Size de iyi günler hocam

Bizim gibi ülkelere göre şanzıman belirleyemeyeceklerini zaten biliyorum ki mantıklı da olmaz. Ama neticede çift kavrama kullanmayan diğer markalar da yurt dışında satış yapıyor. Üstelik yüksek hacimli satışlar da yapıyorlar. Yani yüksek hacimde çift kavrama evet bir avantaj ama tk şanzımanlar da tam aksi yönde bir dezavantaj değil diye düşünüyorum. Sektörün önde gelen premium üreticilerine bakıyoruz vag grubunun Audi'si haricinde daha çok günlük kullanımda ki araçlarında Bmw, Mercedes, Volvo, Alfa Romeo, Jaguar, Land Rover v.b markalar tk'ya geçiş sürecinde.
Bununla beraber sektörün talep olarak kaymış olduğu suv piyasasında hafif arazi kullanımı bile olsa çift kavramaların bu araçlarda ki dezavantajları da ortada. Vw'e bakıyorsun 10 ileri Dsg projesini iptal etti. Aisin ve Zf ile bazı modeller üzerinden anlaşma yoluna gidiyor. ' Hızlı vites geçişleri ' mottosu müşteriler için büyük bir reklamdı. Oldukça da tuttu. Fakat artık vag grubunun, en azından günlük kullanım araçlarında, yeni ve çok vitesli tk şanzımana geçiş yolu aradığını düşünüyorum. Belki çok yüksek hp'li supersport araçlarında sınırlı sayıda çift kavramaya devam edebilirler. Ama haricindekilerde tk'ya geçiş yapmak istediklerini düşünüyorum.