Eski aracım Linea'da yakıt ortamasını görebiliyordum. Lakin yeni aracım Albea'da yakıt ortalama sistemi biraz farklı olduğundan dolayı pek bakmıyorum ama.
Linea için konuşayım ilk önce 1.3 Multijet 95 HP E5 motor şehirler arası 4 - 4,4 litre arasında yakıyordu. CC açık ve sabit 100 km hızla çok rahat bu değeri herkes yakalar. Şehir içinde 5,6 yi hiç geçtiğini görmedim. Ama ciddi anlamda sakin kullanan biriyim. Yakın bi akrabam da benden sonra Linea aldı ama her nedense onun şehir içi 7 nin altına düştüğünü hiç görmedim oda baya şikayerçiydi. Bu arada 2 araçta sıfır alındı.
Albea 1.2 16V zannediyorum ki Linea'dan çok daha az yakıyor. 1 - 1,5 ay öncesine kadar Bursa'da 2,84 den alıyordum gazı BP ve Opetten şu anda 2,29 civarlarında ciddi bi zam geldi ama hala yakıt olarak çok memnunum. Antalya-Bursa gidiş-geliş 250 TL gaz yaktım. Haziran ayında çok memnun kalmıştım klima full açık bu arada. 12 Ekim'de Bursa-İstanbul Ümraniye'ye körfezden dolanarak gittim geldim 90-100 TL arası bir şey yaktı.