Rica ederim , bende araştırma yaparak aldım 2.0L bir motor![]()
Dedeme ve amcama olmak uzere 2 tane 1.9 doblo aldim memlekete. İyi hoş 10 yildir biniyorlar. 2003 ve 2008 model. İyi kahir cekiyor sivasda. 1.9 gidişi iyi idi. Kim bilir 2.0 nasil ucuyo.
Rica ederim , bende araştırma yaparak aldım 2.0L bir motor![]()
Abi sen arabayı bırak bisiklet kullan bence kafanı bu kadar yorma
Hemide bisikletler de pahalandı.. ;((Bisikkete coluk cocuk binip tatile gidemiyoruz..
Benim gibi şehir içi kullan günlük 400 kalori civarı yakıyor sakin kullansam 250 kalori falan yakar da giderken biraz yokuş orada 40-45km/h süratla gittiğim için fazla yakıyor bir tabak dolu makarna(100gr) 366cal yani işte 90 kuruş falan yakıyorBisikkete coluk cocuk binip tatile gidemiyoruz..
Dedeme ve amcama olmak uzere 2 tane 1.9 doblo aldim memlekete. İyi hoş 10 yildir biniyorlar. 2003 ve 2008 model. İyi kahir cekiyor sivasda. 1.9 gidişi iyi idi. Kim bilir 2.0 nasil ucuyo.
Ben şu Amerikalıların kullandığı yakıt sistemini anlayamadım, biliyorsan anlatır mısın yakıtı hangi ölçü biriminden alıyorlar, tüketimi nasıl esap ediyorlar?Bunlar Hypermiling yapan Hypermilerlar
Ben şu Amerikalıların kullandığı yakıt sistemini anlayamadım, biliyorsan anlatır mısın yakıtı hangi ölçü biriminden alıyorlar, tüketimi nasıl esap ediyorlar?
Abi ben 1 gallon 3.78lt yapıyor diye biliyorum. Senin gibi yakıt tüketimin de mikrolitreleri düşünen adam nasıl bilmiyor bunu![]()
İngiltere galonu yaklaşık 4.54 litre, ABD galonu yaklaşık 3.79 litre.Amiriganlar mpg sistemi kullanir.
Yani 1 galon benzin ile kac mill gidiyorsun.
1 galon = 4.5 litre benzin eder.
1mil = 1.604 km.
30 mpg yakan araba. 4.5 litre benzinle 48 km yol gidiyor demektir. Yani bizim hesaba gore 4.5/48x100= 9,3 litre yakiyormuş
Garaj kısmında biraz detaylandırsanız çok güzel olur aslında. Hastasıyız böyle arabalarınbende sırf yakıt tasarrufu için gittim Daewoo matiz aldım anlık yakıt göstergesi yok ama gercekten az yakıyor 800ccBi tarafta 2500 motor sorento diğer tarafta matiz
bende sırf yakıt tasarrufu için gittim Daewoo matiz aldım anlık yakıt göstergesi yok ama gercekten az yakıyor 800ccBi tarafta 2500 motor sorento diğer tarafta matiz
MPI nedir tam olarak? 90lı yılların sonlarına doğru çıkan tipo-tempralardan vag grubuna kadar birsürü markada mpi motor var. Nedir ne değildir bu sistem, hepsi aynı teknoloji midir yoksa tesadüf müdür isimlendirmelerMPİ Bin Motor Arabalar gerçekten azmı yakıyor. Gelin bakalım