ALINTI-JATO'nun verilerine göre 2011 de pazarın %54 ünü oluşturan dizel araba satışları, 2019 da %33 e geriledi

0 km alirken dizelin en ufak avantaji kalmadi bana gore. Benzinli almak bu kosulda daha mantikli.Bizim ülkede benzinli araba alanın maddi durumundan önce psikolojisi bozulur.
Fiyatından dolayı demek istemedim hocam, aldıktan sonra karşılaştığı ilk 5 kişiden 3'ü çok büyük ihtimalle niye dizel almadın diye soracak. O yüzden dedim.0 km alirken dizelin en ufak avantaji kalmadi bana gore. Benzinli almak bu kosulda daha mantikli.
Fiyatından dolayı demek istemedim hocam, aldıktan sonra karşılaştığı ilk 5 kişiden 3'ü çok büyük ihtimalle niye dizel almadın diye soracak. O yüzden dedim.
Bakim daha ucuz. Vergi daha ucuz. Yakitda dizel 5 yaksa benzinli yakcak 7 hic gerek yok.Dizel satışlarının düşmesi böyle devam edecektir. Yeni nesil benzinli ve hibrit motorlar epey ilgimi çekiyor.
Sıfır araç alırken dizel motorun avantajı kalmadı. Aynı paketteki araçlar için konuşacak olursam 0 km dizel arabalar benzinli arabalara göre 30-50 bin TL civarı fark oynatabiliyorsa boş paket dizel almaktansa olabildiğince üst paket benzinli araba almayı tercih ederim.
Örneğin aynı donanım paketindeki motoru farklı iki araç:
Ekli dosyayı görüntüle 18595 Ekli dosyayı görüntüle 18596
Dizel motorun sesi gar gar gar hocam ne cekiciligi varKendimi bildim bileli hep şahsi araçlarımız atmosferik benzinli olmuştur,yakın akrabalarda da durum böyle.Ben de çevreye zararı daha fazla olmasa dizel taraftarıyım.Her türlü benzinliye tercih ederim dizel motoru,karakterinden,ekonomisinden ve sesinden dolayı.Ülkede herkeste dizel araç var,bir bizde vasat vasat motorlu arabalar oldu hep ona yanarım.(şirket arabalarımız hariç.)
Niye ben de çok severim dizel sesini 1. Vites hariçDizel motorun sesi gar gar gar hocam ne cekiciligi var![]()
Kesinlikle haklısınız. Babama sorduğumda hep dizel diyor. Benzinli olmaz mı diyorum, güzel birkaç benzinli model gösteriyorum ama nafile. Bunun bir tek yolu var. Babama otomatik vites araba aldırmak. Belki otomatik vites olursa ve arabayı beğenebilirse benzinli araba aldırabilirim....
Bir diğer neden de, sorgulamadan, hesap kitap yapmadan, alışkanlığa dayalı tercih. Dizele alışmış olan adam dizelle devam etmek istiyor.
1.7dti Opel Corsa kara tren spec.Niye ben de çok severim dizel sesini 1. Vites hariçarkadaşımda 2.0dti vectra vardı favorim de odur hatta
sanki benzinliye biniyoruz da ne ses geliyo 1.6 bile alamaz olduk yakında 4 silindire şaşırırız
Severdik de modası geçti kara dumanın1.7dti Opel Corsa kara tren spec.![]()