Yeni civic sedanla alakalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
8 valf mi, yok 4 valf. Yeni Civic'de FD6 da olan R16A2 kodlu motor kullanılıyor. Tek egzantrik ancak 16 valf.

Ayrıca;

Arkadaşa katılıp, o yokuştaki torksuzluktan ölümleri, 1.6 tdi'ların yanında 1800 devirle uçup gittiği yokuşlar aklıma geliyor.

Çok da koyu Civic'ciyimdir ama o paraya (bi 5-10 üstüne koyarak) 2. el bi CRV bakabilirsiniz.

Helal olsun ! Bildirimlerden Civic'i görünce, dedim kesin atmo atmo demiştir diye. Yemişim keyfini (!) çoğu zaman çile haline geliyor.

Yalnız ben geçen servise gittim müdür satışlar iyi maşallah dedi bu civicin garip bi kitlesi var. 50 yaşında bi abimiz almış eskisine oranla daha iyi gidiyo diyo dedim abi aynı motor daha ağır filan yok diyor bu adama bu para helal ya hak ediyo versin 90.000₺ görsün

Ben performansını bilmem ama bu japon arabaları gittikçe çirkinleşiyo bence yeni civic accayip çirkin değilmi yoksa abanamı oyle geliyo bu otomobilerin geleceği çok korkutuyo beni corollalarda oyle

Biz zaten lpgsiz düşündük. Her gün araç kullanıyoruz ama yıllık 10bin km ye ulaşmayız. Yani dizel almak daha masraflı oluyor. Gazlama konusu şehir dar ama yine gazlarım ben fakat torku gerçekten çok yetersiz. 0 100 bu segmentte daha iyileri var o yüzden bana düşük geldi

Son düzenleme:
Atmosferik vs. turbo bence kesinlikle zevk meselesi. İkisin deneyin hangisi hoşunuza gidiyosa onu kullanın. Eğer arada sırada performanslı kullanmayı düşünüyorsanız atmosferik tercih edin derim. Fakat Mazda 3'ü de kullanmadan karar vermeyin.

Atmosferik vs. turbo bence kesinlikle zevk meselesi. İkisin deneyin hangisi hoşunuza gidiyosa onu kullanın. Eğer arada sırada performanslı kullanmayı düşünüyorsanız atmosferik tercih edin derim. Fakat Mazda 3'ü de kullanmadan karar vermeyin.
Arabayı babam alacağı için mazda 3 ün iyi bir araç olduğunu bilmiyo söylesem bile ikinci eli yüzünden almaz. Ford focus u beğenmiyor jetta almak istiyor. Böyle bir şey durum. Megane i de beğenmedi. Egea kalitesiz diyor. Yine kafasına yatan en iyi tercih trendline passat

Çekmiyor üstad çekmiyor. Atmosferik motor çekmiyor. Yakıt konusundan yeni gelecek turbodan farkı olacağını zannetmiyorum.
100kg daha ağır eskiye göre yokuşta nasıl bayılacağını düşünemiyorum. Gidip atmosferik alacaksanız mazda3e bakın.
Beyler lütfen yapmayın. Araba çekmiyor, yerinden kalkmıyor nedir allah aşkına? Benim arabamın 0-100'ü 13sn civarında, ben bu arabaya kalkmıyor demiyorum. Abartmıyorum, 7 kişi yükledim, araba yine yerinden kalktı. Bu araba, tam yükle benim arabamın boş halinden daha seridir eminim.
Belkide honda ekonomik aracıyla yarışlara katılmanızı istemiyordur. Honda gayet akıllıca gidiyor ve şöyle düşünüyor; kullanıcılarım zaten parası benzinli ye yetecek, e bunlar LPG takacak. Bende atmosferik uzun ömürlü motor koyayım LPG uyumlu olsun diyor. Yakıt tüketiminden korkup basmayacaginiz gazı, kullanmayacaginiz gücü neden istiyorsunuz? Bu fiyat seviyesindeki, spor otomobil alır gibi 0.100 merakı nedir? Adamlar illaki trafikte, yokuşta giden araba yapmıştır. İllede 0 100 merakınız varsa bknz.2.el.
@onurdk son derece doğru söylüyor, 1.6 atmosferik benzinli araba alacak olan bunu kapışmak için almaz. Son hıza sallasak, otoyola çıksa 200'ü de çok rahat görebilir.

