4 Dolar + KDV Kim geçmek ister

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sonumuz iyi gözükmüyor, gidişat iyi değil bakalım ne olacak. İnşaallah hayırlısı olur demekten başka bir şey gelmiyor elden.
Çok değil 2014'ün son çeyreğinde Katar'dan iş teklifi almıştım. Sıcak memleket araplarla anlaşamam eş dost burada falan diye reddetmiştim. KAFAMA S*ÇAYIM. Orada çalışmayı kabul eden arkadaşım hayatını yaşıyor desem yeridir. Bundan sonra ilk fırsatta topuk abi bu konuda kesin kararım...

Çok değil 2014'ün son çeyreğinde Katar'dan iş teklifi almıştım. Sıcak memleket araplarla anlaşamam eş dost burada falan diye reddetmiştim. KAFAMA S*ÇAYIM. Orada çalışmayı kabul eden arkadaşım hayatını yaşıyor desem yeridir. Bundan sonra ilk fırsatta topuk abi bu konuda kesin kararım...
Fırsatın varsa kaç git bencede. Ev kiraları biraz pahalı orada ama her türlü rahat edersin, parada koyarsın kenara. İnşaallah tekrar bir fırsat çıkar önüne hocam.

Valla ben bu toprakların insanıyım, elime avustralya fırsatı geçti teknik eleman ihtiyacı malum avustralyanın ama anam babam sülalem burda kimseyi geride bırakamadım, ben gitmem :)

Valla ben bu toprakların insanıyım, elime avustralya fırsatı geçti teknik eleman ihtiyacı malum avustralyanın ama anam babam sülalem burda kimseyi geride bırakamadım, ben gitmem :)
İşte benim gitmeme sebebimden birisi de bu. Eş dost ana baba herkes burada. Üstüne üstlük gideceğim yer Katar. Bildiğin çöl sıcağı. Üstüne birde araplar falan offff katliam sebebi ama imkanları çok iyi oranında

Bende Almanyaya gidesim var şöyle, Otobanlarda gazlayasım, Hayat orda var. Akrabalar geliyor gidiyor anlatıyor. İçim gidiyor. Yazık bize bu memelkete. Eğer toprak ile zengin olunuyor ise, monaco gibi, İsveç gibi memlekettler nasıl hayat standartları yüksek.

Bende Almanyaya gidesim var şöyle, Otobanlarda gazlayasım, Hayat orda var. Akrabalar geliyor gidiyor anlatıyor. İçim gidiyor. Yazık bize bu memelkete. Eğer toprak ile zengin olunuyor ise, monaco gibi, İsveç gibi memlekettler nasıl hayat standartları yüksek.
Toprak değil de eğitim seviyesi ve üretim gücüyle zengin olunuyor hocam. Bizde eğitim sistemi en baştan en sona hatalı, her şehirde en az bir üniversite var herkes üniversite okuyor ama üretim gücüne destek yok çünkü üst kademe mühendis öğretmen teknisyen vs sürekli olarak yetişirken çırak kalfa usta yetişmiyor haliyle üretim gücü düşüyor. Maliyetlere vergi sistemlerine falan hiç girmiyorum zaten.... Küçük esnaf için büyümenin yolu üretimi artırmaktan geçiyor ama çalışarak üretimi artıramıyorlar kredi vs borçlanma yoluyla büyümeye gidiyorlar, bunu başarabilen ise oldukça az. Haliyle büyük şirketler büyüyor küçükler ise kendi yağında kavrulup batmaya çıkmaya devam ediyor. Kültürel düzey falan zaten yerlerde :)

Bu ülkede bu vergi sistemiyle hicbir köprü ve otoyoldan ücret almamaları gerek.Ama gel gorki övündükleri konularda bile rezil haldeler.Neyseki İstanbul da yaşamıyorum.Otv kazığı yememek için yeni araçta almiyorum.Tepkisiz kalanlar düşünsün.

magduru oynamak derken ?

