Silecek neye göre,nereden alınır ?

Arabanın üstünde aldığımdan beri valeo var, genel olarak memnunum ama az yağmur da nadiren ses yapıyor. Hem de yeni alsam bir dünya para ve bundan daha iyi olacağı garantisi yokk.
Birde megane' a bimden silecek almıştım 7.5 liradan 15 liraya djjdjsjfj bir hafta geçmedi eskileri takmıştım..

Edit : İmla

Son düzenleme:
Sileceği temizlemek neden kötü olsun yahu, üzerine yapışan sert partiküller camla temas ettiğinde iyice yıpratır sileceği.
Öncelikle silecek lastiklerinizin deterjanlı suyla temas etmesini önleyin. Yalnıza suyla yıkayın.

Silecek lastiklerinizin kuru iken bir bezle, ıslak mendille veya alkol ve benzeri ürünlerle asla silmeyin.

Silecek lastiklerinin fabrika çıkışında üzerinde yer alan kaydırıcı ve koruyucu katmanlar aynı zamanda camınızın çizilmesini engeller. Özellikle grafit esaslı koruyucu katmanın bez, deterjanlı solüsyonlarla temizlenmesi, hatta elle silinmesi bile bu yüzeye zarar verebilir. Çok hassas olan grafiti yüzeyi ılık su ile ve silmeden temizlemek gerekiyor.
http://www.carcaresistemleri.com/sileceklere-bakim-zamani/

Öncelikle silecek lastiklerinizin deterjanlı suyla temas etmesini önleyin. Yalnıza suyla yıkayın.

Silecek lastiklerinizin kuru iken bir bezle, ıslak mendille veya alkol ve benzeri ürünlerle asla silmeyin.

Silecek lastiklerinin fabrika çıkışında üzerinde yer alan kaydırıcı ve koruyucu katmanlar aynı zamanda camınızın çizilmesini engeller. Özellikle grafit esaslı koruyucu katmanın bez, deterjanlı solüsyonlarla temizlenmesi, hatta elle silinmesi bile bu yüzeye zarar verebilir. Çok hassas olan grafiti yüzeyi ılık su ile ve silmeden temizlemek gerekiyor.
http://www.carcaresistemleri.com/sileceklere-bakim-zamani/
Hmmm, aydınlandım :) demek bez o yüzden kapkara oluyomuş silince.

Hmmm, aydınlandım :) demek bez o yüzden kapkara oluyomuş silince.
Evet, ve ne hikmetse beze bulaşan simsiyah leke gidene kadar kanırta kanırta siliyoruz silecekleri. Çoğu zaman da o siyah leke hala gelmeye devam ediyor. Aslında beze bulaşan o siyah lekelerin bir kısmı kir, bir kısmı sileceğin üzerinde ki kimyasal malzeme. Ben Bosch'ları 1 sene boyunca böyle sildim. Cahillik işte :D Sonra zaten anlamadığım şekilde cart curt ses çıkarmaya, silmemeye başladı. Araştırdıktan sonra gördüm ki silecekleri sadece suyla temizlemek gerekiyormuş. Bosch'lar muhtemelen benim cahilliğim yüzünden bozuldu zaten.

Evet, ve ne hikmetse beze bulaşan simsiyah leke gidene kadar kanırta kanırta siliyoruz silecekleri. Çoğu zaman da o siyah leke hala gelmeye devam ediyor. Aslında beze bulaşan o siyah lekelerin bir kısmı kir, bir kısmı sileceğin üzerinde ki kimyasal malzeme. Ben Bosch'ları 1 sene boyunca böyle sildim. Cahillik işte :D Sonra zaten anlamadığım şekilde cart curt ses çıkarmaya, silmemeye başladı. Araştırdıktan sonra gördüm ki silecekleri sadece suyla temizlemek gerekiyormuş. Bosch'lar muhtemelen benim cahilliğim yüzünden bozuldu zaten.
Kendim yıkadığım zamanlarda tek tur wash mittle geçerdim, ulan amma pismiş diyip zorlamazdım :) deterjan illa değiyo da artık ellemem ama, teşekkğr ettim bilgi için abi :)

Kendim yıkadığım zamanlarda tek tur wash mittle geçerdim, ulan amma pismiş diyip zorlamazdım :) deterjan illa değiyo da artık ellemem ama, teşekkğr ettim bilgi için abi :)
Elbet değiyor kimyasallar.. Malum araba sadece suyla yıkanmıyor çoğu zaman. Ama o kadarına da dayansın bir zahmet silecekler :D Önemli olan sık sık kimyasal madde sürmemek ve en önemlisi elle, bezle temizlememek. Gerisi mühim değil zaten. Bunlara bu sefer dikkat etmek suretiyle bir takım daha Bosch silecek alıp son kez şans vereceğim. Bakalım istediğim performansı yakalayabilecek miyim göreceğiz. Ne demek özgürüm :)

