendini değerli hissedebileceği tek konu belki de bu telefon. Hala yanlış ama napalım böyle işte. Ben bu telefonlardan kullanmıyorum bu arada :D

cocuk haberini aldiktan sonra eskisi gibi yaptim oldu diye dusunmeden hareket edemiyorum, beni bekleyen masraflari tahmin bile edemiyorum :) doktoru bakicisi kresi elbisesi mamasi vs :)

babam derdi ‚baba olana kadar korku nedir bilmezdim’ diye

Çocuk oldu, orta seviye yöneticilik pozisyonumu bırakıp, tekrar teknik tarafa döndüm...
Aynen öyle oldu.. acık korktum :)

Hayat çok değişiyor.. bazı şeyleri sonra yapamıyor olacaksınız ..
O yüzden, eğer gerçekten içinde kalacaksa ve ekonominiz dağılmayacak sa içinizden geleni şimdi yapın..
Sonrası çok farklı ... kullacağınız araba bile ona endeksli olacak .... bagaj büyüyecek mesela :) ... neyse, uzun lafın kısası ben baba olmadan önce Octavia görünce ıyyy diyen adam ... şimdi aslında arka tarafta daha rahat eder diye düşünüyorum...

sahip oldugum arac 6 aylik maasima esit, benim pozisyonumda calisan is arkadasimda amg a45 patronumda ise ferrari porsche ve volvo xc90 dan olusan bir garaj var.. almak istedigim arac 911 ama cocugu dusununce alabilecegim arac panarema olacak, kredi cekmeden alabiliyorum ama aylik masraflari icin normal bir c sinifi arac taksiti kadar para gidecek.. ve bu biraz dusunduruyor, israf mi degil mi deger mi bilemedim zaten hatunu ikna etmem de kolay olmayacak hic konusunu bile acmadim simdilik kendimi ikna etmeye calisiyorum :)

sahip oldugum arac 6 aylik maasima esit, benim pozisyonumda calisan is arkadasimda amg a45 patronumda ise ferrari porsche ve volvo xc90 dan olusan bir garaj var.. almak istedigim arac 911 ama cocugu dusununce alabilecegim arac panarema olacak, kredi cekmeden alabiliyorum ama aylik masraflari icin normal bir c sinifi arac taksiti kadar para gidecek.. ve bu biraz dusunduruyor, israf mi degil mi deger mi bilemedim zaten hatunu ikna etmem de kolay olmayacak hic konusunu bile acmadim simdilik kendimi ikna etmeye calisiyorum :)
Vay be araçlara gel.. Vallahi hocam biz ülkece dizel clio, fiesta, polo, golf, astra, focus v.b araçları bile zar zor görebildiğimiz için bahsettiğin modellerle ilgili ' borca girsem nasıl olur ? ' diye sormanız, özellikle bize sormanız pek mantıklı değil. Zira bu araçlar için bırak borca girip girmemeyi, evlenmekten bile vazgeçecek kişiler tanıyorum :D

Şu Polonya'da yüksek lisans veya uzun dönem staj işine bir koşturayım :D Erasmus falan yalan oldu artık. 6 maaşla 140 güzel araba :)

Şu Polonya'da yüksek lisans veya uzun dönem staj işine bir koşturayım :D Erasmus falan yalan oldu artık. 6 maaşla 140 güzel araba :)

lisans sonrasi yuksek lisans sirasinda burs kovalarken uluslarasi bir firmanin dikkatini ceken bir proje uzerine tez yazdim sonra doktoraya devam etmemi tavsiye etti sirket, bu sekilde baslayan 10 yil uluslararasi kurumsal firmalarda once proje yoneticiligi sonra ulke bazinda operasyon yoneticiligi tecrubesi sahibi biri oldum, buralara gelebilecegime bende inanmazdim, ogrenciyken bir arabam olsun yeterdi, belki biraz sans belki biraz hirs bilmiyorum.. kismet belki de.

satin alirken pahali degil ama hot hatch aldigin zaman kasko ve sigorta pahali.. araba eskidikce kasko ucreti artiyor, bundan dolayi 3 yasina gelince arabasini satan degistiren avrupali bir kesim var.

Beyler. A2 Sınıfı aracımın tüm hacminin genelde %80 kullanıyorum. Biz 3 kişilik bir aileyiz. Araba kucuk oldugundan bebek arabasını bile ebebekte deneme yanılma yöntemiyle aldım. Herşeyi ölçe biçe alınca arabanın hacmi sorun olmuyor. Sadece ailemi düşündüğümde optimum ekonomi yapılabiliyor . Ben sivasa gittiğim yolculukta ve balıkesir seyehatimde ancak %100 hacmi kullanabildim.
Burda 212 litre bagaj hacmi ve 5 kişilik oturma duzeninden bahsediyoruz.
Kızım bu ufak arabada 10 bin km yol yaptı biz henuz yer darlığı cekmedik. Aksine para sıkıntısı neddniyle gidecek gezecekyerlere gidemedik..

Vay be araçlara gel.. Vallahi hocam biz ülkece dizel clio, fiesta, polo, golf, astra, focus v.b araçları bile zar zor görebildiğimiz için bahsettiğin modellerle ilgili ' borca girsem nasıl olur ? ' diye sormanız, özellikle bize sormanız pek mantıklı değil. Zira bu araçlar için bırak borca girip girmemeyi, evlenmekten bile vazgeçecek kişiler tanıyorum :D
Yurtdisi olunca :D ben kendime gtr dusunurdum ciddi ciddi valla sat evi burda git yurtdisina temiz

Önce focus rs'den başlar tepeye doğru sırayla çıkardım. Çıtayı direkt yükseltmeyelim şimdi bünye dizelden fazlasına pek alışkın değil, patlamayalım yollarda :D
Valla yollarda focus rs le bile gazlamaya calisan (ara ara yapilanlar ayri ) devamli kendini yollarda gostermeye calisanlara net iiffet oluyorum cunku gercekten ne olacagi hic belli olmuyor.
Gecen bende oyle bir salaklik yaptim 1.4 tfsi ile bombos yol ufuk cizgim net hava guzel vs bi anda yola hayvan firladi basilacaksa pistler abi vallahi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...