Hiç baş ağrıtmayan bir otomatik var mı
ZF zaten tork konventörlü bir şanzıman, ayrı bir şanzıman tipi değil ki.tk ve zf.
Bu konuda benimde şikayetim var tamam ben yapıyorumda eşime bunları yap diyince ben onlarla uğraşamam diyor.babamla konuştuk emekli 60 yaşında adam o da ben uğraşamam dedi.Şimdi konuşmayayım diyorum da, maalesef tutamayacağım kendimi. Yahu bir kullanıcı neden bunlarla uğraşsın ki? O kadar uğraşan adam Manueli alıp geçer yani. Diğer markaların otomatik viteslerinde sorunsuzluk varken, DSG nereden hakediyor bu ilgiyi?
Bunların dışında, artık DSG teknolojisi de çok gelişti. Tabii ki hiç bir zaman bir tork konvertörlü şanzımanlar kadar sağlam olmayacak fakat insan gibi kullanarak sorun çıkarmayacak seviyeye geldi diye düşünüyorum. Tek-tük vakalar dışında uzun zamandır DSG sorunu duymadım yeni otomobillerden.
Ben uğraşmam demiyorum, neden uğraşayım ki diyorum. Diğer markalarda böyle bir şeye gerek yok iken neden bunu yapmak zorundayım diyorum. Ben daha hiç mekatronik arızası veren veya vites kaçıran Clio duymadım. Onda da çift kavrama var ama böyle bir sıkıntı yok.Bu konuda benimde şikayetim var tamam ben yapıyorumda eşime bunları yap diyince ben onlarla uğraşamam diyor.babamla konuştuk emekli 60 yaşında adam o da ben uğraşamam dedi.
aklima gelenleri soylemistim direkZF zaten tork konventörlü bir şanzıman, ayrı bir şanzıman tipi değil ki.
Yok hocam orda ben size hak verdimBen uğraşmam demiyorum, neden uğraşayım ki diyorum. Diğer markalarda böyle bir şeye gerek yok iken neden bunu yapmak zorundayım diyorum. Ben daha hiç mekatronik arızası veren veya vites kaçıran Clio duymadım. Onda da çift kavrama var ama böyle bir sıkıntı yok.
DSG'nin problemleri muhtemelen halloldu fakat ben insanların 1'e atmayı savunmasını anlayamıyorum. Bizim gibi insanlar otomobilini korumak için tabii ki yapar da, otomobilleri sadece bizim için değil bizim gibi olmayan insanlar için de üretiyorlar. Neden özel bir durumu olsun ki yani DSG'nin?
Bi yerde okumuştum istanbulda köprü trafiğine giren bir kişi 350 kez dur kalk yapıyormuş.bu 700 kere vites değiştirme demek.Dönüş yolundada aynı yolu geldiğini düşünelim.8 km hızda 2. Vitese atıyor.günde 1500 belki 2000e yakın vites değişiyor.haftanın 6 günü aylık yıllık derken dsg şanzumanı sorun yaşamasın da biz mi yaşıyalımBen özellikle 1. ve 2.vites arası geçişlerde dsg'nin hızı neden bu kadar düşük tutarak vitese geçtiğini anlayamıyorum. Belli ki vw mühendisleri şanzımanın yazılımını buna göre ayarlamışlar. Halbuki 1.vitesteyken aracı hemen 2.vitese geçirme mantığında çalışmasa trafikte manuel moda alıp 1 ve 2'yi sürücünün atması durumu ortadan kalkabilirdi. Malum 2.vitese erken atınca yarım kavrama yapıyor araç sürekli. Bu tarz bir şanzıman davranışının tüketime bariz bir yararı olacağını da pek düşünmüyorum açıkçası.
benzer sekilde 100 bin km kullandim tk yi. banamisin demedi hic .Bi yerde okumuştum istanbulda köprü trafiğine giren bir kişi 350 kez dur kalk yapıyormuş.bu 700 kere vites değiştirme demek.Dönüş yolundada aynı yolu geldiğini düşünelim.8 km hızda 2. Vitese atıyor.günde 1500 belki 2000e yakın vites değişiyor.haftanın 6 günü aylık yıllık derken dsg şanzumanı sorun yaşamasın da biz mi yaşıyalım![]()
Kesinlikle katılıyorum. Bunun yanında özellikle dizellerde düşük devir kullanımı sebebiyle kurum olmuşmasını da artırır. Her taraftan ofsayt bir yazılım yani o. Hala mantığını çözemedim o yazılımın, 1600 devirde falan vites atıyor çünkü...Ben özellikle 1. ve 2.vites arası geçişlerde dsg'nin hızı neden bu kadar düşük tutarak vitese geçtiğini anlayamıyorum. Belli ki vw mühendisleri şanzımanın yazılımını buna göre ayarlamışlar. Halbuki 1.vitesteyken aracı hemen 2.vitese geçirme mantığında çalışmasa trafikte manuel moda alıp 1 ve 2'yi sürücünün atması durumu ortadan kalkabilirdi. Malum 2.vitese erken atınca yarım kavrama yapıyor araç sürekli. Bu tarz bir şanzıman davranışının tüketime bariz bir yararı olacağını da pek düşünmüyorum açıkçası.