Yani bu tip yeni yollar, hizmetler veya icraatlar hayata geçirildiğinde halk olarak bizler tüm yük ve riskleri altına giriyoruz.
Çok yakın zamanda Orhangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ve otoban geçişlerinde yaşadığımız mağduriyet gibi. Yapılıyor ama gönül rahatlığıyla kullanılamıyor bu güzergahlar, nedeni ise fahiş ötesi kullanım ücretleri. Mağduriyetimiz budur :) ...

O değil bazen 30km mesafeyi insan gibi 1 saatte gitmek için sabahları 70km lik 3ncü köprü yolunu kullanıp, hem yolu 2 kat uzatıp hemde 22.5TL geçiş ücreti ödüyorum...

Yani bu tip yeni yollar, hizmetler veya icraatlar hayata geçirildiğinde halk olarak bizler tüm yük ve riskleri altına giriyoruz.
Çok yakın zamanda Orhangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ve otoban geçişlerinde yaşadığımız mağduriyet gibi. Yapılıyor ama gönül rahatlığıyla kullanılamıyor bu güzergahlar, nedeni ise fahiş ötesi kullanım ücretleri. Mağduriyetimiz budur :) ...

O değil bazen 30km mesafeyi insan gibi 1 saatte gitmek için sabahları 70km lik 3ncü köprü yolunu kullanıp, hem yolu 2 kat uzatıp hemde 22.5TL geçiş ücreti ödüyorum...

İşte Ekonomimiz böyle yürekli vatanseverlerimiz sayesinde düzelecek :D :D

Bu ülkede bu vergi sistemiyle hicbir köprü ve otoyoldan ücret almamaları gerek.Ama gel gorki övündükleri konularda bile rezil haldeler.Neyseki İstanbul da yaşamıyorum.Otv kazığı yememek için yeni araçta almiyorum.Tepkisiz kalanlar düşünsün.
hocam gelın nolur anadolu yakasında 30 km yolu 2 saatte gıtmenın tadına varın. olmadı 3-4 mılyar arası kira vermenin dayanılmaz hazzını yok ben kutu gıbı 1 artı 1 olsun ama merkezı olsun dıyorsanız 2.5 mılyar kıra verınce o hıssedılen semsıyenın keyfını anlatamam. 7/24 trafıgın park sorununun toplu tasıma sorununun her an her yerde kapkaca ugrayabılecek olmanız tabı kadınsanız basınıza neler gelecebılecegının sınırı yok. gelın nolur ıstanbula tası topragı altın dıyolar ...

hocam gelın nolur anadolu yakasında 30 km yolu 2 saatte gıtmenın tadına varın. olmadı 3-4 mılyar arası kira vermenin dayanılmaz hazzını yok ben kutu gıbı 1 artı 1 olsun ama merkezı olsun dıyorsanız 2.5 mılyar kıra verınce o hıssedılen semsıyenın keyfını anlatamam. 7/24 trafıgın park sorununun toplu tasıma sorununun her an her yerde kapkaca ugrayabılecek olmanız tabı kadınsanız basınıza neler gelecebılecegının sınırı yok. gelın nolur ıstanbula tası topragı altın dıyolar ...

Tecavüzden keyif almanın tanımı olsa gerek :))

bunu ben şov olarak görürüm.. ülkelerin kendi uçakları da olmalı kaliteli makam araçları da. tabi bu alt kademe için değil. misal olarak bi belediye başkanına passatı çok görürüm ama cumhurbaşkının maybach'ine bir şey demem.
katılıyorum üst kademe yönetim için abartı olmadığı sürece okey ama bir belediye başkanı bir vali bir kaymakamın veyahut milletvekillerine yapılna abartı araçlara luzüm yok

İstanbul sizin olsun :) samsun gibi güzel sakin ama sahil şehrinde yaşayıp,deniz manzarali,terasli sahile yürüme 10 dk mesafede 150 m kare evi 250 bin tl ye alıp sabahları sahilde doya,doya koşu yapmayı tercih ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...