Ben canlısını gördüm ve bana kalırsa Corolla HB diğerlerine göre çok şık duruyor. İçindeki yaşam alanını dıştan tahmin etmek zor ama A3'ten çok daha büyük duruyor. En azından zamanınız da var madem bir bayide görmekte fayda var. Toyota geri sayım yapmış 10 güne geliyor diye. Güveniyorlar bu modele belli ki. A3 yakın zamanda yenilenecek zaten şu anki kasa ciddi yaşlı görünen bir kasa. Yenisinin çıkmasıyla iyice yaşlanacak. Bu nedenle tercih etmezdim ben olsam. Bir de sürüş olarak Golf'ten çok farklı bir araç değil, şanzımanda DSG gibi korkulan bir ünite var vs. biraz zor bir seçim. Ben A3'ün ne sürüş ne kalite hissi olarak Premium sınıfında olduğuna çok inanmıyorum açıkçası. Malzeme kalitesi bir tık daha iyi Golf'ten iç yaşam alanında o kadar. Onun için de 2 sene öncenin A3'ü yerine Golf daha mantıklı VAG alınacaksa. Premium'a yönelinecekse bu gözle görülür malzeme kalitesi, sürüş dinamiklerinin daha iyi olması (ya konfor alanında, ya güvenlik alanında ya da headhunter kafasında sportif bir sürüş anlamında) beklenir. Dolayısıyla Volvo ya da Mercedes tercih ederim bu sınıfta. Volvo V40'ın da kasa çok eski ama fiyatı çok uygun diğerlerine göre. 2018'e kadar bile çıkabilirsiniz. Mercedes'te de temiz bir 2015-16 model alınır. Burada aslında bence bayileri gezip kafanızı netleştirmeniz lazım. Sıfır almak ve 50bin km'ye kadar araç almak farklı bir şey bence. Ben 20-30bin'de Volvo ya da Mercedes'i sıfır Toyota ya da VAG'a tercih ederim ancak sizin içinize hangisi sinecek buna kafa yormanız lazım. Donanım mı yoksa sürüş mü önemli mesela, konfor mu sizi mutlu eder güvenlik mi, ya da iç malzeme kalitesi yalıtım gibi detaylar mı yoksa teknolojik oyuncaklar mı daha önemli. Bu soruların cevabına göre yönelin. 3 Araca indirdiğinize göre ve bu araçlar premium sınıfta olmadığına göre malzeme kalitesinden çok teknoloji, yeni olması gibi detaylar sizi daha mutlu ediyor diye düşünüyorum. Durum böyle diye direkt Corolla dedim geçtim ben

ancak premium'a yöneleyim derseniz yukarıda saydığım modeller sizi Audi'den daha çok tatmin edebilir. VAG'ın araçlarına göre çok daha net gidiyor iki model de. (Bu sınıfta BMW'yi denemediğim için onunla ilgili yorum yapmıyorum.) Bu arada sıfırda aklınızı karıştırmak gibi olmasın ama Türkiye'de çok tutulmasa da Mazda 3'ü çok beğeniyorum. Bir bakmanızda fayda olabilir.