Kesinlikle.. Bu vites geçişlerinin hepsinin yarım kavrama yapılarak gerçekleştiğini düşünürsek iyi bile dayanıyor yani. Özellikle Tdi + dsg kombinasyonunda bu hepten ayyuka çıkıyor. Dizel nasıl olsa tork alt devirlerden beri geliyor diye çabucak 2.vitese geçiyor araç. Açıkçası böyle bir şanzıman yazılımına neden ihtiyaç duyulduğunu pek anlayamıyorum. Teknik ayrıntısını veya sebebini bilen açıklayabilirse biz de yeni bir şey öğrenmiş oluruzBi yerde okumuştum istanbulda köprü trafiğine giren bir kişi 350 kez dur kalk yapıyormuş.bu 700 kere vites değiştirme demek.Dönüş yolundada aynı yolu geldiğini düşünelim.8 km hızda 2. Vitese atıyor.günde 1500 belki 2000e yakın vites değişiyor.haftanın 6 günü aylık yıllık derken dsg şanzumanı sorun yaşamasın da biz mi yaşıyalım![]()
İlginç bir yöntem.. Diğer çift kavrama şanzımanlarda da başka türlü sıkıntılar oluşabiliyor. Mesela powershift vitesi hemen 2.ye atma derdinde değil. Ama ne hikmetse onda da zamanla titreme problemi çıkabiliyor. Şehir içi kullanımlarda tk ve cvt şanzıman biraz daha işlevsel gibi gözüküyor. Yüksek torkun ve yıpratıcı şehir içi kullanımının getirdiği sıkıntılara dayanabilecek tk şanzımanlar varken neden dizele hiç ihtiyacı yokken hızlı vites geçişlerine sahip bir şanzıman türü koyarlar hiç anlamam.Kesinlikle katılıyorum. Bunun yanında özellikle dizellerde düşük devir kullanımı sebebiyle kurum olmuşmasını da artırır. Her taraftan ofsayt bir yazılım yani o. Hala mantığını çözemedim o yazılımın, 1600 devirde falan vites atıyor çünkü...
Bence yakıt tüketimini çok önemsiyorlar. Bunun dışında kendi ürettikleri şanzımanı kullanmak istiyorlar tabii ki. Amarok'ta ZF kullanılıyor mesela. Tabi onun platformu farklı. Hatta çok iyi çalışıyordu ZF8HP 3.0 V6 ile. Keşke DSG'den vazgeçseler demiştim...İlginç bir yöntem.. Diğer çift kavrama şanzımanlarda da başka türlü sıkıntılar oluşabiliyor. Mesela powershift vitesi hemen 2.ye atma derinde değil. Ama ne hikmetse onda da zamanla titreme problemi çıkabiliyor. Şehir içi kullanımlarda tk ve cvt şanzıman biraz daha işlevsel gibi gözüküyor. Yüksek torkun ve yıpratıcı şehir içi kullanımının getirdiği sıkıntılara dayanabilecek tk şanzımanlar varken neden dizele hiç ihtiyacı yokken hızlı vites geçişlerine sahip bir şanzıman türü koyarlar hiç anlamam.
Aslında Dsg özelinden ziyade tüm çift kavramalar için bunu dedim. Şimdi markalara bakıyorsun hemen hepsi 8-10 ileri tk şanzımana geçiş derdinde. Vw bile Dsg üretilmeden önce Zf için firmayla görüştü de o dönem sadece arkadan tahrikli modellere uygulanabiliyor diye vazgeçti. Çift kavramanın üretim maliyeti de az değil. Nitekim geliştirilmesi mevzusu da sıkıntılı. 8 ve 10 ileri, hatta 11 ileri şanzımanlar için tk'lar daha uygun üretim anlayışına sahip ki vites sayısı çoğaldıkça tk'ya geçiş başladı. Ee vites sayısı da gün geçtikçe artacak. Malum turbo motorlardan daha iyi verim alınabilmesinin en önemli aşamalarından çok sayılı vitese sahip şanzımanlar.Bence yakıt tüketimini çok önemsiyorlar. Bunun dışında kendi ürettikleri şanzımanı kullanmak istiyorlar tabii ki. Amarok'ta ZF kullanılıyor mesela. Tabi onun platformu farklı. Hatta çok iyi çalışıyordu ZF8HP 3.0 V6 ile. Keşke DSG'den vazgeçseler demiştim...
DSG'nin geçiş hızı bütün insanlara bir ''vay be'' efekti veriyor. Ee baktığımız zaman Avrupa'da DSG sorunu konuşulan bir konu bile değil.
Neden TK kullansınlar![]()