Bence Messi'yi fazla gömüyorsunuz.
Bu seneki turnuva tam bir kondisyon turnuvası. Kötü İran bile 90 dakika tam saha pres yapıyor, köpek gibi koşuyor sahada basmadık yer bırakmıyor. Messi Ronaldo gibi bir hırs makinesi değil. Ben şöyle bir benzetme yapıyorum kendimce: Ronaldo kütüğün ucundaki çivi gibi. Ondan geri kalanı kütük ama Ronaldo her türlü saplıyor. Atılan 4 golün tamamını o manyak attı. Çıkar Ronaldo'yu, Portekiz'i kim kurtaracak Q7 mi? Messi ise zincirdeki en sağlam halka gibi. Onun bir misyonu var ve diğer halkaların da kazanmak için asgari şartlarda güçlü olması gerekiyor. Adam yine boş kaldı mı driplingini atıyor, 30 metre ayağa pas atıyor, ara pasını kumpasla ölçmüş gibi noktaya yolluyor. Ama bu hep böyleydi, Messi fiziksel olarak kuvvetli bir futbolcu değil. Bire bir mücadelelerini izleyin, önce rakibin geldiği taraftaki omzunu düşürür ve rakibe yaslanır. Rakip oyuncu durdurması gerektiğinde ısrarcı olursa faul yapmak zorunda kalır ya da bırakır gol yer.
Dün akşam Arjantin'in başındaki pavyon müptezeli kılıklı herifin sahaya sürdüğü orta saha bizim Süper lig seviyesindeydi. Hırvatlar derslerine çalışmışlar, it gibi kondisyonları var ve orta sahaları muazzam.
Bir de şuna anlam veremiyorum. Mbappe, Neymar, Dybala gibi şovmenlere verilen değerin onda biri Modric, Cavani gibi adamlara verilmiyor. Modric Messi'den 5 cm uzun ve hatırladığım kadarıyla 5 kilo kadar da hafif. Üstelik 2 sene daha yaşlı Messi'den. Ama nefis bir kondisyon var adamda. Benim Messi'yi eleştirdiğim en önemli konu budur. Bu kadar yıldır üzerine koyamadığı tek şey fiziği oldu sanırım. Bırakınca da muhtemelen dedesi Maradona gibi g*tü başı salar.