Yeni civic'in arkasını hiç beyenmedim ama önü gayet güzel moturu hiç değişmedi nerdeyse yakıtı 9 litreden assagı inmez kolay kolay ama tüple gayet uyumlu ve takılması gerekir bu arada atmosferik araç turbo araçtan daha stabildir ve masrafları daha azdır daha az arıza verir.0-100lere o kadar takilmayın sonuçta drag yarışlarına katılmayacaksınız.lpg taktırmayacaksanız küçük hacimli turbolu almayı düşünün yok lpg takıp ekonomik bineyim dersen 1.6 atmosferik motorlara bakın önerim budur.

sırf tasarımından ötürü 1.6 atmosferigini bile düşünürüm. cvt şanzıman bile olur. aracın tasarımına aşık oldum desem yeridir.

Beyler lütfen yapmayın. Araba çekmiyor, yerinden kalkmıyor nedir allah aşkına? Benim arabamın 0-100'ü 13sn civarında, ben bu arabaya kalkmıyor demiyorum. Abartmıyorum, 7 kişi yükledim, araba yine yerinden kalktı. Bu araba, tam yükle benim arabamın boş halinden daha seridir eminim.

@onurdk son derece doğru söylüyor, 1.6 atmosferik benzinli araba alacak olan bunu kapışmak için almaz. Son hıza sallasak, otoyola çıksa 200'ü de çok rahat görebilir.
Ya araba 70e olsa evet ama 90.000₺

Şu ülkedeki bu motor bu arabayı kaldırmıyor, bu motorla bu araba gitmez gibi yorumlar komiğime gidiyor neden mi çünkü bu yorumların yapıldığı motorlar o arabayı kaldırıyor ve o araba gidiyor ;)

Yalnız ben geçen servise gittim müdür satışlar iyi maşallah dedi bu civicin garip bi kitlesi var. 50 yaşında bi abimiz almış eskisine oranla daha iyi gidiyo diyo dedim abi aynı motor daha ağır filan yok diyor bu adama bu para helal ya hak ediyo versin 90.000₺ görsün
türkiyedeki alıcı kitlesi daha motor atmosferik veya turbo motormu var onu bile bilmiyorum söyleyince aval aval bakıyorlar normal tek sordukları şey motor hacmi 1.6 mı tamam o motor yeterli çeker bu aracı baksana yenilemişler aracı motorda yeni mantığı

türkiyedeki alıcı kitlesi daha motor atmosferik veya turbo motormu var onu bile bilmiyorum söyleyince aval aval bakıyorlar normal tek sordukları şey motor hacmi 1.6 mı tamam o motor yeterli çeker bu aracı baksana yenilemişler aracı motorda yeni mantığı
Kesinlikle katılıyorum. Sadece isme bakıp araba alan çok kitle var. Corolla ve passat kesimi örnek

Yeni focusu almaya gittik bakiyoruz sectim aracı gösteriyorlar satıcı arkadaş ağızından 1 litre motoru oldugunu kaçırdi babamın tepkisi "ulan demir az gitsin diye konserve kutusundan motormu yaptınız dedi"sonra uzun uğraşlarım sonucu ikna oldu 1 litre motor aldık"eski aracımız 2litre mk1 focus".cuma günü babamın arkadaşı yeni civic almış babam geldi aç internetten forda tebrik maili atalım 1.6 motor koymuslar bizimkinden bir farkı yok bizimki eşşek ölüsü o katır ölüsü diyor.

Yeni focusu almaya gittik bakiyoruz sectim aracı gösteriyorlar satıcı arkadaş ağızından 1 litre motoru oldugunu kaçırdi babamın tepkisi "ulan demir az gitsin diye konserve kutusundan motormu yaptınız dedi"sonra uzun uğraşlarım sonucu ikna oldu 1 litre motor aldık"eski aracımız 2litre mk1 focus".cuma günü babamın arkadaşı yeni civic almış babam geldi aç internetten forda tebrik maili atalım 1.6 motor koymuslar bizimkinden bir farkı yok bizimki eşşek ölüsü o katır ölüsü diyor.
baban o deneyimden sonra senin gibi bir oğla sahip olduğu için bir kez daha şükür etmiştir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...