Ehliyet randevusu :(

yunuscelik29

Yunus Çelik
Profesör
1,376
26
Marka
Volkswagen
Selamun aleyküm
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır..
Nisan aylarında başvurduğum 18 yaşımda başvurduğum ama 19uma girdiğim ve yaklaşık 6 aydır alamadığım ehliyettt......
Direksiyon sınavını falan geçtim neyse randevu aliyim dedim,bu arada bulunduğum yer istanbul ümraniye,bi baktım 2 ay sonrasına veriyor en erken,bende aliyim dedim sonra bakarım boşluk olursa alırım erkene diye,ama olmayacak gibi.

Sorum şu,ben sabah erken saatlerde gitsem randevusuz ehliyet alabilir miyim ? Bazı yerlerde okuduğuma göre alabilirmişim,kimlik kartımı alırken çoğu kişi randevulu giderken ben sabah erkenden gidip randevusuz almıştım,yine aynı şey olur mu sizce ? Bilen biri aydınlatırsa çok iyi olur çünkü beklemekten gına geldi artık...

Sistem değişmediyse sürekli kontrol etmeni öneririm. Ben 3-4 saat kovaladım birisi iptal ettiği zaman sistemde o saat boş gözüküyor ve o randevuyu alabiliyorsunuz ben öyle yapmıştım. Çevre ilçelere de bakmanı öneririm illa ikamet ettiğin ilçeden alacaksın diye bir kural yoktu ben Avcılar'da otururken Zeytinburnu'ndan almıştım. Tabii o zamanlar emniyet veriyordu.
Gidip şansını deneyebilirsin sabah kaybedeceğin bir şey yok ama randevu alıp gitmezsen 1 ay sonraya randevu veriyormuş sistem.
Randevu almazsanız sistem açılmaz vs. boş yapanlara takılmayın tanıdığınız varsa her türlü ayarlıyorlar. :/

Son düzenleme:
sabah ilk 10 kişiyi alıyorlar ama 7 gibi gidip sıraya girmen lazım

Sistem değişmediyse sürekli kontrol etmeni öneririm. Ben 3-4 saat kovaladım birisi iptal ettiği zaman sistemde o saat boş gözüküyor ve o randevuyu alabiliyorsunuz ben öyle yapmıştım. Çevre ilçelere de bakmanı öneririm illa ikamet ettiğin ilçeden alacaksın diye bir kural yoktu ben Avcılar'da otururken Zeytinburnu'ndan almıştım. Tabii o zamanlar emniyet veriyordu.
Gidip şansını deneyebilirsin sabah kaybedeceğin bir şey yok ama randevu alıp gitmezsen 1 ay sonraya randevu veriyormuş sistem.
Randevu almazsanız sistem açılmaz vs. boş yapanlara takılmayın tanıdığınız varsa her türlü ayarlıyorlar. :/
Şimdi baktım şilede 2 kasıma veriyodu ama ne sağlık raporu ne sertifika olduğu için alamadım zaten 20dk sonra gitti :(

Şimdi baktım şilede 2 kasıma veriyodu ama ne sağlık raporu ne sertifika olduğu için alamadım zaten 20dk sonra gitti :(
Randevu alma faslı sertifakaları aldıktan sonra başlar aslında :D Sağlık raporu kısmını anlayamadım, ehliyette bir daha mı istiyorlar ?
Bence üzülme sürekli birileri iptal ediyor ben sertifakayı aldığımın ertesi günü gidip aldım ehliyeti :)

Ben Trabzon'da yaşıyorum. İnternetten randevu almaya kalktığımda 2 hafta sonraya veriyordu. Randevusuz aldıklarını bilmeden, tamamen tesadüfen (çok sabırsızlanmıştım 2 hafta bekleyemezdim:))sabah erkenden gittim. Sonra baktım randevusuz işlem var. Hemen sıramı aldım 15 20dk da halletim:)

Selamun aleyküm
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır..
Nisan aylarında başvurduğum 18 yaşımda başvurduğum ama 19uma girdiğim ve yaklaşık 6 aydır alamadığım ehliyettt......
Direksiyon sınavını falan geçtim neyse randevu aliyim dedim,bu arada bulunduğum yer istanbul ümraniye,bi baktım 2 ay sonrasına veriyor en erken,bende aliyim dedim sonra bakarım boşluk olursa alırım erkene diye,ama olmayacak gibi.

Sorum şu,ben sabah erken saatlerde gitsem randevusuz ehliyet alabilir miyim ? Bazı yerlerde okuduğuma göre alabilirmişim,kimlik kartımı alırken çoğu kişi randevulu giderken ben sabah erkenden gidip randevusuz almıştım,yine aynı şey olur mu sizce ? Bilen biri aydınlatırsa çok iyi olur çünkü beklemekten gına geldi artık...

Ben çekmeköydeyim 3 gün sonraya bulmuştum beykozdan mesela öyle çevre ilçelere de bak.
İyi takip edersen illa çıkacaktır

Sıkıntı yok arkadaşlar hallettim,daha erkenede vardı ama şuan 3 günüm dolu,sınav vs. var belgeleri anca ayarlarım zaten,10 kasımın boş olduğun gördüğüm anda mutluluğumu görmeniz lazım :)) araba alsam anca bu kadar sevinirim,ehliyetsiz araba sürmek cidden çok kötü,Allah korusun kaza vs. olduğu zaman direk başınıza patlıyor.

Ekli dosyalar

• CA96D0EE-75A5-4B37-9990-5EF2B15C4C21.jpeg
    CA96D0EE-75A5-4B37-9990-5EF2B15C4C21.jpeg
    142.2 KB · Görüntüleme: 102
Birde son sorum;
Bu randevu saatine gittik,işlemler halledildi vs. Ehliyet kargo ile geliyor sonradan tamam da bu kağıt veriliyormuş galiba direk ordan veriyorlar mı geçici ehliyeti yani ?

Bana da kimlik için 2 ay sonraya randevu vermişlerdi, az önce tekrar baktım yarına var :) tanıdık ayarlamadan önce böyle de yapabilirsin :D

Randevu alma faslı sertifakaları aldıktan sonra başlar aslında :D Sağlık raporu kısmını anlayamadım, ehliyette bir daha mı istiyorlar ?
Bence üzülme sürekli birileri iptal ediyor ben sertifakayı aldığımın ertesi günü gidip aldım ehliyeti :)
Bu imzalama işi felan varmış,sınavı geçtikten ortalama 1 hafta sonra çıkıyomuş,pazartesi gidip alıcam işte.

Birde son sorum;
Bu randevu saatine gittik,işlemler halledildi vs. Ehliyet kargo ile geliyor sonradan tamam da bu kağıt veriliyormuş galiba direk ordan veriyorlar mı geçici ehliyeti yani ?
Önce ehliyet için işlemleri yapıyor bir memur sonra da sana a4 veriyor işte geçici sürücü belgesi cart curt yazıyor hemen çıkışta araba sürebilirsin yani :))
Kazasız belasız sürüşler..
Bu arada Aleyküm Selam..

Kan grubunuzu gösteren belge gerekli mi
Gerekli.
Birde son sorum;
Kanki bana ehliyeti veren memur yarım saat bekleyeceksen geçici belgeni müdür imzalıyor o gelecek. Beklemeyeceksen 2 haftaya evine kargo gelir dedi. Ona göre işlerini ayarlarsın