Elbet değiyor kimyasallar.. Malum araba sadece suyla yıkanmıyor çoğu zaman. Ama o kadarına da dayansın bir zahmet silecekler :D Önemli olan sık sık kimyasal madde sürmemek ve en önemlisi elle, bezle temizlememek. Gerisi mühim değil zaten. Bunlara bu sefer dikkat etmek suretiyle bir takım daha Bosch silecek alıp son kez şans vereceğim. Bakalım istediğim performansı yakalayabilecek miyim göreceğiz. Ne demek özgürüm :)
Yaaa, salla boş moş, al en ucuz sileceği, her yıl yenile. Bosch 140₺, orj 300₺, ben aldım yerli malını 50₺ ye, mis gibi siliyor, ömrü 1 yıl dayansın yeter.

Yaaa, salla boş moş, al en ucuz sileceği, her yıl yenile. Bosch 140₺, orj 300₺, ben aldım yerli malını 50₺ ye, mis gibi siliyor, ömrü 1 yıl dayansın yeter.
Daha önce ucuz alıyım diye denedim ama taktığım an eskisinden çok ses yapmıştı. Bu sefer 1-2 tane daha belki takar denerim ucuzlarından. Ses yaparsa söktürür direkt Bosch alırım. Ama yapmazsa dediğin gibi ben de ucuzlardan kullanma taraftarıyım. Servis 240 lira istedi orjinaline. 120 lira da Bosch için yedek parçacı istedi sanayide. Bakalım, gidip deneyeceğim orada karar veririm artık.

3.5 senedir fabrikasyon silecekler var aracın üzerinde. Ne ses yapıyor ne kötü siliyor. Rahat bu seneyi de çıkartır. Bi daha alırsak gene oem alırız gibime geliyor.

İnwells takımı aldım fakat hala boschları üzerinde tutuyordum , atıştıran yağmurda görüş açısını neredeyse yok eden sileceklerim sağanak yağışta nokta kadar yer bırakmadan silmeye başladılar ve çıkarmaktan vazgeçtim , kar yağışı başladığında ise aynı şekilde silmeye devam ettiler ve yarıda bırakmadılar işlerini , buz tuttuklarında dahi sildiler :D ben biraz daha bunlarla devam edeyim yeniler arabada olumsuzluk durumunda takarım :)

Son düzenleme:
Zonguldak sanayide o kadar dükkan gezdim de focus 3 için uygun ebatta silecek bulamadım. Bosch ve Rbw dışında marka yok. Bosch'un da ölçüleri uymayanları kalmış. Valeo falan hiç bir yerde yok. Mecbur silecek sepetinden sipariş vereceğim artık.

@bt maxtel marka silecek kullanmissin galiba hocam. Bundan memnun muydun ? Silerken iz birakma yahut ses yapma sorunu var miydi ? Fiyatlari bayagi uygun. Baskalarindan da olumlu yorumlar duydum.

sileceksepetinden 29 liraya aldım bi takım. Valla sessiz çalışması içim yağlarını eritiyor :)
ne kadar giderse gitsin ömrü yaza kadar sürer, yazın zaten çok kullanılmıyor. Kışın yenisini alırım :)

valla inwells'leri ben de 50 liraya aldım.Üzerinden 1 ay geçti,silecek performansı hala ilk günkü gibi.Asla ses yapmıyor,atlama yapmıyor.Gayet memnunum şuan açıkçası sileceklerden,iyi ki orjinal sileceklerini çıkartıp muz silecek almışım diyorum,hem eğrelti de durmuyor arabaya da uydu kozmetik olarak.

Benim bosch ecolar 2.5 senedir üzerinde bu kış ses yapmaya başladı kafa ağrıtıyo biraz. Genel olarak 1 yılda ses yapmaya ve silmemeye başladığını söylüyolar. Benim sileceklerin bu kadar dayanmasının sebebi ön ve arka camlara yaz ve kış mevsimine girmeden önce yılda 2 kez cila atıyor olmam(kaporta dahil).
RBW baya kaliteli f/p üründür, inwells de alınır ben boschları metrodan 35 liraya almıştım çiftini fakat şuan baya pahalı, almam yani. RBW almayı düşünüyorum.

Bu arada camlarınızı yılda iki kez cilalamanızı ve araba yıkadıktan sonra silikonlu cam sille silmenizi öneririm. Camlar baya kayganlaşıyor.
Cila normal oto cilası 30 lira civarı 2 yıldır kullanıyorum daha kutunun yarısı bile bitmedi, silikonlu camsil de 3-5 tl bişi.
Edit: bu arada silecekler hala tam performans fakat ses yapıyor, silmede sorun yok.

Son düzenleme: